Rozmarýnový cheesecake

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 115
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      ks rozmarýn + na ozdobu
    • 375
      g bílý jogurt tučný přes noc vykapaný
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 200
      g mascarpone
    • 400
      g smetanový sýr
    • 55
      g mleté vlašské ořechy
    • 190
      g sušenky máslové
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem.
3
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s ořechy a rozpuštěným máslem. Ve formě je lžící natlačte a uhlaďte. Korpus upečte dozlatova, 10–15 minut. V robotu při nízkých otáčkách míchejte smetanový sýr, mascarpone a cukr. Poté vmíchejte jedno po druhém vejce a žloutky.
4
Přilijte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a přidejte najemno nasekané lístky rozmarýnu, rozlijte na korpus.
5
Formu vložte do hlubšího pekáče, kam nalijte vodu.
6
Pečte asi 40 minut. Cheesecake se musí uprostřed po poklepání chvět.
7
Vychlaďte a formu sundejte. Potřete jogurtem a ozdobte rozmarýnem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: