Játra (nejen) se žampiony

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g drůbeží játra lze použít i vepřová, králičí...
    • 200
      g cibule oloupaná
    • olej
    • 250
      g anglická slanina , Váhalova...
    • 300
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián nebo rozmarýn, majoránka... dle chuti
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca 3 -
  • Dále dle chuti, není nutné
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • vývar dle potřeby
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme očištěná pokrájená játra. Pak přidáme osmažit za občasného promíchání pokrájenou slaninu. Dále přidáme osmažit na plátky nebo půlměsíčky pokrájenou cibuli a žampiony. Až nám žampiony a cibule částečně změknou, přidáme bylinky a česnek dle chuti osolíme nebo použijeme sojovou omáčku, opepříme, promícháme a dosmažíme doměkka.
2
Takto připravenou játrovou směs můžeme podávat s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, případně s rýží či čerstvým nebo opečeným pečivem.
3
Pokud máme rádi omáčky nebo alespoň trochu sosu, přidáme nakonec ještě ke směsi trochu rozmíchaného solamylu nebo mouky ve studené vodě (množství dle chuti a potřeby), vše ještě krátce provaříme a dochutíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    21. 4. 2017 20:55

    Vyborna vecere <3

  • Andy
    Andy |

    7. 7. 2016 08:26

    FENOMENALNI <3

  • axell
    axell |

    20. 3. 2016 21:34

    vyborne, davam za jedna!

  • Vlasta Šumová
    Vlasta Šumová |

    7. 1. 2016 14:02

    Vynikající, šťavnaté. Jedny z mála, co snědí i naši puberťáci :)

  • Martina
    Martina |

    7. 7. 2015 11:32

    Dělala jsem je včera a byly bezvadný.