Šneci nejen s tvarohem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      kostka droždí
    • sůl - špetka
    • 120
      ml mléko cca
    • 40
      g hera nebo máslo - rozpuštěné
    • olej na potření plechu nebo pečícího papíru
  • Dále:
    • rozšlehané vejce na potření
    • 250
      g měkký tvaroh
    • cukr krupice dle chuti
    • 1,5
      lžíce vanilkový pudink
    • 3
      lžíce švestková povidla nebo skořicový cukr (necelý1 ks)
    • moučkový cukr na posypání - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, vše promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem, zalijeme troškou mléka, maličko promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbylé mléko a vlažný tuk, vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou cca 30 minut kynout.
2
Pak těsto opět propracujeme, rozválíme na tvar obdélníku, potřeme ze 3/4 povidly (nebo posypeme skořicovým cukrem), potřeme ještě tvarohem smíchaným s pudinkem a cukrem a těsto zarolujeme. Během rolování potíráme čisté těsto rozšlehaným vejcem po celé délce. Zavinuté těsto krájíme ostrým nožem na cca 1,5 - 2 cm silné díly, které klademe na pomaštěný plech (papír). Necháme ještě krátce v teple (8 minut) odpočinout a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na 180 stupňů.
3
Po vychladnutí můžeme ještě před podáváním pocukrovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    29. 10. 2015 13:03

    Povidla s tvarohem jsou výborná náplň. Šneci jsou výborný :-*

  • Geko
    Geko |

    12. 5. 2015 11:54

    Byli dobří :) jen jsem je mohl vyndat z trouby o chvilenku dřív :D