Puding patří k oblíbeným dezertům zejména u dětí. Jeho možnosti a příchutě jsou rozmanité. K jeho přípravě se používá často instantní pudingový prášek, ale ve skutečnosti není náročná ani příprava domácího pudingu. Základem této sladkosti je mléko a škrob.
Především v letních měsících přichází čas na výrobu domácí zmrzliny. Existují rozličné varianty receptů, které se dají rozdělit na vodové ovocné sorbety, které jsou lehčí a bez tuku a smetanové krémové zmrzliny, které mají většinou základem smetanu. Pro tradiční italskou zmrzlinu se používá výraz gelato.
Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené... více o Smažená zmrzlina
Polovinu smetany ušleháme a druhou polovinu promícháme s jahodovým protlakem a cukrem. Nakonec zamícháme ušlehanou smetanu a dáme zmrazit.... více o Domácí jahodová zmrzlina
Mřížku v troubě dejte na střední pozici. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech s vyšším okrajem o rozměrech cca 45x32 cm... více o Zmrzlinové sendviče
Mléko smícháte s celými pistáciemi a pozvolna uvedete do varu, mírně bublající mléko s oříšky vaříte přikryté zhruba 5 minut. Odstavíte a necháte... více o Pravá pistáciová zmrzlina
Na páře si svaříme smetany s cukrem, solamylem a čokoládou v hustý pudink, potom povrch pocukrujeme a necháme vychladnout (je to proto, aby se... více o Lahodný čokoládový krém na dorty
Jahody rozmixujeme s cukrem. Zvlášť ušleháme šlehačku a bílky. Postupně zlehka smícháme šlehačku a sníh z bílků s rozmixovaným ovocem. Po zmražení... více o Jahodová zmrzlina II.
Smícháme jogurt s ušlehanou smetanou, osladíme dle chuti. Pak přimícháme jahody, které jsme rozmačkali vidličkou. Dáme zmrazit.... více o Jogurtová jahodová zmrzlina
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Tofu rozmixujeme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, 2 lžíce vody, vanilkový cukr a mixujeme ještě 2 minuty. Banán... více o Čokoládový sen
Z mléka a pudinkového prášku podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do ještě teplého pudinku ji elektrickým... více o Domácí čokoládový termix
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny, ale je třeba vydržet. Po prochladnutí na teplotu lidského těla... více o Vařený krém do cukroví a řezů
Všechny ingredience dáme do mixéru a míchame do krémova.... více o Čokoládová tofu pěna
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k... více o Tvarohová zmrzlina Míša
Na krém použijeme buď vanilkový nebo kakaový pudink. Máslo (200 gramů) a cukr (dle chuti, cca 3 lžíce) používáme vždy do každého jednoho krému. *... více o Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky
Nejprve rozpustíme ve vodní lázni 100 g čokolády, kterou rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Necháme ji ztuhnout a rozlámeme na kousky. Smícháme... více o Čokoládová zmrzlina
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na... více o Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Třešně opláchněte, zbavte stopek a vypeckujte je, meruňky opláchněte, rozpulte a vypeckujte. Polovinu meruněk nakrájete na skrojky. Rozmixujte spolu... více o Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami
Červený meloun vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a rozmixujeme. Vznikne melounová šťáva, kterou nalijeme do plastové vaničky. Přidáme cukr a šťávu z... více o Melounový sorbet
V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a hodně neztmavl. K... více o Horké maliny
Ovoce omyjte a očistěte. Bobulky opatrně osušte. Asi dvě třetiny rybízu a malin dejte do hrnce, vlijte šťávu, promíchejte a zhruba 5 minut za... více o Ovocné želé s mascarpone
Opláchnuté plody rakytníku dejte do hrnce s cukrem a zalijte takovým množstvím vody, aby byly plody pod hladinou. Pomalu uveďte do varu a děrovanou... více o Tvaroh s rakytníkovým pyré
Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo - trošku zakápneme citronovou šťávou. Jablko a cottage smícháme dohromady, ochutíme skořicovým cukrem (nebo... více o Cottage na sladko
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml... více o Panna cotta s malinovou omáčkou
Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou smetanu vlijeme do šlehače, přidáme... více o Pařížský krém
Mléko a smetanu nalijte do kastrolu, přihoďte vanilkový lusk, na středně prudkém ohni přiveďte k varu a ihned odstavte. Nechte vanilku v mléce 15... více o Zmrzlina ze zeleného čaje
Rozmícháme mouku a sůl, uděláme důlek, do nej dáme vejce, mícháme a pomalu přiléváme mléko. Mícháme alespoň 10 minut. Těsto necháme jednu hodinu... více o Yorkšírský puding ala DoPe
Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše... více o Vynikající vanilková zmrzlina
Nejprve si do mléka přisypeme tvaroh a el. mixérem alespoň 3 min. mixujeme, přisypeme cukr. Necháme v lednici chvíli odstát, než si připravíme... více o Dobroučký puding
Kovovou misku vložte do mrazáku nachladit. Dvě třetiny cukru rozmíchejte ve 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte zhruba 5 minut, až vznikne cukrový... více o Jahodový sorbet
//6–8 porcí:// 200 ml vody vlijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Vsypte cukr a na mírném ohni vařte zhruba 8 minut, až vznikne sirup. Sundejte z ohně... více o Pomerančový sorbet
Misku si můžete předem nachladit. Smícháme rozmačkané jahody se smetanou, dosladíme dle chuti. Vše rozmixujeme. Nalijeme do nádobek a dáme zhruba tak... více o Jednoduchá jahodová zmrzlina
Připravte si kuchyňský teploměr. Žloutky o pokojové teplotě pomalu vyšlehejte s vanilkovými semínky z poloviny lusku do vysoké hladké pěny (trvá to... více o Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a... více o Jahodový (ovocný) pohár
Přípravíme si misku, lžíci a suroviny. Do misky dáme vanilkový cukr, moučkový cukr, kakao a zamícháme. Po zamíchání přidáme měkký tvaroh a zakysanou... více o Domácí čokoládová zmrzlina
Množství krému je na cca 6 pohárů (dle jejich velikosti). Mascarpone vyšleháme s cukry, pak přidáme do tuha vyšlehanou smetanu a vše pomícháme v... více o Ovocný pohár s mascarpone
Kokosový krém dejte do hlubší misky. Přilijte kokosovou vodu a lehce rozšlehejte. Pak do kokosového krému přidejte jogurt s tekutým medem a vše... více o Nanuk kokosový s malinami
Ostružiny překrájejte na poloviny nebo menší kousky. Asi třetinu vložte do vyšší nádoby. Přilijte jablečný mošt a citronovou šťávu. Společně... více o Nanuk jablečný s ostružinami
Oba melouny zbavte pecek a nakrájejte na kostky. Oranžový meloun cantaloupe vložte do mixéru. Přidejte 1 lžičku medu a 1 lžíci citronové šťávy a... více o Melounový nanuk
Mango oloupejte. Odkrájejte ho od pecky a vložte do mixéru. Ananas nakrájejte na menší kousky a přidejte k mangu. Maracuju rozkrojte, dužninu... více o Nanuk z tropického ovoce
Troubu zapněte na 190 °C. Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla.... více o Meruňkové clafoutis
Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka... více o Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy. Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů... více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Čokoládu nalámeme na kostky a necháme rozpustit v misce nad vodní lázní. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, přidáme zakysanou smetanu, tvaroh a vanilkový... více o Termix FITNES
Čokolády s polovinou smetany rozpouštějte ve vodní lázni, dokud nebude směs hladká. Nechte vychladnout. Druhou polovinu smetany zapracujte gumovou... více o Pěna s polevou z hořké čokolády
Troubu předehřejte na 160°C. Dno mističek vyložte pečicím papírem. Mascarpone smíchejte s cukrem, smetanou a vanilkou. Jedno po druhém vmíchejte vejce... více o Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Smíchejte limetkovou šťávu, džus, cukr, vejce a nakrájené máslo. Vše vařte ve vodní lázni za stálého míchání, dokud hmota neztuhne, zhruba 7-10 minut.... více o Limetkový krém
Máslo utřete s polovinou cukru a přidejte žloutky. Druhou polovinu cukru využijte na ušlehání tuhého sněhu z bílků. Obě hmoty opatrně spojte. Ve vodní... více o Suflé s piniovými oříšky
Polovinu chia semínek, polovinu kokosového mléka, po lžíci vody a javorového sirupu a kakao smíchejte dohromady. Dno sklenic vyložte nakrájeným... více o Puding s chia semínky a pomerančem
V menší části mléka rozšleháme krupicový cukr, vanilkový pudink a žloutky. Vše zamícháme do zbylého mléka a nejlépe ve skleněné misce vaříme přikryté... více o Vanilkový krém z mikrovlnky
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za... více o Citronové / pomerančové poháry
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a... více o Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Hladké těsto vypracujeme z polohrubé mouky smíchané v míse s cukrem a kypřidlem, do které jsme přidali změklý tuk (lze použít i máslo) a žloutky.... více o Jemné tvarohové řezy s ovocem
Z másla, cukrů a mouky vypracujeme hladké těsto. Pokud se drobí, po kapkách přidáváme vlažnou vodu a hněteme. Těsto necháme 30 minut odležet, pak ho... více o Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem
Mouku se solí prosejte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte směs mléka a vody a míchejte metlou, až... více o Palačinky s jahodovým rozvarem
Těsto: žloutky a cukry šleháme do husté pěny, pak přidáme tuhý sníh z bílků, mouku a jemně pomleté ořechy. Promícháme a těsto rozetřeme na klasický... více o Ořechové kostky - miniřezy
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, poté kakao. Do sáčku s ozdobnou koncovkou dáme 1/4 celkového... více o Bezé s višňovu zmrzlinou
Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak... více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut)... více o Jahodový dort - krémový
Máslo, cukr, mouku, kypřící prášek, sůl, vejce a kakao vyšleháme, dokud se ingredience hezky nespojí. Vmícháme čokoládové kousky a směsí naplníme... více o Mufin 3 čokolád
Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, pořádně... více o Kynuté těsto od babičky
Mouku, cukry, prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, mléko, vlažné máslo a dobře promícháme. Připraveným formičkám nebo košíčkům zaplníme dno, na... více o Makové (ořechové) muffiny
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí vlažného mléka. Trošku promícháme a... více o "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
Pečícím papírem vyložíme 1kilovou bochníkovou formu. V míse umixujeme máslo, cukr, mouku, sůl, kypřící prášek, vejce, mléko a vanilkový extrakt do... více o Čokoládovo-vanilkový bochníček
Změklé máslo, med, kokos a Piknik v míse promícháme (nejlépe šlehačem) a poté podle hustoty těsta přidáváme rozdrcené piškoty. Pak už ručně, jelikož... více o "Piknik" medové kuličky - kokosové
V míse smíchejte vejce se špetkou soli, sodou a mlékem a dobře prošlehejte metličkou. Poté po troškách přidávejte za stálého míchání mouku, aby... více o Crêpes Suzette
Mouku nebo směs různých druhů smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy přes síto. Žloutky oddělíme od bílků a ve druhé misce utřeme s cukrem a... více o Letní pokušení: Malinové muffiny
V mixéru rozmixujte všechny ingredience kromě semínek. Ty vmíchejte až do hladké směsi a pořádně rozmíchejte. Nechte alespoň 20 minut odstát a... více o Arašídovo-banánové chia
Do mísy nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, vše promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem,... více o Šneci nejen s tvarohem
Nastrouhanou mrkev smícháme v míse s medem, pomerančovou kůrou a šťávou, žloutky, vlažným tukem. Pak řádně vmícháme mouku s kypřidlem. Nakonec tuhý... více o Mrkvovo-medový koláč s pomerančem
Opláchnuté ostružiny osušte a rozmixujte tyčovým mixérem. Šťávu pak přeceďte přes vrstvu gázy do misek nebo pohárků a nechte několik hodin stát na... více o Ostružinový dezert
Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké... více o Jablečný víkendový koláč - vláčný
Polohrubou mouku v míse smícháme s vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Ve středu mouky uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme kostku droždí,... více o "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
V kastrolu ohřejte mléko. Přidejte cukr, vanilkový cukr (nebo vanilkovou esenci), sůl a máslo. Rozdrobte droždí, trochu je rozmíchejte a dejte do mísy... více o Donuty
Tofu nakrájejte a za přidávání mléka rozmixujte na krém. Ve 4 lžících vody rozpusťte cukr a nechte zkaramelizovat zázvor. Ten vyndejte a do hrnce ... více o Tofu krém
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku a dobře promícháme, nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na pečící papír... více o Kokosovo-medová roláda
Remosku vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší... více o Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Mouku promíchejte s oběma druhy cukru, vejci, práškem do pečiva, smetanou a tvarohem. Vymíchejte těsto. Máslo rozehřejte a pomocí dvou lžiček tvarujte... více o Almnüsse (smažené koblížky)
Z mouky, citronové kůry (čerstvě nastrouhané, dle chuti), kypřidla, tvarohu a změklého másla (lze použít i Heru) vypracujeme hladké těsto, které... více o Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté... více o Jahodovo-tvarohová roláda
Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme ovocem. Tvarohové knedlíky plněné... více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Pak vmícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a na závěr tuhý sníh z bílků a ořechy. Těsto vlijeme na vymyzaný... více o Ořechovo-kávové řezy