Lehká rajská omáčka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • olej (Olivový nebo slunečnicový)
    • 2
      plechovka rajčata Krájená loupaná
    • vegeta
    • pepř mletý
    • bazalka Čerstvá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji dozlatova, přidáme plátky česneku. Zalijeme rajčaty z konzervy, ochutíme Vegetou, pepřem a pomalu dusíme do zhoustnutí. Jakmile je omáčka hustá, můžeme ji buď rozmixovat nebo ji necháme tak, jak je (my máme raději nemixovanou). Přidáme nakrájenou bazalku. Už nevaříme.
2
Podáváme na těstovinách, posypeme sýrem nebo k plněným paprikám.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 7. 2014 22:31

    Také máme rajskou raději nemixovanou (nebo nepasírovanou). Ale neodpustim si ji neochutut bobkovým listem, novým kořením, hřebíčkem a kouskem skořice. Všechno vložím hned v počátku, když smažím cibulku a z hotové omáčky odstraním, ale bez koření by pro nás ta chuť nebyla ta pravá...

  • Ladia
    Ladia |

    10. 10. 2011 13:45

    Zálivky a omáčky

  • dom
    dom |

    7. 6. 2011 17:32

    tak at se mi povede O:-)

  • dom
    dom |

    7. 6. 2011 17:30

    to si udelam