• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
Napište svůj komentář k receptu

Ragů (salsa Bolognese) iliti

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
8fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající ragů na boloňský způsob z mletého masa, rajčat, mrkve a cibule. Podlité troškou červeného vína dostává parádní chuť. Dejte si ho k těstovinám a uvidíte, že si všichni budou chtít přidat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl od koření pro pravé italské ragů se používá jenom sůl
    • 1
      l rajčata pasírovaných rajčat (můžete použít i 'tomatino' kečup)
    • 2
      ks mrkev
    • 300
      g mleté maso nelépe je použít směs vepřového a jehněčího mletého masa

Postup přípravy receptu

1
Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte nastrouhanou mrkev, propražte ještě 2-3 minuty. Teď můžete přidat i maso. Poduste ještě trochu a přidejte pasírovaná rajčata, sůl. Ragů je potřeba vařit dobré 2 hodiny, v lepších restauracích i 5 hodin, protože čím se více vaří má lepší chuť.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
První tajemství dobré omáčky je v červeném vínu. Když opražíte maso, přidejte trochu červeného vína (trochu = půl deci). Ragů dostává lepší chuť a změní se barva omáčky.
3
Druhé, nemáte 5 hodin čas na vaření ragů, šťáva je řídká a co potom? V tom případě smíchejte lžičku mouky s trochou vody. Potřebujete dostat hustou směs, kterou přidáte do ragů. Mouka váže nepotřebnou vodu a zhušťuje omáčku.
4
Jedna rada: jestli se nemůžete obejít bez oregána, můzete ho tam přidat. Příloha: těstoviny.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Bolognese (boloňské) karbanátky

Bolognese (boloňské) karbanátky

Boloňská pizza

Boloňská pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dospeta | 7. 5. 2014 11:01

    Jednoduché a přitom skvělé. Rozhodně doporučuji, většinou vařím cca 2,5h, taky zamražuji. Budeme mít dnes k obědu, už se těším. Díky za recept. Petra

  • Frantiska :) | 20. 8. 2008 22:15

    5h se to vari pro chut :) ja to jednou vyzkousela a ted uz si varim vzdycky nekolik litru naraz a pak zamrazuju, na dlouhe pomale vareni nedam dopustit ... sice si nekdo rika ze jsem blazen, ze 45min staci, ale ja mam pocit, ze ta chut je jina

  • Oldřich Gargulák | 20. 8. 2008 00:43

    Slušný recept na zpracování nadúrody rajčat. Já dělám z hovězího a ještě přidám celer, když je tak řapíkový.Troška česneku není na škodu. Nezahušťuji moukou, vařím tak dlouho, až zhoustne, rozhodně to není 5 hodin. Skladuji v mrazáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Mrkev Rajčata Sůl

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

464
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
242
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
147
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
69
Sýrový salát s hráškem
Sýrový salát s hráškem
69
Taiwanské voňavé kuře
Taiwanské voňavé kuře

Zajímavé články

Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod krok za krokem, aby vám vydržela až do jara
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod…
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních…
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5 fantastických večeří, které budou chutnat celé rodině
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5…
AHA.cz Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Nejlepší manželky a partnerky podle zvěrokruhu. Které znamení vyhrává?

Nejlepší manželky a partnerky podle zvěrokruhu. Které znamení vyhrává?

Blesk pro ženy Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Ženy.cz Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Blesk.cz Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Další doporučené recepty:

Raffaelo koule
Raffaelo koule
Raffaelo z Delissy
Raffaelo z Delissy
Raffaelo zase jinak
Raffaelo zase jinak
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z dýně
Ragú z dýně
Ragú z kuřecích jater
Ragú z kuřecích jater
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact