• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Bazalkové pesto
    Napište svůj komentář k receptu

    Bazalkové pesto

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 48
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bazalkové pesto
    Nahrát fotku
     

    Bazalkové pesto – zelená omáčka z nadrcených bazalkových lístků – má svůj původ v italském Janově. Celosvětově známá pochoutka se nejčastěji používá k dochucení těstovin nebo na bagety či opečený chléb, můžete ji ale využít i při přípravě masa nebo zeleninových salátů.

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • sůl
      • 6
        lžíce olivový olej
      • 1
        stroužek česnek Velký rozdrcený
      • 50
        g bazalka Listy
      • 25
        g sýr
      • 1
        lžíce piniové oříšky (Můžeme nahradit vlašskými ořechy)

    Postup přípravy receptu

    1
    Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji smícháme se strouhaným parmazánem.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak rychle oloupat česnek

    2
    Jakmile je pesto hotové, plní se do uzavíratelných sklenic. V lednici vydrží dlouho. Podává se k těstovinám.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Avokádovo-bazalkové pesto

    Avokádovo-bazalkové pesto

    Bazalkové tofu

    Bazalkové tofu

    Bazalkové tiramisu

    Bazalkové tiramisu

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Lida
      Lida | 25. 8. 2016 07:59

      Zkoušela jsem tento recept, ale o něco lepší mi přišlo sicilské pesto, na které jsem narazila na http://blog.vinodoc.cz/sicilske-pesto-a-letni-sendvice

    • lenka
      lenka | 17. 7. 2016 08:09

      Výborná nahrada slunečnicová semínla.

    • Tereza
      Tereza | 22. 5. 2016 00:20

      Asi špatné oříšky... prý ty piniové z Číny bývají hořké.

    • Jíťa
      Jíťa | 19. 5. 2016 18:38

      Co se mohlo pokazit, že to mám tak hořké? :(

    • zahradnice
      zahradnice | 17. 3. 2016 14:00

      Vždyť bazalka může dorůst skoro metr. Plus ostatní přísady... :-)

    • Rebelka
      Rebelka | 20. 2. 2016 12:45

      To bych chtěla vidět také :-D <3

    • Kateřina
      Kateřina | 27. 8. 2015 16:11

      Připravila jsem pesto z fialové bazalky. Chuť výborná, barva katastrofální. Brčálníček. :-P

    • olda
      olda | 30. 4. 2015 19:47

      8-10 kg ? to by mně zajímalo kde berete tolik bazalky :-[

    • Dulka
      Dulka | 2. 9. 2014 10:14

      Katko, jak připravujete šalvějové pesto? Mám šalvěje celé keře, ale vpodstatě nevím, jak to zužitkovat. Jako dezinfekci toho tolik nepotřebujeme a maso se šalvějí taky nemůžu dělat příliš často - to by mi doma neprošlo. Děkuju

    • Katka
      Katka | 31. 8. 2014 18:21

      Já mám v lednici ve skleničkách Šalvějové pesto už 3 měsíce a není problém...Dávám do skla a povrch pesta zaliji olivovým olejem a vždy když odeberu, tak zaleji olejem.

    • Anu
      Anu | 2. 8. 2014 23:59

      Bazalkového pesta doma děláme ročně tak 8-10 kg. Až je hotové, nacpu ho do placatých obdélných zavíracích plastových krabiček s víčkem (dají se úsporně naskládat na sebe). Pořádně zacvaknu víčko a vyskládám to do mrazáku. Pak stačí krabičku cca 2-3 hod. před spotřebou vytáhnout ven - a je hotovo. Chuť je téměř stejná jako za čerstva, jen česnek je trochu jemnější, ale na druhé straně jsou suroviny propojenější. Dokud má krabička víčko, pesto nehnědne, na vzduchu pak hnědne. Jinak se dá před použitím ještě smíchat s trochou citronové šťávy, zůstane zelené. A naposled ještě jedna rada: bazalku nutno dobře omýt ve 2 vodách, opatrně ji posbírat s hladiny, a pak dobře okapat.

    • Space
      Space | 30. 7. 2014 16:03

      Parmezán koupíš v každém italském supermarketu...

    • DomisD
      DomisD | 24. 6. 2014 12:22

      Nevím jestli moje odpověď bude ještě teď k něčemu (případně pro ty co se na tento recept podívají i teď ) :D Dobrý "parmazán" je Gran Moravia a koupíte ho v jakémkoli supermarketu i v několika variantách :)

    • Morgana
      Morgana | 15. 2. 2014 10:52

      Češi...Nebudu komentovat...vlašské ořechy...to si tam taky místo olivového oleje můžete nakydat vegetol a místo bazalky petržel :-X

    • Jakub
      Jakub | 2. 2. 2014 07:49

      Sorry, mam uplne junou zkusenost. Po 3 tydnech plisen. Jedine se mi osvedcil mrazak.

    • Vendy
      Vendy | 6. 11. 2013 18:00

      U nás nejoblíbenější s čerstvě upečenym horkým chlebem :)

    • V
      V | 27. 9. 2013 15:18

      Cetla jsem ze misto piniovych orisku se muzou dat mandle a chut to moc nezmeni :)

    • David
      David | 22. 9. 2013 09:32

      jen doporučím ohřívat pesto opatrně.. v žádném případě v mikrovlnce.. bazalka při vyšších teplotách ZHOŘKNE!! asi ani nemusím psát, že nejlepší je samozřejmě čerstvé.. ;-)

    • Marie
      Marie | 28. 8. 2013 08:41

      taky jsem jednou použila burské oříšky a taky to bylo moooc dobré ;-)

    • Marie
      Marie | 28. 8. 2013 08:38

      ..jaké vlašské ořechy...???? piniové oříšky....úplně jiná chut

    • Marie
      Marie | 28. 8. 2013 08:38

      ..jaké vlašské ořechy...???? piniové oříšky....úplně jiná chut

    • kačatko | 31. 7. 2013 12:50

      ty vlašské ořechy mi tam vůbec nesedí, příště budu dělat bez ořechů a míň česneku.

    • Alča
      Alča | 16. 7. 2013 14:03

      Nezavařovat,vydrží v lednici 2 měsíce,pokud ho nesníte dřív.

    • alena
      alena | 4. 7. 2013 19:28

      co to je za otázku?????

    • alena
      alena | 4. 7. 2013 19:26

      s tím souhlasím, je to s mandlemi super.!

    • alena
      alena | 4. 7. 2013 19:24

      ten koupíte v každém supermaketu

    • aja
      aja | 8. 6. 2013 20:35

      parmazan je v kazdem Tescku nemusi to byt origos

    • Mišák
      Mišák | 8. 6. 2013 14:06

      Mám trochu problémy sehnat parmazán. Nevíte, kde se dá v Praze koupit? :-\ Vím akorát o jedné sýrárně na Jiřího z Poděbrad, ale tam je to děsně drahé. :'( Děkuji. M.

    • Markéta
      Markéta | 29. 4. 2013 17:11

      Já jsem nahradila piniové oříšky nesolenými kešu, a také chutná výborně! Jen jsem to trošku přehnala s česnekem, ale to u nás naštěstí nikomu nevadí :-))

    • zamek
      zamek | 1. 2. 2013 17:16

      co to je to pesto????????????????? O:-)

    • aja
      aja | 6. 9. 2012 17:34

      dělala jsem poprvé,místo piniových oříšků jsem dala vlašské ořechy a bylo to super...jen tak třeba na rajčata... :-)

    • Marcela
      Marcela | 2. 9. 2012 19:42

      Místo piniových oříšků se dají použít mandle.

    • Karofka
      Karofka | 25. 8. 2012 10:36

      Aby pesto nezhnědlo, je potřeba ho po umytí osušit v osušce, potom ještě osušené rozložit a pokračovat až není mokré. Zůstane po tom pěkně zelené. :-)

    • Jana
      Jana | 14. 8. 2012 09:24

      Ja to naporcujem do malých misiek a šupnem do mrazáku.... hocikedy sa vyberie, zohreje v horúcej vode, hodí na horúce cestoviny a rýchly obed príp. večera je na svete ... vydrží až do budúceho roka, pokiaľ sa nestihne zjesť...

    • Romča
      Romča | 11. 8. 2012 14:24

      taky jsem si ted udělala poprvé domácí...taky by mě zajímalo jak dlouho a jestli spíše v ledničce..?

    • Jan
      Jan | 6. 8. 2012 07:22

      Máte prosím někdo zkušenost jak dlouho se dá uchovávat, popř. zavařit? :-)

    • Zuza
      Zuza | 22. 7. 2012 17:16

      Je to super!!!

    • Jana
      Jana | 16. 7. 2012 15:31

      Renčo drahý, ale když koupíš hotové, vyjde tě to dráž. A je to bez chemie. Mňamka :-))

    • SARKA
      SARKA | 13. 7. 2012 18:52

      Take jsem pro vyrobu vzdy cerstveho pesta! Ale pokud to nejde jinak, tak uchovavat jedine zmrazene. Zavarovani do sklenic, mne osobne, nevyhovuje. To, ze to kupovane je "narvane" chemii, o tom neni pochyb! :-P

    • SARKA
      SARKA | 13. 7. 2012 18:44

      Delam pesto s pistaciemi, jsou cenove dostupnejsi nez piniove orisky a je to vynikajici. Nejradeji mame italske noky s pestem a k tomu grilovane kureci ci kruti prso, to je opravdova, letni, basta! Dobrou chut!

    • Marcela
      Marcela | 7. 7. 2012 12:21

      Perfektné pesto je z tohto receptu... :)Odporúčam podávať na rohlíky, ked to ešte dobre osolíte.. :) <3 radosť pozerať :))))

    • renca
      renca | 28. 6. 2012 20:21

      bazalkove pesto jsem zkusila . Jen ty ingredience u nas jsou prilis drahe.Ale je vyborne :-))

    • aťa
      aťa | 9. 6. 2012 12:27

      Dala jsem pesto na kousky kapra,bylo to vynikající.Dneska ho dám na vepřový kotlety,už se mi sbíhaj sliny :-P

    • Magda
      Magda | 9. 6. 2012 10:12

      Já bazalkovým pestem potírám kuřecí prsíčka.Nechám je odležet,aby pesto krásně provonělo a pak restuji jako steak.Je to výýýýborné.Dnes budu zkoušet pesto na rybu.Jsem zvědavá.Pesto si budu totiž dělat doma podle tohoto receptu.

    • zed
      zed | 13. 5. 2012 21:14

      zkus klasiku. oprazit platek bagety, na to pesto, na to platek mocarely, na to kousek rajcete. to chutna kazdemu ;-)

    • Tonka
      Tonka | 12. 5. 2012 17:59

      A vám to chutná? Já dumám co s tím, když to nikdo nechce :-(

    • Lenka
      Lenka | 6. 12. 2011 12:46

      Toto byl můj první pokus, potřebovala jsem ho do polévky která má být vynikající, no aby to "stálo ze to", tak neměli parmazán a ni piniové oříšky, mám tedy náhražku s obyč eidamem a vlašskými ořechy, tak jsem alespoň chránila vitamíny, suroviny nakrájela keramickým nožem a vše zpracovala v hmoždíři, jn ten sýr jsem nastrouhala na klasice :-) nedokážu si ani představit že by mohl být originál lepší, vynikající záležitost ;-)

    • polmari | 17. 10. 2011 07:30

      obdivuji vaše problémy s hnědnutím pesta - oškubala jsem celý květináč bazalky a stejně se mi nepovedlo udělat cokoliv do zásoby ;-) a kupodivu za hodinu (před přidáním k lasagním) pesto zhnědnout nestihlo :-*

    • Ladia
      Ladia | 3. 10. 2011 12:37

      Já už to vyřešila, dala jsem pesto do mrazáku a je krásně zelené :-)

    • Jakub
      Jakub | 29. 9. 2011 11:15

      Ono stačí když tu bazalku před tim než jí budete používat tak jí spaříte ve vroucí vodě, ale jenom chvilku tak pár sekund. Ona pak krásně drží barvu.

    • honzik ;)
      honzik ;) | 19. 9. 2011 21:01

      na to hnědnutí doporuřuji šťávu zhruba z poloviny citrónu ;) sám sem ozkoušel a vážně to funguje :) <:-) <:-)

    • pippiva
      pippiva | 14. 9. 2011 13:29

      ...to mam radu od tchyne <:-) ;-)

    • Lucie
      Lucie | 11. 7. 2011 13:27

      Četla jsem, že se listy před přípravou nemají omývat - používat pouze suché, pesto pak nehnědne - Ještě jsem ale nezkoušela - je to zkušenost druhých ;-)

    • Johana
      Johana | 10. 7. 2011 10:46

      Bazalka ze zahradky se muze nakrajet podle toho jak vam to vyhovuje a zamrazit do sklenicky ci sacku. Po rozmrazeni je ale zvadla. Rozhodne bych uz nenechavala zmrazit cele tisty, s temi potom neslo vubec nic delat (ani nenakrajet). Ja mam jednu bazalku v kvetinaci na okne zalivam ji do misky a vydri mi celou zimu cerstva. Trvanlivost je u kazdeho pesta jina, kupovane vyrzi samozrejme dele, ale u domácího dlouhou trvanlivost nepotřebuje, vyrábíme si ho přeci podle chuti. ;-)

    • Jarka O.
      Jarka O. | 22. 6. 2011 15:36

      Ale to je výborný nápad s tím zamražením hotového pesta ;-) :-* :-*

    • Jarka O.
      Jarka O. | 22. 6. 2011 15:35

      Taky mi hnědne, po okraji sklenice :'( S kupovaným se mi to nestává. Asi v něm mají nějaké konzervanty. Leda dělat jen na krátkou spotřebu :-)

    • Ladia
      Ladia | 22. 6. 2011 15:28

      V oleji je celé, a přesto, bazalka mě nemá ráda :-D

    • pippiva
      pippiva | 22. 6. 2011 11:26

      Ono pesto vzdycky trosku ztmavne, ale dulezite je po naplneni do sklenicek ho zalit vrstvou oleje, aby nemohlo na vzduchu jeste vice oxidovat a tim padem hnednout. A kdyz odeberete cast, tak vzdy znovu zarovnat a zalit olejem.:-)

    • Ladia
      Ladia | 22. 6. 2011 09:57

      A mě se opět nedaří. Po jednom dni pesto začíná hnědnout. Kdykoliv se snažím si nějak bazalku uchovat zhnědne :-|

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 22. 6. 2011 00:49

      Nemixuji, ale třu v hmoždíři kvůli zachování správné chuti ;-)

    • pippiva
      pippiva | 7. 6. 2011 17:48

      Ja cerstve pesto dam do malinkych sklenicek a dam zmrazit. Malou cast necham v lednici. Jako syr pouzivam parmazan. Klasicke italske bazalkove pesto, vyborne ! :-)

    • Danka
      Danka | 29. 5. 2011 10:35

      Mám na zahrádce hodně bazalky jak ji nejlépe uchovat?dát ji do skleniček s olejem?sušit ji nechci dík za radu Danka a jak dlouho vydrží pesto v lednici?Danka :-)

    • Danka
      Danka | 29. 5. 2011 10:35

      Mám na zahrádce hodně bazalky jak ji nejlépe uchovat?dát ji do skleniček s olejem?sušit ji nechci dík za radu Danka a jak dlouho vydrží pesto v lednici?Danka :-)

    • marian.x
      marian.x | 17. 2. 2011 12:48

      hlavně ,prosím , nemixovat ale rozmačkat v hmoždíři...stykem nožů s bazalkou dosáhnete leda toho , že vám pesto po dvou dnech zhořkne a je takřka nepoživatelné...a jelikož nade vše muluji sušená rajčyta , dělám si doma Pesto Rosso...ingredience jako u bazalkového , jenom místo bazalky přidám sušená rajčata... Potřebujete: 100g sušených rajčat 50g parmezánu 50g piniových semínek 15cl olivového oleje trochu bazalky stroužek česneku eventuelně trochu soli roztlout ve hmoždíři a přidávat olej tak dlouho až dosáhnete vámi požadované konzistence

    • Majka
      Majka | 10. 1. 2011 16:49

      Včera jsem likvidovala bazalku z květináče a udělala jsem si pesto podle receptu, bohužel jsem neměla sýr, ale i tak je to výborné. Dávám 1

    • někdo
      někdo | 23. 11. 2010 15:51

      Prosím vás, můžu udělat pesto i z drhnuté bazalky???

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 13. 8. 2010 19:49

      Danielo díky za odpověď

    • Daniella O.
      Daniella O. | 9. 8. 2010 00:07

      Jinak pro Ivanku, pesto je vzdy nejlepsi z cerstvych bylinek, pokazde si ho udelate sama podle sve chuti a zadne konzervanty. Navic zabere maximalne 10 minut prace, takze delejte radeji cerstve. Sul a cesnek konzervuji dostatecne.Pri uchovavani v lednicce ho spotrebuji tak do tydne, dvou tydnu, protoze dele u nas nevydrzi, ale sul a cesnek konzervuji dostatecne.

    • ladka stafl
      ladka stafl | 9. 8. 2010 00:01

      Degustátor coby mimi upadl na hlavičku - následky jsou děsné

    • Daniella O.
      Daniella O. | 8. 8. 2010 23:53

      Degustator zrejme nikdy nejedl dobre pesto, pouze degustoval podradna vina. Zanechalo to take nasledky.

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 8. 8. 2010 13:34

      Degustátor, choďte niekam, kde tieto Vaše "perly" ocenia, tu nie je na ne nikto zvedavý.

    • degustátor degustátor
      degustátor degustátor | 7. 8. 2010 22:10

      Rozhodně sterilizovat, nejlíp bioplynem, stačí když do sklenice pořádně prdnete ahned zavřete! To má pak šmak!

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 7. 8. 2010 21:04

      Jak dlouho vydrží pesto v ledničce? Dalo by se i sterilovat? Myslím že pesta z obchodu jsou asi tepelně sterilizovaná

    • Monika T
      Monika T | 3. 9. 2009 09:12

      Pesto je výborné, kto nemá oriešky, dajú sa nahradiť aj slnečnicovými jadierkami. Najjednoduchšie použitie je zriedené pesto s vodou a zamiešané s cestovinami, a tiež s rajčinovým pretlakom či šťavou.

    • Olga Villano
      Olga Villano | 12. 10. 2008 21:16

      "pesto" se dá přeložit utlučený a to pro jeho přípravu ve hmoždíři, který ale není kovový. Základ je čistá neopraná bazalka, olej,sůl,pepř a výhradně piniová jádra a nastrouhaný sýr pecorino (ovčí podobný parmazánu). Některý chef část pecorina nahradí parmazánem, je to jemnější. Fantazii se meze nekladou ale potom se to nejmenuje pesto.

    • pan Vařečka
      pan Vařečka | 15. 9. 2008 10:04

      Pesto může zčernat, použijete-li lístky bazalky ještě mokré (začne fermentovat). Čili bazalku vždy jen dobře osušenou!

    • Martin Průdek
      Martin Průdek | 19. 7. 2008 12:06

      Pesto je mnohem chutnějsí, když oříšky orestujete. Je to koneckonců i v originálním receptu. Z vlastní zkušenosti muho doporučit.

    • Ester Edr
      Ester Edr | 8. 10. 2007 11:24

      Pesto nezcerna, kdyz ho date do sklenicky a pred zavrenim zalijete olivovym olejem, aby pesto bylo ponorene. Tak se zabrani oxidaci a zcernani.Elisko, je mozne, ze pesto zhorklo starou bazalkou. Pripravuj jen z cerstve.

    • eliska
      eliska | 7. 10. 2007 11:51

      Ahojte,nedavno som robila pesto presne podla receptu a bolo velmi horke. Neviete cim to mohlo byt sposobene? Mohlo to byt starsou bazalkou? Dakujem

    • Anonym
      Anonym | 26. 6. 2007 14:57

      Ěáą©<a href=http://www.manwoman.cn>±ÜÔĐŇ©</a>,¶ĚЧ±ÜÔĐŇ©,Ě˝Ç×±ÜÔĐŇ©,ł¤Đ§±ÜÔĐŇ©,żÚ·ţ±ÜÔĐŇ©, ±ÜÔĐŇ©µÄ¸±×÷ÓõČ,°®ÎҰÉÉĚłÇĐĹÓţÁĽşĂ,±ÜÔĐŇ©ÖĘÁżşĂ,ĽŰ¸ńČ«ąú×îµÍ,±ŁĂÜËÍ»őÉĎĂĹ,ĘÇÄúąşÂň±ÜÔĐŇ©µÄĘ×ѡˇŁÍŁ·ţ<a href=http://www.manwoman.cn>±ÜÔĐ</a>Ň©şó°ëÄęÄÚ˛»ŇË»łÔĐ ˇ¤ ʲôĽľ˝ÚĘÜÔĐ×îşĂŁż ×îĽŃ»éÓýÄęÁä ˇ¤ ˛ż·ÖĚáą©˝ôĽ±±ÜÔĐŇ©·ţÎń»úąąµÄµŘÖ· . ÖĐ»Ş<a href=http://www.manwoman.cn>ÉúÖł˝ˇżµ</a>ÍřĚáą©ÄĐĐÔÉúÖł˝ˇżµ-- Ĺ®ĐÔÉúÖł˝ˇżµ -- Çŕ´şĆÚÉúÖł˝ˇżµµÄ×ÉŃŻ·ţÎńˇŁÍ¬Ę±ÄÚČݰüŔ¨Łş˝ˇżµ×¨Ěâ-->»łÔбÜÔĐ ..<a href=http://www.manwoman.cn>˝ôĽ±±ÜÔĐŇ©</a>ˇŁ

    • engliš
      engliš | 12. 3. 2007 17:39

      bazalkové pesto,je italská nevařená omáčka(ale přihřát se může) většinou používaná na těstoviny.

    • katerina sagnerova
      katerina sagnerova | 12. 3. 2007 17:17

      prosim,co presne znamena:"bazalkove pesto".Diky moc za odpoved!

    • Marcela Berková
      Marcela Berková | 6. 1. 2007 20:43

      Ahojky, PESTO je opravdu výborná věc, naposled jsem zkusila namísto pinie namlít slunečnicová jádra a pistacie,přidala zel. pepř, zdvojnásobila dávku česneku, přidala ořechový olej a bylo to fakt exotické..po kapce citronu mi to nečerná

    • Maruš
      Maruš | 13. 8. 2006 19:23

      Dnes jsem viděla bylinky v oddělení zeleniny v Kauflandu.Možná budou i v jiných marketech,nebo taky někdy jsou na tržnici.Možná,že i v nějakém Garden centru.

    • ivana v
      ivana v | 12. 8. 2006 17:33

      dobrý den,prosím Vás,kde koupím ty bazalkové listy? děkuju za odpověď

    • Michaela x
      Michaela x | 25. 7. 2006 13:44

      mate nekdo zkusenost, jak konzervovat pesto aby nezcernalo? Takova mnamka a vzdycky mi zcerna. To kupovane ne.

    • Kytkavkbeliku
      Kytkavkbeliku | 24. 7. 2006 12:37

      Ahoj všichni, BAZALKOVÉ PESTO je jedinečné a skvělé. Akorát jsem neměla strouhaný parmazán po ruce a tak to schytal feta sýr a je to super. :)

    • Halo
      Halo | 18. 7. 2006 17:17

      Prosím Vas, zkuste opravdu Parmagiamo Reggiano. Dovezl jsem si jej ted z italie... Nivu prosim nee. Nebo nejaky jiny parmazan, i kdyz uz to pak neni parmazan. A taky bez rajcat, ty se do pesta taktez nedavaji...

    • Xym
      Xym | 10. 7. 2006 07:40

      Vyborne pesto, s vyraznou aromou. Miesto parmezanu som pouzila nivu. Odporucam pouzit piniove oriesky, lepsie zvyraznia celkovu chut omacky.

    • Laja
      Laja | 17. 9. 2004 19:21

      SKVELE, doporucujem pridat susene paradajky alebo rukolu!!! BTW, nedavat do mixera, ale do maziara (pre cesky hovoriacu vacsinu do hmozdire)...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Pesta Přílohy, pečivo a luštěniny
    Přílohy Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Piniové oříšky Sůl Sýr

    Jak loupat česnek

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rychlá zelňačka

    Rychlá zelňačka

    Kuřecí směs s bramboráčky

    Kuřecí směs s bramboráčky

    Pravé italské tiramisu II.

    Pravé italské tiramisu II.

    Slané copánky z listového těsta

    Slané copánky z listového těsta

    Cizrna po boloňsku

    Cizrna po boloňsku

    Ledové latte s Baileys

    Ledové latte s Baileys

    Makovky - sladké housky

    Makovky - sladké housky

    Valentýnský řez

    Valentýnský řez

    Měkké medové perníčky

    Měkké medové perníčky

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Jak loupat česnek

    Poslední sledované recepty

    64
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    40
    Skvělý domácí kváskový chleba
    Skvělý domácí kváskový…
    35
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    32
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    21
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    Konec Jurinové na Nově! Vdovec šokuje o Borhyové a Železném

    AHA.cz Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    Macháčková v šoku na WC! OSTUDA PRO ČESKO

    AHA.cz Deník Aha! 18.1.2021

    Deník Aha! 18.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Když zrovna nemáte čepici: Tyhle doplňky do vlasů jsou stále v kurzu!

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    Držte si úroveň, zkuste být zdvořilá aneb Když se ministryni financí nelíbí kritika

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Bazalková pasta / pesto
    Bazalková pasta / pesto
    Bazalkové filé - treska
    Bazalkové filé - treska
    Bazalkové kuře s ořechy
    Bazalkové kuře s ořechy
    Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a mozzarellou
    Bazalkové roládky (nejen) s fazolkami a…
    Bazalkové tiramisu
    Bazalkové tiramisu
    Bazalkové tofu
    Bazalkové tofu
    • Recepty.cz
    • Bazalkové pesto
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí