Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové maso plec nebo krkovice, cca
    • 2
      ks cibule velké
    • 5
      stroužek česnek větších
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 1
      lahev pivo na podlití, dle chuti světlé nebo černé 10° cca 0,5 litru
  • Dále dle chuti:
    • cibule
    • hořčice plnotučná nebo dijonská...
    • nakládané okurky
    • nakládané feferonky nebo kozí rohy...
    • chleba nebo pečivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti.
2
Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme připravené maso, které necháme na cibuli za občasného promíchání zatáhnout a osmažit. Po vysmažení tekutiny vmícháme k masu nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Poté zalijeme pivem a zvolna dusíme do úplného změknutí masa, za občasného promíchání, podlití dle potřeby. Maso dusíme tak dlouho, až se nám začne během míchání rozpadat na vlákna.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

3
Po částečném zchladnutí maso rozšťoucháme s výpekem nebo roztrháme vidličkami. Po úplném zchladnutí dochutíme dle vlastní chuti hořčicí, pokrájenou cibulí, případně dosolíme a opepříme. Cibuli můžeme použít klasickou, červenou nebo jarní.
4
Trhané vepřové maso podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, dozdobíme okurkou nebo feferonkou a pokud chceme, můžeme je dle chuti vmíchat přímo k trhanému masu.
5
Trhané vepřové maso můžeme připravit i v troubě, kdy ochucené maso promícháme s cibulí a česnekem, podlijeme pivem, zaklopíme a pečeme na cca 180 °C do rozpadávaní masa na vlákna.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: