• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • (nejen) Hovězí ragú
    Napište svůj komentář k receptu

    (nejen) Hovězí ragú

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 96
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    (nejen) Hovězí ragú
    (nejen) Hovězí ragú
    (nejen) Hovězí ragú
    (nejen) Hovězí ragú
    (nejen) Hovězí ragú
    (nejen) Hovězí ragú
    (nejen) Hovězí ragú
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 2
        ks cibule
      • 0,50
        ks celer středně velký
      • 2
        ks mrkev větší
      • 1
        ks petržel
      • pepř mletý a sůl dle chuti
      • 800
        g hovězí maso - kližka, zadní, přední (dle chuti)
      • 3
        ks bobkový list
      • 6
        ks nové koření kuličky
      • vepřový vývar dle potřeby nebo bujon + voda
      • olej
      • 80
        g rajský protlak

    Postup přípravy receptu

    1
    Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.

    RADA: Ochutnejte hovězí 6x jinak

    3
    Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem. Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
    4
    Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...

    RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

    5
    * Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme). Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru. Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ragů (salsa Bolognese) iliti

    Ragů (salsa Bolognese) iliti

    Ragú z kuřecích jater

    Ragú z kuřecích jater

    Ragú z divočáka na švestkách

    Ragú z divočáka na švestkách

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Issobel | 19. 2. 2019 18:21

      recepty73 ano vím. Jen jak jsem psala, nemám moc zkušeností s vařením a už vůbec ne s celerem v receptech, kolik ho dát aby nám chutnalo, jestli vůbec atd., takže jsem toto neodhadla. Vlastně jsem ho dřív v tomto množství ani neochutnala, tak jsem asi ani netušila, jak silnou chuť může mít. Teď už vím, čemu se příště vyvarovat :) . Nemyslela jsem můj komentář zle, to opravdu ne. Přeji krásný den

    • recepty73
      recepty73 | 19. 2. 2019 16:55

      Issobel: ...všichni vaří dle svých chutí :) ...když vím, že celer nepatří mezi mé oblíbence, asi bych vůbec nevařil recepty s celerem nebo bych alespoň jeho množství upravil :) ...hezký den!

    • Issobel | 19. 2. 2019 14:21

      Já jsem tedy zklamaná. Dělala jsem vše podle receptu, ale je v ragú děsně cítit celer. Asi by ho to chtělo méně, nebo ho příště zkusím úplně vynechat. Nejedl to ani manžel. Ale věřím, že pokud někomu chuť celeru nevadí, tento recept si zamiluje. Já jsem začínající kuchařka, tak s celerem nemám moc zkušeností. Toto je vlastně má druhá, ale asi se bez něj v kuchyni obejdu. Děkuji za zkušenost.

    • Marie Nová
      Marie Nová | 14. 3. 2017 07:55

      Skvělý recept na vynikající ragú. Děkuji.

    • Martin
      Martin | 28. 9. 2016 15:43

      Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

    • Kateřina
      Kateřina | 5. 7. 2016 10:30

      Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

    • Martina Kolinová
      Martina Kolinová | 4. 3. 2016 14:20

      Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

    • Igor Nadenicek
      Igor Nadenicek | 18. 11. 2015 07:16

      Vyborne, chutove vyrazne.

    • Dana
      Dana | 11. 5. 2015 12:03

      Výborné. Podlévala jsem vývarem i červeným vínem a na závěr jsem vyndala maso a rozmixovala. Dávám 1 :-)

    • nladya | 13. 2. 2015 13:16

      Jednoduché a výborné. 1*

    • David
      David | 26. 1. 2015 11:57

      Výborný, přidal jsem ještě hrst žampionů na půlky a moc dobrý.

    • káťa
      káťa | 28. 10. 2014 13:06

      Výbornéé, velká spokojenost! Ragú sem dělala vůbec poprvé. Použila jsem mrkev, dýni a česnek a místo vývaru červené víno ;-)

    • Sonjaa | 31. 5. 2014 18:24

      Luxusní! Dělala jsem ze zadního, vařila asi dvě hod a s rýží je to výborný a dietní recept, děkuji :)

    • Vyskočilová
      Vyskočilová | 17. 11. 2013 22:31

      Výborný recept,jen přípravu jsem si zjednodušila - do římského hrnce jsem dala zároven všechnu zeleninu s masem a po hodině přidala protlak a podle potřeby dosololila a dokořenila, pak dalších asi 40 min. a výborný výsledek :-) Díky.

    • Vosáhlová
      Vosáhlová | 19. 8. 2013 14:07

      Velká spokojenost, ragú mohu doporučit, s manželem se olizujem ještě teď.

    • ladyus
      ladyus | 26. 5. 2013 12:08

      Vynikající záležitost :-)

    • Baťková
      Baťková | 7. 4. 2013 19:41

      Největší odměnou byly prázdné talíře, děkuji.

    • Marie Pujmanová
      Marie Pujmanová | 13. 10. 2012 19:52

      Měla jsem nějaký nový protlak z Lídlu a ten byl dost trpký než na který jsem zvyklá tak jsem ho dávala jen polovinu. Ragů se mi povedlo, no je to takový vylepšený hovězí guláš a příjemná změna zaběhlého jídelníčku, děkuji za typ.

    • Slava
      Slava | 2. 1. 2012 14:37

      :-P ragu na 1 a to jsem az ted zjistila, ze jsem zapomela na protlak :-D , take jsem podlevala cervenym vinem, doporucuji ;-)

    • Jaruška
      Jaruška | 27. 11. 2011 13:38

      Vařila jsem ragú včera a byla to pecka <:-) !

    • Šebestová Andrea
      Šebestová Andrea | 9. 11. 2011 14:26

      Díky skvělému receptu jsem si šplhla u přítele, ale hlavně u jeho rodičů. Největší překvapení pro mě bylo, když si nastávající tchýně od začínající kuchařky odnášela rady, jak ragů správně připravit a když si budoucí tchán pod stolem povoloval knoflík u kalhot :-D . Dík.

    • Kocánkovi
      Kocánkovi | 25. 10. 2011 12:45

      Děkujeme receptům za skvělý oběd :) .

    • recepty73
      recepty73 | 20. 10. 2011 12:42

      ...to mě těší :-) ...

    • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:05

      Recept jsem vyzkoušela. Přoužila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné.

    • Ivana Přikrylová | 19. 10. 2011 23:01

      Recept jsem vyzkoušela. Použila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné :-)

    • Hanka
      Hanka | 13. 10. 2011 15:03

      Jsme milovníci hovězího masa, manžel preferuje převážně kližku na všechny způsoby. Výběr dnešního oběda padl na tento recept a nezbývá než pochválit a doporučit.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Kuřecí Králičí Telecí Zvěřina Zelenina
    Maso Pokrmy Hovězí Telecí Zvěřina Králičí Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Vepřový vývar

    Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ravioli

    Ravioli

    Sýrovo-vajíčková pomazánka

    Sýrovo-vajíčková pomazánka

    Sojčí těstovinový salát

    Sojčí těstovinový salát

    Kapr v marinádě

    Kapr v marinádě

    Vídeňská vařená bábovka

    Vídeňská vařená bábovka

    Coleslaw salat

    Coleslaw salat

    Sýrový dort II.

    Sýrový dort II.

    Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

    Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

    Pečená žebírka na zelenině

    Pečená žebírka na zelenině

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

    Poslední sledované recepty

    16
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    15
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    15
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    14
    Palačinky
    Palačinky
    14
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    AHA.cz Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    AHA.cz Deník Aha! 16.4.2021

    Deník Aha! 16.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Ženy.cz Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    (nejen) Cuketové špízy
    (nejen) Cuketové špízy
    (nejen) Česnekovo-sýroví šneci
    (nejen) Česnekovo-sýroví šneci
    (nejen) Hořčicové řízky
    (nejen) Hořčicové řízky
    (nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
    (nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
    (nejen) Jablkovo - vločkový koláč
    (nejen) Jablkovo - vločkový koláč
    (nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek
    (nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…
    • Recepty.cz
    • (nejen) Hovězí ragú
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí