Margot řez / dort z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce vlažná voda
    • 3
      lžíce olej
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      ks čokoládový pudink - sypký
    • 1
      lžíce kakao
    • 2,5
      lžíce cukr krystal
  • Dále
    • 500
      g zakysaná smetana
    • 2
      ks vanilkový cukr dle kyselosti smetany, 1 -
    • 100
      g margotka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Na těsto klademe lžící hromádky čokoládového pudinku (nevychladlého, není to nutné). Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, zda nelepí. Pak korpus necháme zchladnout.
3
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který pak posypeme nastrouhanou Margot čokoládou, kterou je před strouháním dobré nechat krátce zchladnout a ztuhnout v mrazáku či chladničce, aby se nám lépe strouhala.
4
Řez / dort necháme nejlépe přes noc v chladnu proležet, poté pokrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: