Adamovy kuličky (sekaná)

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks nakládané okurky 2 -
    • 5
      ks čerstvé žampiony
    • 250
      g anglická slanina nebo moravská... plátky, cca
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • strouhanka - čerstvá, na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené slaniny. Vše dobře promíchánme, zahustíme strouhankou na potřebnou hustotu, vytvarujeme vlhkou rukou kuličky (menší tenisáky), které vkládáme do pomaštěného pekáčku. Na každou kuličku položíme plátek slaniny a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti. Podávat můžeme i jako chuťovku s čerstvým pečivem.
3
Místo kuliček můžeme udělat úhlednou šišku, kterou taktéž poklademe plátky slaniny a za občasného podlití a přelití pečeme cca 45 minut dozlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vítová
    Vítová |

    18. 4. 2016 09:36

    Po delším čase jsem je včera znova udělala a opět byly výborný :-) .

  • Johana
    Johana |

    22. 9. 2015 20:17

    Výborná večeře. Chutnaly nám moooooooc.

  • Míla
    Míla |

    5. 9. 2014 12:17

    8 kuličkek jsme snědli s dětma na posezení, byly fajnové :-)

  • Lacime
    Lacime |

    9. 11. 2013 09:23

    Nepoužila jsem žampióny, jelikož jsem je zapomněla koupit a naopak jsem do směsi najemno nasekala cibuli (což dávám do karbenátků vždycky, všem nám to moc chutná), k tomu bramborovou kaši a dobrý oběd byl na světě :)

  • Petr
    Petr |

    7. 11. 2013 18:54

    Paráda, tak má vypadat pořádné jídlo :-) - uvařil jsem ho manželce k narozeninám a naservíroval na nové jídelní soupravě z www.dinezon.cz. Manželka nechápala, že jsem uvařil a odkud jsou ty talíře. ;-)

  • R. Vítová
    R. Vítová |

    7. 11. 2013 13:43

    Oběd byl výborný! Sice jsem se trochu bála té okurky, protože nemám ráda znojemnskou kde kyselé okurky jsou, ale toto je úplně jiné, maso je šťavnaté, dobře ochucené a až bude příležitost ráda je zopakuji. Děkuji :-) .

  • zdenka
    zdenka |

    30. 10. 2013 16:23

    VYPADA TO ZE TO MUZE BIT VYNIKAJICI URCITE SKUSIM , <3

  • Monika Rácová
    Monika Rácová |

    24. 9. 2013 18:20

    Velmi dobré jídlo. Byla jsem mile překvapená a manžel také chválil a ještě mu zbylo na svačinu.

  • Lenka
    Lenka |

    19. 4. 2013 21:04

    Moje sestra do mletého masa přidala skopové, bylo to výborné. Moc dobrý recept.

  • Leo
    Leo |

    13. 4. 2013 17:34

    drž hubu kundo

  • milacik100
    milacik100 |

    9. 4. 2013 11:49

    Byla to pecka :-D

  • Tereza
    Tereza |

    8. 2. 2013 13:18

    Tak jsem je dnes konečně dělala a tímto děkuji za recept, nadšení bylo velké, jsou moc dobré a hlavně nezaberou moc času. :-))

  • Vladka Markalousová
    Vladka Markalousová |

    23. 1. 2013 14:15

    Zatím se ještě nevyskoušela ale vypadá to krásně,určitě to zkusím

  • Jakub Havlíček
    Jakub Havlíček |

    15. 1. 2013 14:04

    U mě dobrý! Zařadím je na jídelák, protože první cvičná porce ze dvou kil masa hostům chutnala. Maso pod slaninou je hezky ovoněné a štavnaté. Vydával jsem s bramborovou kaší a vařeným bramborem.

  • adam
    adam |

    6. 1. 2013 00:50

    pekna sracka teda..... :-D