Avokádovo-bazalkové pesto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 5 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g mandle nejlépe loupané
    • bazalka 2-3 hrsti
    • 1
      ks avokádo zralé
    • 2
      lžička extra panenský olivový olej nebo avokádový olej (např. i v kombinaci s dýňovým)
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek menší
    • pepř mletý bílý
  • volitelné
    • 1
      balíček lučina 62g kostička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve rozmixujte v mixéru na jemno, pak přidejte bazalku, avokádo, česnek a olej a rozmixujte do hladka. Pokud necíllíte dosáhnout veganského receptu a rozhodli jste se použít lučinu, přidejte ji, a podle chuti dosolte a opepřete. Znovu prožeňte v mixéru.
2
Vmíchejte do horkých špaget nebo gnocchi. Není vhodné pesto přihřívat, přijdete o všechny výživné látky.
3
Pokud vám pesto zbyde, uchovejte v lednici v malé zavřené krabičce, kvůli avokádu má pesto tendence tmavnout.
4
Můžete vyzkoušet i jako pomazánku :P

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.