Linecký jablkový koláč

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hladká mouka
    • 350
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • vanilkový cukr
    • jablka
    • ořechy
    • rozinky
    • skořice
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr, máslo a žloutky zpracujeme na vláčné těsto. 1/4 těsta rozdělíme na několik kuliček a dáme do mrazáku. Ostatní těsto dáme do lednice. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, z bílků ušleháme tuhý sníh a do něj zašleháme vanilkový cukr. Těsto z lednice rozválíme na plech (plech nemusíme vysypávat), poklademe jablky, posypeme skořicí, ořechy a rozinkami. Ušlehaný sníh rozetřeme po celé ploše. Kuličky těsta nastrouháme na hrubém struhadle rovnoměrně po celém povrchu. Pečeme v troubě na cca 220-250 °C do zlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JINDRULA
    JINDRULA |

    24. 9. 2015 17:34

    JEDNODUCHÝ VÝBORNÝ <3

  • Ozvěna
    Ozvěna |

    28. 6. 2015 21:20

    Jo, taky mi kamarádi řekli, že to je skvělý "hraběnčin řez" :-) ale nic nemění na tom, že je skvělý :-)

  • 24hodinovka
    24hodinovka |

    27. 2. 2015 16:06

    Supr koláč chutná všem a je tak jednoduchý ..Určitě doporučuji ;-)

  • Gabča
    Gabča |

    9. 1. 2014 16:38

    tento koláč dělám už po několikáté a výborný ;-)

  • AcllaN
    AcllaN |

    22. 5. 2013 13:08

    Výborný koláč,sice trošku pracný,ale stojí za to mňam :)

  • AcllaN
    AcllaN |

    22. 5. 2013 13:08

    Výborný koláč,sice trošku pracný,ale stojí za to mňam :)

  • klára
    klára |

    5. 11. 2011 13:51

    ahoj jak se máš napiš :-\ :-)

  • nic moc
    nic moc |

    26. 1. 2011 16:50

    teneo recept sa mi vobec nepaci sak to cesto sa vobec ani vyvalkat nedalo :-X

  • recepty 73
    recepty 73 |

    2. 2. 2010 20:00

    Vrchní vrstvu těsta jsem nestrouhal,také jsem jí vyválel a propíchal vidličkou.Velice chutná záležitost!1*

  • Lada Javorkova
    Lada Javorkova |

    18. 2. 2009 20:23

    VYBORNY! Ja ho znam pod nazvem linecky kolac a je opravdu vyborny! Dekuji za recept. Povedl se az za velkou louzi.

  • Di -
    Di - |

    29. 11. 2008 18:29

    Vždyť je to hraběnčin štrůdl, a ten tu je už několikrát!