Lotus dezert se šlehačkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g lotus sušenky LOTUS karamelové - dvě balení po 250 g
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvedené množství je na misku nebo pekáček o velikosti 30 X 20 cm. Lotus karamelovými sušenkami vyložíme dno misky. Následně sušenky potřeme vrstvou vyšlehané smetany se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Pokračujeme vrstvou lotusek, smetany, lotusek, smetany a nakonec drtí ze zbylých lotusek, kterou uděláme buď v mixéru nebo je nasypeme do misky a rozbijeme paličkou či šťouchadlem na brambory. Misku zaklopíme a uložíme v chladu nejlépe přes noc proležet. Podáváme ke kávě či čaji. Chutí je tento rychlý dezert velmi podobný o dost pracnějšímu pečenému medovníku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.