• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Španělský ptáček s rýží

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 34
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato oblíbená česká klasika si získá snad úplně každého labužníka. Hovězí roláda plněná okurkou, vejcem, cibulí a slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Podávejte ji spolu s rýží a uvidíte, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hovězí maso zadní, 4 plátky
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks vařená vejce
    • 4
      ks nakládané okurky malé
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g špek
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      l hovězí vývar
    • 3
      ks bobkový list
    • 30
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 280
      g rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky vařeného vejce a malou okurku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Plátky masa pevně smotejte do ruličky a převažte kuchyňským provázkem. V kastrolu, který je možné potom vložit do trouby, rozehřejte olej a ptáčky na něm opečte ze všech stran. Poté přidejte na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájený špek, ještě chvilku opékejte a poté podlijte asi polovinou vývaru, přidejte bobkový list, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste asi 1 hodinu, ale průběžně kontrolujte a podlévejte.
3
Ptáčky přendejte z trouby na sporák. Maso vyjměte na prkénko a do omáčky vmíchejte kuličku vytvořenou smícháním mouky a másla. Provařte asi 10 minut. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ptáčky zbavte provázku a vraťte do omáčky, podávejte s rýží.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Rozlétané ptáčci

Rozlétané ptáčci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená cibule Cibule Dijonská hořčice Hladká mouka Hořčice Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Nakládané okurky Olej Pepř mletý Rýže Špek Sůl Vařená vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

35 minut
Čočková polévka se slaninou

Čočková polévka se slaninou

45 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

60 minut
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

90 minut
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

120 minut
Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

50 minut
Limetkový dort s okurkou

Limetkový dort s okurkou

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Bazar
Kubus Krtek a ptáček 12 ks Kubus Krtek a ptáček 12 ks Více info
Náramek LOVABLE ptáčci Náramek LOVABLE ptáčci Více info
ŠATY TUNIKA S PTÁČKAMA H&M SKLADEM ŠATY TUNIKA S PTÁČKAMA H&M SKLADEM Více info
Tričko s ptáčkem Tričko s ptáčkem Více info

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

117
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
90
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
63
Míša řezy
Míša řezy
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pomazánka z avokáda a Lučiny: Recept na osvěžující svačinu
Pomazánka z avokáda a Lučiny: Recept na…
Horkovzdušná fritéza: Dobrý pomocník, nebo nepotřebný spotřebič? Která jídla povznese a co nejde pozřít?
Horkovzdušná fritéza: Dobrý pomocník, nebo…
Londýnská restaurace se nestydí. Na jídelním lístku nabízí předehru i vyvrcholení!
Londýnská restaurace se nestydí. Na jídelním…
Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
Sladká zima: Na hubnutí je ještě čas, dopřejte si vydatný oběd na cukrové vlně
Sladká zima: Na hubnutí je ještě čas, dopřejte si…
AHA.cz Rodinné drama u Preissových: Útok na hlavu!

Rodinné drama u Preissových: Útok na hlavu!

Mimibazar To musíte vidět: 50 rodinných fotek, na kterých lidé vtipně parodují okamžiky zachycené v dětství

To musíte vidět: 50 rodinných fotek, na kterých lidé vtipně parodují okamžiky zachycené v dětství

Dáma.cz Jak upéct skvělou domácí vánočku: Zkuste recept našich babiček

Jak upéct skvělou domácí vánočku: Zkuste recept našich babiček

Blesk pro ženy Novou první dámou se stala Eva Pavlová! Může být povolána zpět do služby, pomoct chce matkám samoživitelkám

Novou první dámou se stala Eva Pavlová! Může být povolána zpět do služby, pomoct chce matkám samoživitelkám

Ženy.cz Retro návrat, kožíšky i maxi délky: Těchto pět svrchníků si podmanilo letošní zimu

Retro návrat, kožíšky i maxi délky: Těchto pět svrchníků si podmanilo letošní zimu

Blesk.cz Pamela se v novém dokumentu rozpovídala: Znásilnění  i penis ve dřezu!

Pamela se v novém dokumentu rozpovídala: Znásilnění i penis ve dřezu!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Jak poznáte angínu? A pomůžou vždy antibiotika?

Mami, bolí mě v krku! Jak poznáte angínu? A pomůžou vždy antibiotika?

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu má neovladatelnou povahu a nedokáže krotit svoje emoce?

Kdo ze zvěrokruhu má neovladatelnou povahu a nedokáže krotit svoje emoce?

Abecedazahrady Jen s vyschlým dřevem zatopíte dobře! Kde a jak je nechat vyschnout a kde je skladovat?

Jen s vyschlým dřevem zatopíte dobře! Kde a jak je nechat vyschnout a kde je skladovat?

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí