Jahodový sorbet

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cukr krupice
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kovovou misku vložte do mrazáku nachladit. Dvě třetiny cukru rozmíchejte ve 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte zhruba 5 minut, až vznikne cukrový rozvar. Ten nechte vychladnout.
2
Omyté jahody nakrájejte na kousky. Vložte do mixéru a spolu s cukrovým rozvarem rozmixujte na pyré. To pak propasírujte přes jemné sítko, aby se zbavilo zrníček z jahod.
3
Bílky se zbylým cukrem ušlehejte na tuhý sníh a opatrně ho promíchejte s jahodovým pyré. Vlijte do nachlazené misky a dejte zmrazit.
4
Během mražení po hodině promíchejte. To opakujte asi třikrát, pak nechte domrazit. Před podáváním nechte lehce povolit, pak sorbet naškrábejte lžící.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.