(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 98
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová játra játra
    • 500
      g cibule 400 -
    • 300
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
  • Dále dle chuti
    • majoránka
    • drcený kmín
    • nasekaný česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji hezky vypéct dozlatova.
2
Pak ke slanině přidáme játra, která též opečeme a nakonec cibuli (té trvá opečení nejdéle). Když je cibule orestovaná, je hotovo. Pak už jen osolit, opepřit a můžeme podávat.
3
Dochutit můžeme i majoránkou, drceným kmínem nebo česnekem.
4
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tatiana
    Tatiana |

    8. 2. 2017 20:13

    Trivialne jednoduche a pritom tak dobre. Dekuji

  • Pro jméno
    Pro jméno |

    31. 1. 2017 16:49

    Proto, že by se játra neosmažila v hromadě cibule tak pěkně, jako na vysmažené slanince. Až zkusíte, pochopíte. Možná.

  • Eva Matušková
    Eva Matušková |

    31. 1. 2017 16:35

    Výborné, snadné, z minima ingrediencí. Pro mne spíš k obědu, protože jde o těžší pokrm, ale pro mužskou část rodiny žádané a stravitelné v každou denní dobu.

  • Jméno
    Jméno |

    27. 1. 2017 20:58

    Cituji z popisu přípravy: "...a nakonec přidáme cibuli (té trvá opečení nejdéle)...". PROČ JI TEDY DÁVÁME AŽ NAKONEC...??? :-D :-P ;-) =-O :-( :'(

  • Jožin
    Jožin |

    26. 8. 2016 16:49

    dal jsem teda i česnek a bylo to parádní

  • Pavlína
    Pavlína |

    25. 6. 2016 21:01

    Výborné. Jednoduše a výborně uvařeno a za pár minut.

  • proutek
    proutek |

    18. 5. 2016 13:31

    Výborný recept, moc jsme si pochutnali. Jen místo majoránky jsem dal na závěr čerstvý tymián a přidal jsem místo oleje iberijský špek. Tady se ovšem fantazii meze nekladou. Ještě jednou děkuji za super nápad ;-) PS: pokusím se přidat i foto

  • Edita
    Edita |

    1. 2. 2016 21:35

    Tohle byly naprosto exkluzivní játra.Děkuji.

  • Tamara
    Tamara |

    1. 10. 2015 18:02

    Vynikajici a velmi rychle :)) dekuji.

  • Katka
    Katka |

    8. 4. 2015 14:11

    Moc dobré a rychlé. Mela jsem kurecí játra a začala jsem slaninou s cibulí, játra až pozdeji. Jako prílohu jsme si dali varené brambory, pripečené pod grilem. Za jedna

  • venyss
    venyss |

    24. 3. 2015 19:54

    Musím říct,že toto je opravdu výborné jídlo, i pro někoho,kdo játra jinak vůbec nejí 8-)

  • gasparka
    gasparka |

    22. 2. 2015 17:34

    Super rychlý a hlavně výborný recept. Dělala jsem den předem pro děti k obědu a všichni si moooc pošmákli :-)

  • Miluš
    Miluš |

    17. 2. 2015 13:41

    Dělala jsem je k obědu a uvařila jsem k ním rýži. Bylo to výborný a taky hodně rychlý.

  • Velemínská
    Velemínská |

    20. 11. 2014 15:26

    Vynikající,můžu doporučit.

  • GinnyWeaasleyx
    GinnyWeaasleyx |

    4. 4. 2014 12:16

    Mno , i když na mě moc vnitřostí, docela dobrý + chilli :'( :-) ;-)

  • Jenda B.
    Jenda B. |

    16. 3. 2014 16:05

    Tak jsem dnes udělal z kančích jater, ingredience jsem tedy neměl přesně na váhu, všechno od oka, hlavně jater asi víc, ale opravdu výborné :-) A jelikož jsem milovník ostrých a pálivých jídel, nebál jsem se přidat pálivou papriku, takže z toho vznikly takové pikantní jatýrka :-) Díky a doporučuji ;-)

  • Krinďa
    Krinďa |

    30. 5. 2013 08:51

    Tak tohle nemá chybu ;-) :-)

  • Kazdová
    Kazdová |

    24. 1. 2013 13:23

    Rychlé a výborné, děkuji.

  • bubetáš
    bubetáš |

    19. 1. 2013 12:49

    jo,je to fakt dobrý,jen se musí dát bacha na ty játra,jinak budou tvrdý ale jinak super :-P

  • K
    K |

    21. 11. 2012 12:11

    Pětiletý dítě krájí cibuli? Hmm..

  • Jarča
    Jarča |

    28. 7. 2012 20:03

    :-)) udělala jsem je pro kamarády svého přítele a nezbylo ani ň, já vnitřnosti moc nemusím ;-)

  • milan
    milan |

    12. 3. 2012 17:31

    i ta moje si dala říct

  • paollina
    paollina |

    14. 2. 2012 10:42

    delikatesa :-*

  • LaNicky
    LaNicky |

    19. 11. 2011 16:27

    Dělala jsem sice z králičích jater, protože vepřová jsem zrovna neměla, ale i tak to bylo výborné. Rychlé, voňavé a moc dobré. Nemusí být ani ta slanina. Fotečky přikládám :-))

  • buk
    buk |

    12. 11. 2011 09:15

    :-|

  • Petr
    Petr |

    25. 10. 2011 17:35

    Pokud by cibuli trvalo opečení nejdéle, jak se píše v receptu, tak by se s ní začínalo, ne?

  • Fanny
    Fanny |

    30. 9. 2011 13:52

    delala sem je uz vickrat, dnes jsem pridala cesnek a fakt dobry, zkuste

  • Tomáš
    Tomáš |

    23. 8. 2011 20:34

    Tak tohle je ovšem velká chuťovka Díky za recept Je to fakt dobrý ;-)

  • Katty
    Katty |

    22. 8. 2011 17:22

    Chutné, děkuji za recept ;-) :-) .

  • Broňa
    Broňa |

    29. 7. 2011 21:58

    Pro mého chlapa to byla lahůdka! Já snad poprvé játra snědla s chutí. Díky.

  • Staňková
    Staňková |

    15. 7. 2011 12:33

    Nemá to chybu, bezvadné.

  • Radka Novotna
    Radka Novotna |

    14. 7. 2011 21:17

    Takove jidlo by se urcite sluselo uvarit na den otcu http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/den-otcu-pohledem-ceskeho-muze-kytku-ne-spis-neco-na-zub-nebo-do-dilny/

  • kačka
    kačka |

    14. 7. 2011 13:28

    super upekla jsem ještě domácí chleba a němělo to chybu ;-)

  • Jurda:
    Jurda: |

    14. 7. 2011 12:48

    Nevyzkoušeno a oznámkováno :-X

  • Kačka57
    Kačka57 |

    6. 7. 2011 19:22

    Báječná večeře :)...přítel i já jsme si moc pochutnali :)

  • lol
    lol |

    28. 6. 2011 11:25

    bylo to vyborni :-$ :-D

  • marcela
    marcela |

    19. 6. 2011 11:28

    manžel děkuje.Já taky,rychlé,jedmoduché a výborné :-* <:-)

  • Jajulenas
    Jajulenas |

    10. 6. 2011 11:11

    Mňam

  • Dáša
    Dáša |

    19. 5. 2011 11:44

    Dnes jsem opravdu pochutnala - výborné!!!!! <3

  • Petr
    Petr |

    8. 5. 2011 18:04

    Lepší játra jsem nejedl 8-)

  • kuzma
    kuzma |

    20. 4. 2011 07:40

    rychlá a dobrá véča 8-)

  • PETRA
    PETRA |

    27. 3. 2011 15:05

    VÝBORNÉ! MĚLI JSME JE S RÝŽÍ :-* . DÍKY!

  • Barca
    Barca |

    24. 3. 2011 12:06

    Nejsem autor ale takhle je take delam. Cibule se vypece a vseho je tak akorat :-)) .

  • Ladia
    Ladia |

    22. 3. 2011 21:49

    Fakt 800 g jiných surovin než jater? :-(

  • recepty73
    recepty73 |

    31. 1. 2011 16:09

    ...bude ;-) ,mám to odzkoušené :-) .

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    31. 1. 2011 15:15

    Včera jsem koupila kuřecí játra a tak to skusím udělat některý den.Snad to bude tak dobré jak z vepřových jater. :-\

  • Martina U.
    Martina U. |

    31. 1. 2011 13:34

    Rychlý a jednoduchý recept. Dnes mi s vařením pomáhal pětiletý syn - s nadšením nakrájel cibuli. Jako přílohu jsem uvařila brambory a pak jsme si všichni moc pochutnali. Díky.

  • Pája S
    Pája S |

    10. 3. 2010 18:59

    Je to jednoduchý ,avšak velice chutný recept!Občas místo chleba použiji bramboráčky a nebo i topinky!:-)Jasná jednička.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    10. 3. 2010 18:06

    Foto přidávám...:-)