• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Americké hovězí
    Napište svůj komentář k receptu

    Americké hovězí

    autor: Ivana Přikrylová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 28
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Americké hovězí
    Americké hovězí
    Americké hovězí
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hovězí maso
      • česnek
      • 2
        lžička citronová šťáva
      • bazalka
      • 0,50
        kg brambory
      • 2
        ks cibule 1-2
      • 1
        lžička škrobová moučka
      • 2
        hrnek mrkev na kolečka, (nebo baby karotka)

    Postup přípravy receptu

    1
    Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hod. při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hod. pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Americký hamburger z vyzrálého hovězího

    Americký hamburger z vyzrálého…

    Americký hamburger

    Americký hamburger

    Americké palačinky s horkými jablky

    Americké palačinky s horkými jablky

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Majka U. Majka U.
    Zugita Zugita
    Simona Sek. Simona Sek.
    sumak sumak
    Hanča11 Hanča11
    evkadlouha evkadlouha
    Slepička K. Slepička K.
    Poppy Poppy
    Greinerova Greinerova
    tsafrankova tsafrankova
    Telperaen Telperaen
    zavojnatka107 zavojnatka107
    Jíťan Jíťan
    Thaya Thaya
    kirinda kirinda
    sýr sýr
    Sand Sand
    Lucie Kadera Lucie Kadera
    inkeeper inkeeper
    Trixie Trixie
    • Erika
      Erika | 20. 8. 2014 07:28

      Je to super nenáročný recept a přitom výborně chutná... Určitě zopakuji.

    • Milada
      Milada | 7. 11. 2013 18:59

      Parádní mńamka. Ještě k tomu naše nové talíře z www.dinezon.cz. Nemělo to chybu!!! :-))

    • Lucie Kadera | 6. 11. 2013 12:00

      je to vyborne, maso stavnate, super recept <3

    • Sand | 2. 11. 2013 17:06

      Právě jsem vyndala z trouby!!! Výbornééé!!!!

    • sýr | 30. 5. 2013 14:41

      dobrý, jen tu cibuli by to chtělo víc nakrájet

    • stepka
      stepka | 15. 2. 2013 13:10

      A jaké hovězí maso? Nejsem mamka od plotny, tak nevím co mám koupit ;-)

    • kirinda
      kirinda | 6. 12. 2012 14:07

      Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem maso neorestovala, ale rovnou šoupla do pekáčku a trouby a i přesto bylo krásně šťavnaté, uvnitř měkké a nevysušené 8-)

    • kirinda
      kirinda | 6. 12. 2012 14:02

      Výborná pochoutka, na které jsme si všichni pochutnali, děti snědli celý talíř, to se málokdy stává :) Maso bylo uvnitř krásně propečené, přitom měkké a šťavnaté, přidala jsem ještě na kostičky slaninu na chuť a na konci maso nakrájela na kusy a smíchala se zbytkem, šťávu už jsem nezahušťovala. Už dlouho jsem měla recept v oblíbených a jsem ráda, že na něj konečně došla řada, určitě se k němu budu vracet!

    • Eva
      Eva | 25. 11. 2012 13:57

      Jednoduchá příprava, takové hovězí s dušenou mrkví...

    • Telperaen | 30. 9. 2011 12:55

      Vyborne papani, zkouseli jsme upect v remosce a super... brambory klidne snesou trochu koreni na americke/pecene brambory, pak to ma teprve riz :-))

    • barbanka
      barbanka | 21. 7. 2011 17:52

      Už dlouho jsem si tak nepochutnala.Místo bazalky jsem ale použila tymián,protože jsem jí doma neměla.I tak to bylo výborné :-)

    • evkadlouha | 4. 5. 2011 23:45

      Vypadá to super, určitě vyzkouším

    • Tereza T
      Tereza T | 8. 2. 2011 15:50

      Opraveno, díky.

    • Blanka
      Blanka | 8. 2. 2011 09:29

      Myslím, že by mrkev, která je uvedena v popisu, měla být i v ingrediencích. Nejlépe i s množstvím.

    • Simona Sek.
      Simona Sek. | 2. 2. 2011 00:01

      Moc dobré. Dávám za jedna.

    • rybizek
      rybizek | 25. 1. 2011 13:17

      stalo to za hovno

    • jakub´=ůpé=o
      jakub´=ůpé=o | 13. 12. 2010 12:16

      je to

    • Ladislav Dorazin
      Ladislav Dorazin | 17. 1. 2009 18:36

      Oldo, koukám, pořád je tady hlavně sranda, že? Ale ten recept se mi opravdu moc líbí a dávám za jedna

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 22. 12. 2008 20:16

      Díky oběma za odpověď

    • Daniella O.
      Daniella O. | 18. 12. 2008 19:37

      Ivanko, pomaly hrnec je keramicky hrnec, ktery ma po obvodu topne spiraly. Vnitrni nadoba je vyjimatelna a da se krasne umyt i v mycce. Vyhodou je, ze vsechny ingredience davate do hrnce soucasne a pouze nastavite casovac, kdy se hrnec zapne a vypne. Nemusi se pridavat zadny tuk a maso zustava velice stavnate a zelenina ani pri dlouhem vareni neni vubec rozblemcana. Pouze kdyz delam gulas, ciduli predsmazim, protoze jinak by zustala docela tvrda, a nebo nekdy pred koncem vareni dochutim nebo zahustim. Pomaly hrnec vari pri velmi nizke teplote, ale vse si zachovava svou chut, je to temer bez prace a rano, kdyz si chcete prispat, staci vecer vse nacpat do hrnce, nastavit spinac napr. na 5 hodin rano, muzete si prispat a v poledne mate hotovy obed. Dokonce v nem zapekam i brambory nebo delam pouze maso a prilohu zvlast. Dusim v nem jablka a delam marmelady. Spotreba energie je minimalni.

    • Gábina H
      Gábina H | 18. 12. 2008 08:09

      Ivano, něco málo je třeba tady http://www.vareni.cz/trendy/pomaly-hrnec-setri-nas-cas/

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 17. 12. 2008 22:35

      Paní Daniello, co je to pomalý hrnec, to neznám? Nebo jestli mi to může objasnit i někdo jiný budu ráda.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 6. 12. 2008 13:05

      Tak začínám brousit - jsou to perly, nebo diamatny, jen zkouším,ale, ale, to je přece úplně zbytečná "diskuzička", ale zase máte asi pravdu oba dva ! Paní Di je moc dobrá v přispíváních receptů a komentářích, (jinak ji neznám ?), a pan Olga - Olinka, na Vás si ještě počkám, však zajíci uvidíme ? Ne ?

    • Olga .
      Olga . | 6. 12. 2008 09:49

      Že to budete zrovínka Vy, kdo první skočí na špek, mně ani v nejbujnější fantazii nepřišlo na mysl :o()

    • Di -
      Di - | 6. 12. 2008 07:59

      Pane Garguláku, když už máte tak velkou zálibu ve slovních úletech a všechno víte nejlíp, nebuďte alespoň trapný! Člověk nemusí být odborník na jazyk, aby poznal, že pod dvojím jménem se skrývá jeden a týž autor. Ženské jméno Vás neschová! Praktikům stačí, když si kliknou na obě jména a vyjede jim stejná mailová adresa.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 5. 12. 2008 22:24

      I když sem už také nepřispívám, souhlasím s Lusindou :o()

    • Daniella O.
      Daniella O. | 4. 12. 2008 20:14

      Tento recept delam v pomalem hrnci. Vsechny suroviny smicham, soupnu do hrnce a rano pred odchodem do prace zapnu. Zhruba po 7mi hodinach je hotovo, zadna prace, zadne michani, hrnec si poradi sam. Chute se krasne propoji a po navratu domu maji vsichni na stole vybornou teplou veceri. Na tento receptik nedam dopustit. Zahustovat ani neni potreba a pro zmenu chuti lze pridat trochu raj. protlaku, kulicky pepre, bobkovy list a podlit cervenym vinem. Take moc dobre a dietni. V troube nemam bohuzel vyzkouseno.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 4. 12. 2008 09:35

      A co se týče "jednoho pekáče" zrovna hovězí natáhnuté vůní a chutí zeleniny je pro mě úžasná kombinace a to nejsem lenošná umývat dva pekáče, páč mám myčku :-)) Takže Ivi, o víkendu vyzkouším, už se mi sbíhají sliny...

    • Lusinda -
      Lusinda - | 3. 12. 2008 21:29

      Ivanko máte můj obdiv..a to už sem nepřispívám.Napsala jste to decentně.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 3. 12. 2008 21:24

      Pro Olgu: Recept je přesně přeložený z amerického časopisu, v naší rodině patří mezi oblíbené, první ochutnejte a pak hodnoťte. Co se týče vaší poznámky ohledně hovězího masa z krku, když si u řezníka vyberete hezký kousek, klidně z něho můžete udělat i roštěnou nebo svíčkovou - já tak nahrazuji pravou roštěnou, která je podstatně dražší. Mám to vyzkoušené, hovězí krk je skvělý a nedám na něho dopustit.

    • Olga .
      Olga . | 19. 11. 2008 11:36

      AMERICKÉ HOVĚZÍIvano,prošel jsem si Vaše recepty a tento mi do jejich úrovně nezapadá, připadá mi šitý horkou jehlou: 1.volba masa-krk je o dvě třídy níže než roštěná. 2.názory na solení před opékáním se různí, tedy neoduzuji, ale já nesolím. 3.citron-možná jste jenom nenapsala "nechat odležet". 4.česnek-opravdu při opékání nezhořkne? 5.210°C-asi máte energie grátis, těsné poklice a účinné odsavače :-) 6.škrob-možná pro začínající kuchtíky napsat, že se rozmíchá ve studené vodě. 7.jeden pekáč-"chutě se dokonale propojí"-vaříte snad guláš? Rád umyji dva kastroly navíc abych si pochutnal na jemně česnekové bejkovině s brambory na(s) cibulce(cibulkou) a mrkvovými miminky (na cibuli?) zakápnutými máslem :o)) Násl. nemyslím ironicky: pro nedostatek fantazie by mě nenapadlo maso pečené vcelku krájet jinak než na plátky... P.S. pokud mi někdo chcete dát kartáč, tak prosím na DISKUZI :0)

    • Jiří Brei
      Jiří Brei | 18. 11. 2008 23:05

      Moc zajímavé doufám,že i dobré.

    • Zdena Praksinová
      Zdena Praksinová | 7. 4. 2008 15:47

      Moc dobré,právě jsme dojedli.Šťávu jsem nezahušťovala nebylo potřeba.Dávám velkou 1

    • Honza K.
      Honza K. | 20. 2. 2008 14:52

      Já jsem to dělal víceméně přesně podle receptu a bylo to opravdu dobré. Bude se opakovat... :)

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 17. 1. 2008 16:49

      Bazalka se mi nikdy nespálila, protože maso se opéká jen krátce (aby se zatáhlo) a pak se podlévá vodou ...

    • georg aaa
      georg aaa | 2. 1. 2008 01:48

      no,nevím jak s tou bazalkou...asi se spálí ne?Bylinky se přece davejí vždy až nakonec....

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 28. 5. 2007 16:51

      Ano, maso pečeme vcelku a krájíme až hotové

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 22. 5. 2007 06:15

      Nejsem autorka receptu,ale podle toho,co se tady píše,tak se maso dělá vcelku:-))

    • Marika
      Marika | 21. 5. 2007 17:56

      Maso sa pecie vcelku, nakraja sa az hotove?

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 11. 5. 2007 09:37

      K tomuto receptu jsem dodala foto, nevím co jsem uděla špatně, že se tam neobjevilo

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibule Citronová šťáva Hovězí maso Mrkev Škrobová moučka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Lovecké řízky

    Lovecké řízky

    Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

    Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

    Krkovička jako bramboráková

    Krkovička jako bramboráková

    Koka dortík - rychle a snadno

    Koka dortík - rychle a snadno

    Kari placičky se sýrem a rýží

    Kari placičky se sýrem a rýží

    Kokosová bábovka s kefírem

    Kokosová bábovka s kefírem

    Babiččina bábovka (výborná)

    Babiččina bábovka (výborná)

    Nadýchaný piškotový dort

    Nadýchaný piškotový dort

    Hovězí líčka na houbách

    Hovězí líčka na houbách

    Doporučujeme

    50 minut
    Arašídové hvězdičky

    Arašídové hvězdičky

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    125
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    90
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    77
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    70
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…
    61
    Vánoční perníčky - hned měkké
    Vánoční perníčky - hned…

    Zajímavé články

    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Blesk pro ženy Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    AHA.cz Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Dáma.cz 12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Ženy.cz Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Maminka.cz Doma beránci, ve školce vlci. A mohla jsem za to já, perfektní matka!

    Doma beránci, ve školce vlci. A mohla jsem za to já, perfektní matka!

    Reflex.cz Televizní diskuze a fenomén skákání do řeči. Když zloděj křičí, chyťte zloděje!

    Televizní diskuze a fenomén skákání do řeči. Když zloděj křičí, chyťte zloděje!

    E15.cz Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Abecedazahrady Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Další doporučené recepty:

    Americké Brownies (vynikající)
    Americké Brownies (vynikající)
    Americké cukroví
    Americké cukroví
    Americké čokoládové cookies
    Americké čokoládové cookies
    Americké KFC kuře
    Americké KFC kuře
    Americké lívance
    Americké lívance
    Americké muffiny
    Americké muffiny
    • Recepty.cz
    • Americké hovězí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies