• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Napište svůj komentář k receptu

    Ragů (salsa Bolognese) iliti

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: 150 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    Ragů (salsa Bolognese) iliti
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Vynikající ragů na boloňský způsob z mletého masa, rajčat, mrkve a cibule. Podlité troškou červeného vína dostává parádní chuť. Dejte si ho k těstovinám a uvidíte, že si všichni budou chtít přidat.

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • sůl od koření pro pravé italské ragů se používá jenom sůl
      • 1
        l rajčata pasírovaných rajčat (můžete použít i 'tomatino' kečup)
      • 2
        ks mrkev
      • 300
        g mleté maso nelépe je použít směs vepřového a jehněčího mletého masa

    Postup přípravy receptu

    1
    Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte nastrouhanou mrkev, propražte ještě 2-3 minuty. Teď můžete přidat i maso. Poduste ještě trochu a přidejte pasírovaná rajčata, sůl. Ragů je potřeba vařit dobré 2 hodiny, v lepších restauracích i 5 hodin, protože čím se více vaří má lepší chuť.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    První tajemství dobré omáčky je v červeném vínu. Když opražíte maso, přidejte trochu červeného vína (trochu = půl deci). Ragů dostává lepší chuť a změní se barva omáčky.
    3
    Druhé, nemáte 5 hodin čas na vaření ragů, šťáva je řídká a co potom? V tom případě smíchejte lžičku mouky s trochou vody. Potřebujete dostat hustou směs, kterou přidáte do ragů. Mouka váže nepotřebnou vodu a zhušťuje omáčku.
    4
    Jedna rada: jestli se nemůžete obejít bez oregána, můzete ho tam přidat. Příloha: těstoviny.

    RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Boloňské brambory

    Boloňské brambory

    Bolognese (boloňské) karbanátky

    Bolognese (boloňské) karbanátky

    Boloňská pizza

    Boloňská pizza

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • dospeta | 7. 5. 2014 11:01

      Jednoduché a přitom skvělé. Rozhodně doporučuji, většinou vařím cca 2,5h, taky zamražuji. Budeme mít dnes k obědu, už se těším. Díky za recept. Petra

    • Frantiska :)
      Frantiska :) | 20. 8. 2008 22:15

      5h se to vari pro chut :) ja to jednou vyzkousela a ted uz si varim vzdycky nekolik litru naraz a pak zamrazuju, na dlouhe pomale vareni nedam dopustit ... sice si nekdo rika ze jsem blazen, ze 45min staci, ale ja mam pocit, ze ta chut je jina

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 20. 8. 2008 00:43

      Slušný recept na zpracování nadúrody rajčat. Já dělám z hovězího a ještě přidám celer, když je tak řapíkový.Troška česneku není na škodu. Nezahušťuji moukou, vařím tak dlouho, až zhoustne, rozhodně to není 5 hodin. Skladuji v mrazáku.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Mleté Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Mrkev Rajčata Sůl

    Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mrkvánky

    Mrkvánky

    Čertovská omáčka

    Čertovská omáčka

    Babiččin štrůdl

    Babiččin štrůdl

    Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

    Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

    Krémová vajíčková pomazánka

    Krémová vajíčková pomazánka

    Knedlíčky ze strouhanky

    Knedlíčky ze strouhanky

    Jednoduchý meruňkový dort (řez)

    Jednoduchý meruňkový dort (řez)

    Dušené vepřové maso s hlívou

    Dušené vepřové maso s hlívou

    Babiččiny palačinky

    Babiččiny palačinky

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

    Poslední sledované recepty

    43
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    28
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    27
    Avokádové guacamole
    Avokádové guacamole

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Chcete vypadat mladší? Není to těžké, stačí jen změnit tyto drobnosti!

    Dáma.cz Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Podvody ministryně Schillerové: Z finanční pomoci ekonomice stát uvolnil jen zlomek

    Podvody ministryně Schillerové: Z finanční pomoci ekonomice stát uvolnil jen zlomek

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Rafal-Rokl
    Rafal-Rokl
    Raffaelo z Delissy
    Raffaelo z Delissy
    Raffaelo zase jinak
    Raffaelo zase jinak
    Ragú z divočáka na švestkách
    Ragú z divočáka na švestkách
    Ragú z dýně
    Ragú z dýně
    Ragú z kuřecích jater
    Ragú z kuřecích jater
    • Recepty.cz
    • Ragů (salsa Bolognese) iliti
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí