Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 40 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vanďulí

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      kelímek bílý jogurt 500 ml
    • 1
      kelímek polohrubá mouka
    • 0,5
      kelímek cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
  • Posypka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 25
      g máslo
    • 100
      g perla máslová
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička skořice - mletá
  • Ingredience
    • jablka posypat celou buchtu
    • 2
      hrst kompotované třešně
  • Poleva
    • 10
      kostka čokoláda na vaření
    • 5
      kostka čokoláda - mléčná
    • 3
      lžíce smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto:
2
1.Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva.
3
2.promixujeme mixérem.
4
3.Nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem.
5
4.Naskládáme na buchtu nastrouhaná jablka a volně rozházíme třešně.
6
Posypka:
7
1.Smícháme mouku, cukr a roztopené máslo, nakonec přidáme i skořici.
8
2.Vše důkladně promícháme, aby vzniklo spoustu malých drobků.
9
3.Posypeme na buchtu.
10
Poleva:
11
1.Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni.
12
2.Přidáme smetanu a důkladně promícháme.
13
3.Lžící pokapeme.
14
Pečení:
15
Pečeme asi 45 minut. Zda je buchta upečená zjistíme zapíchnutím špejle do prostřed, kdy při vyndání špejle na ní není žádné těsto.

Komentáře k receptu

  • pavlina
    pavlina |

    19. 1. 2014 16:12

    Troubu na kolik stupňů?

  • Beru
    Beru |

    19. 3. 2012 15:35

    Mám blbou otázku, 1 kelímek - kolik g? :-)

  • Vanďulí
    Vanďulí |

    14. 2. 2011 17:09

    Poleva až po upečení :-) :-)

  • Zumbistka
    Zumbistka |

    20. 1. 2011 08:35

    poleva až po upečení nebo hned? díky

  • Vanďulí
    Vanďulí |

    19. 1. 2011 21:02

    já se nemohla rozhodnout :DD

  • ;)
    ;) |

    19. 1. 2011 18:42

    Stačilo vybrat tu nejhezčí.

  • Vanďulí
    Vanďulí |

    19. 1. 2011 16:20

    omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem ;)

Další doporučené recepty: