• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Americké hovězí
    Napište svůj komentář k receptu

    Americké hovězí

    autor: Ivana Přikrylová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 29
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Americké hovězí
    Americké hovězí
    Americké hovězí
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hovězí maso
      • česnek
      • 2
        lžička citronová šťáva
      • bazalka
      • 0,50
        kg brambory
      • 2
        ks cibule 1-2
      • 1
        lžička škrobová moučka
      • 2
        hrnek mrkev na kolečka, (nebo baby karotka)

    Postup přípravy receptu

    1
    Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hod. při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hod. pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Americké bochánky

    Americké bochánky

    Americké muffiny

    Americké muffiny

    Americké cukroví

    Americké cukroví

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Erika
      Erika | 20. 8. 2014 07:28

      Je to super nenáročný recept a přitom výborně chutná... Určitě zopakuji.

    • Milada
      Milada | 7. 11. 2013 18:59

      Parádní mńamka. Ještě k tomu naše nové talíře z www.dinezon.cz. Nemělo to chybu!!! :-))

    • Lucie Kadera | 6. 11. 2013 12:00

      je to vyborne, maso stavnate, super recept <3

    • Sand | 2. 11. 2013 17:06

      Právě jsem vyndala z trouby!!! Výbornééé!!!!

    • sýr | 30. 5. 2013 14:41

      dobrý, jen tu cibuli by to chtělo víc nakrájet

    • stepka
      stepka | 15. 2. 2013 13:10

      A jaké hovězí maso? Nejsem mamka od plotny, tak nevím co mám koupit ;-)

    • kirinda
      kirinda | 6. 12. 2012 14:07

      Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem maso neorestovala, ale rovnou šoupla do pekáčku a trouby a i přesto bylo krásně šťavnaté, uvnitř měkké a nevysušené 8-)

    • kirinda
      kirinda | 6. 12. 2012 14:02

      Výborná pochoutka, na které jsme si všichni pochutnali, děti snědli celý talíř, to se málokdy stává :) Maso bylo uvnitř krásně propečené, přitom měkké a šťavnaté, přidala jsem ještě na kostičky slaninu na chuť a na konci maso nakrájela na kusy a smíchala se zbytkem, šťávu už jsem nezahušťovala. Už dlouho jsem měla recept v oblíbených a jsem ráda, že na něj konečně došla řada, určitě se k němu budu vracet!

    • Eva
      Eva | 25. 11. 2012 13:57

      Jednoduchá příprava, takové hovězí s dušenou mrkví...

    • Telperaen | 30. 9. 2011 12:55

      Vyborne papani, zkouseli jsme upect v remosce a super... brambory klidne snesou trochu koreni na americke/pecene brambory, pak to ma teprve riz :-))

    • barbanka
      barbanka | 21. 7. 2011 17:52

      Už dlouho jsem si tak nepochutnala.Místo bazalky jsem ale použila tymián,protože jsem jí doma neměla.I tak to bylo výborné :-)

    • evkadlouha | 4. 5. 2011 23:45

      Vypadá to super, určitě vyzkouším

    • Tereza T
      Tereza T | 8. 2. 2011 15:50

      Opraveno, díky.

    • Blanka
      Blanka | 8. 2. 2011 09:29

      Myslím, že by mrkev, která je uvedena v popisu, měla být i v ingrediencích. Nejlépe i s množstvím.

    • Simona Sek.
      Simona Sek. | 2. 2. 2011 00:01

      Moc dobré. Dávám za jedna.

    • rybizek
      rybizek | 25. 1. 2011 13:17

      stalo to za hovno

    • jakub´=ůpé=o
      jakub´=ůpé=o | 13. 12. 2010 12:16

      je to

    • Ladislav Dorazin
      Ladislav Dorazin | 17. 1. 2009 18:36

      Oldo, koukám, pořád je tady hlavně sranda, že? Ale ten recept se mi opravdu moc líbí a dávám za jedna

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 22. 12. 2008 20:16

      Díky oběma za odpověď

    • Daniella O.
      Daniella O. | 18. 12. 2008 19:37

      Ivanko, pomaly hrnec je keramicky hrnec, ktery ma po obvodu topne spiraly. Vnitrni nadoba je vyjimatelna a da se krasne umyt i v mycce. Vyhodou je, ze vsechny ingredience davate do hrnce soucasne a pouze nastavite casovac, kdy se hrnec zapne a vypne. Nemusi se pridavat zadny tuk a maso zustava velice stavnate a zelenina ani pri dlouhem vareni neni vubec rozblemcana. Pouze kdyz delam gulas, ciduli predsmazim, protoze jinak by zustala docela tvrda, a nebo nekdy pred koncem vareni dochutim nebo zahustim. Pomaly hrnec vari pri velmi nizke teplote, ale vse si zachovava svou chut, je to temer bez prace a rano, kdyz si chcete prispat, staci vecer vse nacpat do hrnce, nastavit spinac napr. na 5 hodin rano, muzete si prispat a v poledne mate hotovy obed. Dokonce v nem zapekam i brambory nebo delam pouze maso a prilohu zvlast. Dusim v nem jablka a delam marmelady. Spotreba energie je minimalni.

    • Gábina H
      Gábina H | 18. 12. 2008 08:09

      Ivano, něco málo je třeba tady http://www.vareni.cz/trendy/pomaly-hrnec-setri-nas-cas/

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 17. 12. 2008 22:35

      Paní Daniello, co je to pomalý hrnec, to neznám? Nebo jestli mi to může objasnit i někdo jiný budu ráda.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 6. 12. 2008 13:05

      Tak začínám brousit - jsou to perly, nebo diamatny, jen zkouším,ale, ale, to je přece úplně zbytečná "diskuzička", ale zase máte asi pravdu oba dva ! Paní Di je moc dobrá v přispíváních receptů a komentářích, (jinak ji neznám ?), a pan Olga - Olinka, na Vás si ještě počkám, však zajíci uvidíme ? Ne ?

    • Olga .
      Olga . | 6. 12. 2008 09:49

      Že to budete zrovínka Vy, kdo první skočí na špek, mně ani v nejbujnější fantazii nepřišlo na mysl :o()

    • Di -
      Di - | 6. 12. 2008 07:59

      Pane Garguláku, když už máte tak velkou zálibu ve slovních úletech a všechno víte nejlíp, nebuďte alespoň trapný! Člověk nemusí být odborník na jazyk, aby poznal, že pod dvojím jménem se skrývá jeden a týž autor. Ženské jméno Vás neschová! Praktikům stačí, když si kliknou na obě jména a vyjede jim stejná mailová adresa.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 5. 12. 2008 22:24

      I když sem už také nepřispívám, souhlasím s Lusindou :o()

    • Daniella O.
      Daniella O. | 4. 12. 2008 20:14

      Tento recept delam v pomalem hrnci. Vsechny suroviny smicham, soupnu do hrnce a rano pred odchodem do prace zapnu. Zhruba po 7mi hodinach je hotovo, zadna prace, zadne michani, hrnec si poradi sam. Chute se krasne propoji a po navratu domu maji vsichni na stole vybornou teplou veceri. Na tento receptik nedam dopustit. Zahustovat ani neni potreba a pro zmenu chuti lze pridat trochu raj. protlaku, kulicky pepre, bobkovy list a podlit cervenym vinem. Take moc dobre a dietni. V troube nemam bohuzel vyzkouseno.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 4. 12. 2008 09:35

      A co se týče "jednoho pekáče" zrovna hovězí natáhnuté vůní a chutí zeleniny je pro mě úžasná kombinace a to nejsem lenošná umývat dva pekáče, páč mám myčku :-)) Takže Ivi, o víkendu vyzkouším, už se mi sbíhají sliny...

    • Lusinda -
      Lusinda - | 3. 12. 2008 21:29

      Ivanko máte můj obdiv..a to už sem nepřispívám.Napsala jste to decentně.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 3. 12. 2008 21:24

      Pro Olgu: Recept je přesně přeložený z amerického časopisu, v naší rodině patří mezi oblíbené, první ochutnejte a pak hodnoťte. Co se týče vaší poznámky ohledně hovězího masa z krku, když si u řezníka vyberete hezký kousek, klidně z něho můžete udělat i roštěnou nebo svíčkovou - já tak nahrazuji pravou roštěnou, která je podstatně dražší. Mám to vyzkoušené, hovězí krk je skvělý a nedám na něho dopustit.

    • Olga .
      Olga . | 19. 11. 2008 11:36

      AMERICKÉ HOVĚZÍIvano,prošel jsem si Vaše recepty a tento mi do jejich úrovně nezapadá, připadá mi šitý horkou jehlou: 1.volba masa-krk je o dvě třídy níže než roštěná. 2.názory na solení před opékáním se různí, tedy neoduzuji, ale já nesolím. 3.citron-možná jste jenom nenapsala "nechat odležet". 4.česnek-opravdu při opékání nezhořkne? 5.210°C-asi máte energie grátis, těsné poklice a účinné odsavače :-) 6.škrob-možná pro začínající kuchtíky napsat, že se rozmíchá ve studené vodě. 7.jeden pekáč-"chutě se dokonale propojí"-vaříte snad guláš? Rád umyji dva kastroly navíc abych si pochutnal na jemně česnekové bejkovině s brambory na(s) cibulce(cibulkou) a mrkvovými miminky (na cibuli?) zakápnutými máslem :o)) Násl. nemyslím ironicky: pro nedostatek fantazie by mě nenapadlo maso pečené vcelku krájet jinak než na plátky... P.S. pokud mi někdo chcete dát kartáč, tak prosím na DISKUZI :0)

    • Jiří Brei
      Jiří Brei | 18. 11. 2008 23:05

      Moc zajímavé doufám,že i dobré.

    • Zdena Praksinová
      Zdena Praksinová | 7. 4. 2008 15:47

      Moc dobré,právě jsme dojedli.Šťávu jsem nezahušťovala nebylo potřeba.Dávám velkou 1

    • Honza K.
      Honza K. | 20. 2. 2008 14:52

      Já jsem to dělal víceméně přesně podle receptu a bylo to opravdu dobré. Bude se opakovat... :)

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 17. 1. 2008 16:49

      Bazalka se mi nikdy nespálila, protože maso se opéká jen krátce (aby se zatáhlo) a pak se podlévá vodou ...

    • georg aaa
      georg aaa | 2. 1. 2008 01:48

      no,nevím jak s tou bazalkou...asi se spálí ne?Bylinky se přece davejí vždy až nakonec....

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 28. 5. 2007 16:51

      Ano, maso pečeme vcelku a krájíme až hotové

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 22. 5. 2007 06:15

      Nejsem autorka receptu,ale podle toho,co se tady píše,tak se maso dělá vcelku:-))

    • Marika
      Marika | 21. 5. 2007 17:56

      Maso sa pecie vcelku, nakraja sa az hotove?

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 11. 5. 2007 09:37

      K tomuto receptu jsem dodala foto, nevím co jsem uděla špatně, že se tam neobjevilo

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Česnek Cibule Citronová šťáva Hovězí maso Mrkev Škrobová moučka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bábovka z jogurtu

    Bábovka z jogurtu

    Műsli tyčinky

    Műsli tyčinky

    Škvarkové placičky

    Škvarkové placičky

    Krůtí gulášek

    Krůtí gulášek

    Prošívaná buchta

    Prošívaná buchta

    Sejkory

    Sejkory

    Holandské řízky s nivou

    Holandské řízky s nivou

    Švejkův salát domácí

    Švejkův salát domácí

    "POLÁRKA"  vanilkové řezy

    "POLÁRKA" vanilkové řezy

    Doporučujeme

    15 minut
    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    20 minut
    Brusinkové "blondýnky"

    Brusinkové "blondýnky"

    Poslední sledované recepty

    29
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty nej retro moučníky!
    Ananasové řezy, pařížské i punčové: Upečte si ty…
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    Krausová nevybíravě o Ulici: Takové peklo nezažila!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Deník Aha! 23.4.2021

    Deník Aha! 23.4.2021

    Dáma.cz Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Bára Nesvadbová: Krásu si udržuji falešným zpíváním a milováním v peřinách

    Dáma.cz Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Jak ovlivní období Býka ostatní znamení zvěrokruhu? Co vás čeká v květnu?

    Ženy.cz Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Václav Klaus vs. Petr Fiala: Devět otázek na prvního a posledního předsedu ODS

    Václav Klaus vs. Petr Fiala: Devět otázek na prvního a posledního předsedu ODS

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se

    Další doporučené recepty:

    Americké Brownies (vynikající)
    Americké Brownies (vynikající)
    Americké cukroví
    Americké cukroví
    Americké čokoládové cookies
    Americké čokoládové cookies
    Americké KFC kuře
    Americké KFC kuře
    Americké lívance
    Americké lívance
    Americké muffiny
    Americké muffiny
    • Recepty.cz
    • Americké hovězí
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí