Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg kachní maso celá kachna (chlazená)
    • 500
      ml mandarinková šťáva nebo džus
    • 4
      plátek zázvor
    • anýz
    • 2
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      ks skořice celá
    • 4
      ks bobkový list
    • 4
      ks mandarinky rozpůlené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte mandarinkovou šťávu a koření. Omytou a osušenou kachnu dejte do pekáče a přelijte kořeněnou marinádou. Zakryté pečte v troubě za občasného přelití vypečenou šťávou dvě až dvě a půl hodiny doměkka. Provázkem přivažte půlky mandarinek ke kachně a vraťte ji do trouby. Odkrytou pečte dalších 60 minut dozlatova.
2
**Tip:** Plátky zázvoru udělejte dostatečně silné, abyste je mohli před podáváním, kdy už předaly svou pikantní chuť, vyjmout z omáčky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    26. 10. 2011 11:54

    Vůbec bych nebál např. jasmínové rýže ;-)

  • Jan Sibera
    Jan Sibera |

    26. 10. 2011 11:53

    A co k tomu za přílohu???? =-O <3