Pesto Rosso

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sušená rajčata
    • 50
      g parmazán
    • 50
      g piniové semínka lze použít i slunečnicová nebo mandle
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrst bazalka Můžete dát dle chuti i více
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl parmezán je sám o sobě slaný,ale můžete přidat. Doporučuji hrubozrnou

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Doporučuji kvůli bazalce NEDÁVAT do mixéru nebo kovového hmoždíře. Bazalka se nesnese s kovem a poté hořkne !!
2
Ingredience rozmělněte v hmoždíři do kašičky. Pokud se nedaří přilijte více oleje. Nebojte ničemu to nevadí.
3
Pro skladování doporučuji skleněné nádoby s víčkem. V lednici vydrží 1-2 týdny (pokud dříve nesníte :-D ) Po vložení zalijte ještě olejem tak,aby vznikla cca 10mm vrstva nad pestem. Olej slouží společně se solí a česnekem jako konzervant.
4
Pokud pesto odeberete zase zalijte olejem nebude se tak rychle kazit.
5
Doporučení: aby bazalka nečernala nechte ji po opláchnutí pořádně oschnout. Vydrží pak déle zelená.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: