(nejen) Česnekovo-sýroví šneci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listové těsto
    • 200
      g gorgonzola
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 2
      lžička olej cca
    • pečící papír na plech
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření
  • Dle chuti (není nutné)
    • hrušky nebo jablka
    • nasekané ořechy vlašské

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme pastou vytvořenou z rozetřeného česneku a oleje nebo rozpuštěného másla. Plát pak posypeme nastrouhaným sýrem (Gorgonzola nebo Niva). Ořechy nasekáme na drobno (množství dle chuti, stačí hrst) a také jimi posypeme plát těsta.
2
Nakonec si oloupeme hrušku nebo jablko od slupky a škrabkou dále děláme slabé plátky, které klademe na plát v jedné vrstvě. Vše pak pevně zabalíme do roládky, kterou potřeme vejcem a ostrým nožem ji pokrájíme na kolečka cca 0,7 - 1 cm široká, která skládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 1. 2017 20:47

    Hrušky a sýr s mordou plísní je osvědčená kombinace, šneci jsou dobří. Možná bych v této úpravě místo gorgonzoly volila nivu. Líp se strouhá (resp. lze ji strouhat) a je levnější. Gorgonzolu bych nechala na sofistikovanější pokrmy :-)