Špecle s fazolkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špecle vařené
    • 350
      g zelené fazolky čerstvé nebo mražené
    • olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 200
      g šunka dle chuti: dušená, zauzená...
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sůl
    • pepř mletý bílý
    • muškátový květ dle chuti nebo snítka rozmarýnu či tymiánu
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 250
      ml smetana ke šlehání cca
    • sýr dle chuti - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájenou šunku (lze použít i slaninu) a nastrouhaný česnek a vše ještě krátce osmažíme. Přisypeme fazolky, lžičku mouky, promícháme a zalijeme smetanou. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem nebo bylinkami a provaříme do změknutí fazolek (na skus).
2
Špecle si uvaříme dle návodu ve slané vodě nebo použijeme hotové, které pouze dle návodu ohřejeme.
3
Špecle podáváme buď smíchané s fazolkovou omáčkou nebo nezamíchané vedle nebo na špeclích.
4
Před podáváním můžeme posypat strouhaným Parmezánem, Čedarem... nebo dozdobit bylinkami.
5
Jako obměnu můžeme do omáčky přidat nastrouhaný sýr (Niva, Hermelín, Gouda...) nebo sýr tavený smetanový, který nám omáčku zahustí, a tak při přípravě vynecháme mouku.
6
Pokud chceme pokrm bezmasý, šunku vynecháme.

Komentáře k receptu

  • Jana Němcová
    Jana Němcová |

    22. 11. 2016 13:26

    Do omáčky jsem podle doporučení dala nivu a bylo to opravdu skvělé.

  • Martina
    Martina |

    22. 2. 2016 15:54

    Rychlé, jednoduché a výýýborné!!! Díky za recept :-*