Margot řezy Danča

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 1 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
  • Pudinková náplň:
    • 1
      balíček čokoládový pudink
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • mléko polotučné
    • 1
      balíček dětské piškoty
  • Poleva:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení margotka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej. Dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a poklademe piškoty - pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Pak korpus necháme zchladnout.
2
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který posypeme nastrouhanou Margot čokoládou. Hotovou buchtu dejte do lednice proležet.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: