Ragú z divočáka na švestkách

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g maso z divočáka (nakrájené na asi 3 cm kousky)
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      ks šalotka
    • 2
      ks karotka
    • 100
      g celer
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 300
      ml červené víno
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks jalovcové bobule
    • citronová kůra (kousek chemicky neošetřené)
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 500
      ml vývar (ze zvěřiny)
    • 100
      g sušené švestky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a celer. Přidejte rozdrcený česnek, rajčatové pyré, krátce opečte, zaprašte moukou a asi 1 minutu smažte.
2
Vraťte maso, osolte, opepřete, pomalu přilijte červené víno, promíchejte, vložte
3
bobkový list, jalovcové bobule, kůru, tymián, rozmarýn a uveďte do varu. Troubu předehřejte na 180 °C, kastrol vložte do trouby. Po 15 minutách vmíchejte vývar a švestky a vše ještě 30 minut poduste.

Komentáře k receptu

  • anja
    anja |

    26. 10. 2012 11:45

    Vyzkoušeno a rodinou ohodnoceno jako delikatesa. Dokonce i dcera, která je v jídle velmi vybíravá, si šla pro nášup. :-)

Abecední seznam: