(nejen) Hovězí s hlívou na hořčici

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g hovězí maso - kližka, kýta...
    • 3
      ks cibule dle velikosti, 2 -
    • olej (sádlo)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g hlíva ústřičná
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 500
      ml vývar dle potřeby, cca
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme do vydušení vody, dozlatova, za občasného zamíchání. Pak přidáme hořčici, na nudličky pokrájenou hlívu a ještě vše krátce osmažíme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka pod poklicí. Je-li třeba, podlijeme a občas promícháme. Nakonec zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody, provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vondrová
    Vondrová |

    30. 4. 2017 07:17

    Byl výborný a to málo co včera z guláše včera zbylo si přeje ohřát manžel k snídani s chlebem . Děkuji za recept .

  • Jitka
    Jitka |

    20. 12. 2015 18:07

    Dávám 1* a doporučuji :))

  • Lenka Brabcová
    Lenka Brabcová |

    18. 9. 2015 11:43

    Výborně jsme si pochutnali, nemělo to chybu :-)

  • Marie
    Marie |

    31. 1. 2015 06:31

    Souhlasím, je výborný. Manželovi zbylo ještě na oběd do práce a byl rád. Guláše má nejraději s chlebem.

  • Lenka
    Lenka |

    13. 10. 2014 07:21

    Byl to výborný guláš a taky nedělní oběd takřka bez práce, děkuji a posílám velkou pochvalu, Lenka :)