Cibulovo-česneková polévka

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrst cibulová nať
    • 1
      svazek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 0,5
      hrnek pohanka
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst majoránka
    • 1
      hrst mletý kmín
    • 3
      lžíce podravka dle chuti
    • 1
      špetka sůl po ochucení Podravkou, podle chuti
    • 1
      lžička hera na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si potřebné ingredience.
2
Na pánev: Nasekáme si cibuli (cibuli a půl) a nakrájíme oloupané česnekové stroužky na cca 0,3 cm plátky. Do této směsi připravené ke smažení přihodíme ještě hrst cibulové natě.
3
Do hrnce o objemu cca 1,5 l: Dáme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme nakrájené brambory a půlku cibule nakrájenou na cca 0,5 cm tenké plátky. Vaříme na mírném plameni cca 10 minut.
4
Mezitím smažíme připravenou směs na pánvi na tuku mírně dozlatova, dáváme pozor, aby se cibule nepřipalovala. Když máme směs na pánvi hotovou, přidáme ji do hrnce. Zároveň přihodíme druhou půlku cibulové natě, promícháme a podle chuti okořeníme (např. hrst mletého kmínu, špetku pepře, 2-3 lžíce kořenící směsi – pozor, už obsahuje sůl, se solí tedy opatrně).
5
Necháme polévku mírně vřít (podle potřeby, pokud brambory nejsou změklé) a rozmícháme si v hrníčku 1 vejce, které potom za stálého míchání pomalu vléváme do polévky. Můžete si nechat trošku cibulové natě nebo česneku i na konec a povařit jen posledních pět minut, polévka bude pikantnější a o něco výraznější.
6
Na závěr nasypeme půl hrníčku pohanky a hrst majoránky a ještě minutu povaříme. Hotovou polévku můžete klasicky vylepšit opraženými kostičkami chleba (my vždy využijeme dva dny starý, který už se nedá jíst:)) i strouhaným sýrem. Druhý den je polévka krásně hustá díky pohance.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.