Americký ořechový koláč

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra z 1 citronu
    • prášek do pečiva 1 mala lzicka(nemusi byt)
  • Napln
    • 400
      g vlašské ořechy nahrubo nasekane
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g hnědý cukr
    • 150
      ml javorový sirup
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 50
      g máslo
    • hnědý rum 2 lzice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, cukru, vejce a citronové kůry vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut odležet do lednice. Po odležení vyválíme tenký plát, který dáme do dobré vymazané a vysypané koláčové formy a nebo pro usnadnění práce, doporučuji těsto vyválet na pečícím papíře a přenést do formy i s papírem (není pak třeba vymazávat), taktéž si usnadníme vytahovaní upečeného koláče z formy.
2
Smícháme celá vejce (šlehat není třeba), cukr, vanilkový cukr, sirup, rozpuštěné máslo, rum a dobře promícháme a nakonec přimícháme nasekané ořechy. Tuto směs nalijeme na těsto a dáme péci do horké trouby na 180°C po dobu zhruba 45-50 minut. Také doporučuji koláč péct ve spodní části trouby, protože náplň je tekutá, tudíž korpus nám nezůstane syrový (alespoň mě osobně se vždy oplatilo takto péci tenhle typ koláče).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pierre
    Pierre |

    24. 7. 2015 20:30

    Super byl poved se mi

  • Pierre
    Pierre |

    24. 7. 2015 20:29

    Super byl poved se mi

  • hypnotime
    hypnotime |

    5. 2. 2015 22:20

    super ten se mi poved

  • Jard
    Jard |

    20. 10. 2014 23:07

    Testo uz bylo dost hnede kdyz jsem to vyndaval. Nechat to tam dyl, nez tech 50 minut, tak by to krome tekuteho bylo i cerne. Znovu to zkouset nebudu.

  • pippiva
    pippiva |

    17. 10. 2014 16:27

    Pokud kolac neztuhl, neni vina receptu, ale vina trouby, proste se nedopekl. Kazda trouba pece jinak.

  • Jarda
    Jarda |

    13. 10. 2014 10:29

    Nedoporucuju. Vnitrek vubec neztuhl a chutove je to taky nic moc - proste ukrutne sladka hmota s orechy. Od kolace ktery vyjde skoro na tri stovky bych si predstavoval trochu vic.

  • Lenka
    Lenka |

    12. 4. 2014 20:54

    Místo sirupu jsem použila med,koláč všem chutnal.doporučuji vyzkoušet :-*

  • jencidlo
    jencidlo |

    20. 2. 2014 18:03

    Vynikající!!!! <3

  • Lucka
    Lucka |

    4. 1. 2014 08:34

    Kaloricka bomba, ale fenomenalni! <3

  • Mirka M.
    Mirka M. |

    22. 10. 2013 15:41

    Tak proc sis do toho crustu nepridala kousek masla navic, kdyz se ti s testem spatne pracovalo? O:-) 8-)

  • Seli
    Seli |

    19. 3. 2013 12:07

    Ono určitě půjde použít i med :o)

  • dana
    dana |

    25. 1. 2013 10:27

    Věřím, že bude dobrý, ale cenově docela drahý. Javorový sirup není zrovna levná záležitost.

  • R.
    R. |

    5. 1. 2013 11:53

    Je skvělýýýýýýýýýýýýýýý :-*

  • Bu.blan
    Bu.blan |

    9. 10. 2012 11:24

    Je výborný,děkuji. :-)

  • mk
    mk |

    15. 9. 2012 21:58

    skvely kolac, doporucuji

  • Hana Najmanová
    Hana Najmanová |

    7. 6. 2012 13:48

    Opravdu byl moooc dobrý:-*

  • zvědavá
    zvědavá |

    7. 6. 2012 10:23

    obdoba lineckého koláče

  • Martina
    Martina |

    22. 2. 2012 11:59

    Koláč je mooooc dobrý, ale špatně se jedl a tak ho teď dělám do košíčků a vypadá to krásně na pohled a taky se to dobře jí :-)

  • Annie.anne
    Annie.anne |

    4. 10. 2011 10:34

    postup není složitý a koláč je výborný. Ani moc nedrobí

  • Alena
    Alena |

    1. 10. 2011 12:08

    Kolac je vyborny :-*

  • Jarka
    Jarka |

    30. 7. 2011 19:54

    Koláč nám moc chutnal,děkuji.

  • pippiva
    pippiva |

    30. 6. 2011 13:57

    Linecke testo ma byt krehke a kdyz se cerstve upece tak je suche, drobive. Ne nadarmo, kdyz delate vanocni linecke cukrovi, tak date ulezet :-) . Pokud by jste kolac chtela navlhly, tak by jste jej musela nechat odlezet alespon 2 dny, ale to by zase moc navlhla vrchni cast. To uz opravdu zalezi na chuti kazdeho jednotlivce ;-) . Recept mam od kamaradky, ktera zila leta v Americe, velice nam kolac chutnal, tak jsem predala dal. :-)

  • mysalin
    mysalin |

    30. 6. 2011 09:55

    Pracovalo se sním dobře, ale po upečení a vychladnutí jsem to ochutnala a bylo to moc suché a drobivé.

  • pippiva
    pippiva |

    28. 6. 2011 11:23

    Jak se Vam pracovalo s testem, kdyz jste vyzkousela? Ja jen, ze pokud davate jednicky jen proto, ze se Vam nejaky recept libi, tak to taky moc fer neni. Nic ve zlem. :-\

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    28. 6. 2011 00:45

    Rozhodně 1

  • pippiva
    pippiva |

    21. 6. 2011 16:59

    Ta spodni cast je v podstate linecke testo, pokud bylo malo vychlazene, tak mohlo delat neplechu. Ja s nim problemy nemam, pouzivam i na jine kolace. :-\ Jinak me tesi, ze napln chutnala. :-)

  • mysalin
    mysalin |

    21. 6. 2011 16:39

    Ta spodní část se špatně vyvaluje a po upečení je suchá. Náplň je vynikající. Hodnotím 1-.