Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 6
      lžíce passata (rajčatová šťáva)
    • 2
      šálek rýže
    • voda 4 -7 šálků (podle druhu rýže)
    • 1
      šálek kukuřice mražená nebo sterilovaná
    • 1
      šálek hrášek mražený nebo sterilovaný
    • 1
      šálek mrkev mražená nebo sterilovaná
    • naložené papriky půl šálku nkrájené na proužky
    • chilli papričky 1-2 ks (podle pálivosti a vaší chuti)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      šálek sýr čedar, gouda nebo pecorino

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se paprika nespálila nebo rizoto zhořkne. Ztlumte plamen asi na polovinu, vmíchejte rýži a část vody, osolte a opepřete a za občasného míchání vařte, dokud se většina tekutiny nevstřebá. Přidejte zeleninu, promíchejte a postupně přidávejte vodu, dokud se rýže zcela neuvaří.
2
Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete. Sundejte z ohně a vmíchejte část nastrouhaného sýru. Zbytkem posypte rizoto na talíři.
3
Můžete podávat s nakládanou chilli papričkou nebo kyselou okurkou.
4
Pokud budete používat pecorino sýr, buďte opatrnější se solí.

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    10. 7. 2014 21:10

    ...taky bych doporučil vyzkoušet, protože zeleninové rizoto nebo rýže je výborné a ochutit se dá jakkoliv podle nálady ...jen bych (když už bezmasé) použil například olej, ale jinak proti sádlu nic nemám ;-)

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    10. 7. 2014 18:45

    prosím? zkoušela jste to, že něco takového tvrdíte? mě i bráchovi to chutnalo a to je dost vybíravý...

  • miska
    miska |

    10. 7. 2014 15:51

    co to ma byt za hnus. :-$ :-( :-X

Poslední navštívené:

Abecední seznam: