• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Velikonoční syrek
    Napište svůj komentář k receptu

    Velikonoční syrek

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: 20 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Velikonoční syrek
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    1 porce
      • sůl
      • 16
        ks vejce
      • 3
        l mléko
      • 4
        ks hřebíček

    Postup přípravy receptu

    1
    V mléce rozkvedláme vejce, trochu osolíme (nesmí být slané, jen ochucené), přidáme hřebíčky a za stálého míchání pomalu zahříváme. Když se začne dělat syrovátka, odstavíme z ohně. Na hrnec dáme cedník, vložíme do něj řídkou utěrku nebo gázu a naběračkou dáváme vaječnou masu. Z této dávky dáváme do 2 cedníků. Rozdělíme masu přibližně na polovinu. Utěrku zavážeme špagátem, zavěsíme a do druhého dne necháme odtéct. Protože jde o vejce, děláme je, až na Bílou sobotu, tedy těsně před Velkou nocí. Hrudku syreka krájíme na plátky silné 5-10 mm a skládáme na mísu se šunkou, klobásou a ostatními velikonočními dobrotami. Udržujeme v chladničce.
    2
    Poznámka: u nás na Veľkú noc syrek musí byť, patrí k tradičným veľkonočným jedlám.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

    Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

    Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

    Špenátová velikonoční nádivka bez masa

    Špenátová velikonoční nádivka bez masa

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • anička
      anička | 22. 4. 2014 21:04

      unas se děla syrek každy rok na 1.dl mleka 1. vejce osolit mirně trochu vegety pepř a pažitka mnamka :-)

    • Haha
      Haha | 22. 4. 2014 12:32

      Bože,chybička se vloudila. Dotyčná je asi profesorka :-\ :-\ :-\ 8-)

    • Hanča
      Hanča | 22. 4. 2014 12:26

      My si to udělali více na sladko,chutná to jako pudink ,velice dobrá zkušenost :-)

    • Madla
      Madla | 22. 4. 2014 10:51

      Pane jo, v syreku :'( snad v syrku ;-)

    • J.Tereza | 20. 3. 2013 19:49

      To nie je nápad :-) To je tradičné jedlo u nás na východnom Slovensku už po mnoho generácií. Petrí k tradičným veľkonočným raňajkám :-)

    • LenkaKoca | 19. 3. 2013 18:38

      Jo jo to je moc dobrý nápad, ještě jsem ho neviděla a vyzkouším ho. Už se moc těším! :-)) doufám že se mi to povede :-)

    • Dagmar Palánová
      Dagmar Palánová | 7. 3. 2010 10:54

      Tento recept doma děláme trochu jinak-nasladko.Do mléka dáme cukr a rozinky.Jinak je vše stejné.Jsem moc mile překvapena že jsem našla obdobu tohoto receptu.Mám jej po mé babičce a netušila jsem jeho kořeny.Rovněž je u nás součástí mísy s řepou,uzeným,klobáskou a br. salátem.Ta sledká chuť příjemně doplňuje ostatní jídlo.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 8. 3. 2009 16:41

      ...hlavne, ak sa tento syrek je 1x za rok - na Veľkú noc :))))

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 8. 3. 2009 14:50

      No já nedávno četla, že to bláznění okolo cholesterolu a vajec je obdobné, jako bylo okolo špenátu a železa. Že prostě vejce tak škodlivá nejsou, jak se myslelo.... A naopak obsahují kde co organismu prospěšného. A navíc - ono to máte přece jedno, jesli sníte vejce jen tak vařená, nebo uvařená v syreku...

    • Dáša
      Dáša | 26. 3. 2007 21:56

      U nás je tento recept klasikou, ale korenenie je iné, dávame tam soľ, čierne korenie a bylinkovú soľ.Chuťovo je to potom výraznejšie. Iný je aj pomer mlieka a vajíčok (10 vajíčok na liter mlieka).

    • Gabka
      Gabka | 11. 4. 2006 19:36

      Velikonoce bez "syrku" a řepy a uzeného se u nás neobejdou. jen recept jsem podědila po babičce trochu jiný: 12-15 vajec na litr mléka, dáme nejprve vařit žloutka s mlékem, k tomu špetku soli, špetku cukru, když začne směs houstnout přidáme bílka a už jen opatrně mícháme. až se začne dělat syrovátka necháme stejným způsobem okapat. syrek je pak krásně mramorovaný skousky bílků. s jednou za rok trocha cholesterolu neškodí :)

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 07:08

      Máte pravdu, šalát z cvikly musí byť, ak ho niekto nerobí celý rok, tak na Veľkú noc určite. Janičko, Ten syrek sa nepodáva samostatne, je to súčasť obloženej misy, na ktorej máte narezanú šunku, varený údený bôčik, aspoň 2 druhy klobások, syrek, varené vajíčka, ozdobu z kyslých uhoriek, sterilizovanej kapie a inej zeleniny. A k tomu ten cviklový šalát. Takže papáte všetko súčasne. Aj čisté uvarené vajce na tvrdo bez všetkého je mdlé, nie ?

    • martina
      martina | 22. 3. 2006 16:41

      na slovensku o velikonocích nechybí na žádném stole,podává se taky s červenou řepou a dobrou klobáskou a uzeným

    • Jana
      Jana | 22. 3. 2006 14:43

      Vařila jsem z 10 vajec,i tak se mi zdálo o cholesterolu,ale chuťově nic moc,takové mdlé.

    • Monika
      Monika | 20. 3. 2006 16:07

      Zkoušela jsem o víkendu z menší dávky. Místo hřebíčku jsem dala bylinkovou sůl. Dávala jsem pak na chlebíčky a chutnalo nám.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche Velikonoce Recepty z vajec
    Chuťovky Z vajec Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Mléko Sůl Vejce

    Velikonoční špenátová nádivka bez masa

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Karbanátky z tofu

    Karbanátky z tofu

    Velikonoční mazanec

    Velikonoční mazanec

    Anglické zázvorové sušenky

    Anglické zázvorové sušenky

    Vdolky pečené v troubě

    Vdolky pečené v troubě

    Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

    Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

    "Low Temperature" - Roastbeef

    "Low Temperature" - Roastbeef

    Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

    Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

    Kávový dort s kávovou šlehačkou

    Kávový dort s kávovou šlehačkou

    Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

    Salát z grilované červené řepy s…

    Doporučujeme

    20 minut
    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Velikonoční špenátová nádivka bez masa

    Poslední sledované recepty

    41
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    25
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    25
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    25
    Hrachová kaše
    Hrachová kaše

    Zajímavé články

    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    AHA.cz Deník Aha! 3.3.2021

    Deník Aha! 3.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Ženy.cz Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Maminka.cz Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Reflex.cz Daniel Prokop: Lockdown bude delší než 3 týdny, firmy musí buď ještě víc testovat, nebo zavřít

    Daniel Prokop: Lockdown bude delší než 3 týdny, firmy musí buď ještě víc testovat, nebo zavřít

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Další doporučené recepty:

    Velikonoční pletenec
    Velikonoční pletenec
    Velikonoční Sportella
    Velikonoční Sportella
    Velikonoční sušenky
    Velikonoční sušenky
    Velikonoční tvarohový mazanec
    Velikonoční tvarohový mazanec
    Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
    Velikonoční zajíček ze šlehačkového…
    Velikonoční zelená polévka
    Velikonoční zelená polévka
    • Recepty.cz
    • Velikonoční syrek
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí