Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo (rozpuštěné)
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce (velká)
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 500
      ml podmáslí
    • rostlinný tuk (na smažení)
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 200
      ml mléko plnotučné
    • 25
      g cukr krupice
  • Na přelití
    • javorový sirup
    • borůvky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kypřicí prášek a sodu. V jiné míse metličkou promíchejte podmáslí, mléko, rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Tekutou směs přelijte k suchým ingrediencím a vše promíchejte (asi jako těsto na muffiny, nemíchejte úplně dohladka, těsto může být s viditelnými hrudkami mouky).

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Velkou lžící lijte těsto na rozpálený tuk v pánvi nebo lépe lívanečníku. Smažte asi dvě minuty, až se na povrchu vytvoří bubliny. Potom lívanec opatrně obraťte a smažte z další strany dvě minuty dozlatova. Podávejte teplé s borůvkami (nebo borůvkovou zavařeninou), přelité javorovým sirupem.

RADA: Nadýchané lívance bez připálení? 5 triků, jak na ně!

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    13. 3. 2018 00:50

    Másla jsem dala asi 7 dkg, lívance byly dobré. :)

  • VR
    VR |

    9. 2. 2015 18:24

    no 200 g másla???? to je teda nářez... k tomu 700 ml tekutin...no to je teda nářez...pro zajímavost jsem to z těchto surovin připravil a tekuté jako koktejl.... po usmažení extrémě mastné. nedoporučuju

  • marie
    marie |

    24. 9. 2013 13:30

    Jo,mě se taky zdálo moc tekutin na takovou trošku mouky :-!

  • Marina
    Marina |

    19. 9. 2013 07:47

    hmm.....nezda se vam nejak moc tekutin na 200g mouky?

  • kristýna
    kristýna |

    15. 2. 2013 09:11

    jo sou vážně výborné a ani na těžkost nejsou těžké ;-) :-))

Další doporučené recepty: