Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 300 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg kachna cca
    • 2,5
      ks houska z předešlého dne nebo rohlíky
    • 1
      ks vejce velké
    • 100
      g uzené maso : plec, krkovice...
    • 150
      ml mléko cca 120 -
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • muškátový květ - není nutný
    • 50
      g cuketa i se slupkou
    • 40
      g červená paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks cibule velká
    • drcený kmín nebo celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet.
2
Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a necháme nasucho opéct dozlatova v troubě nebo na pánvi. Po zchladnutí nasypeme do mísy zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
3
K nasáklým rohlíkům přidáme rozšlehané vejce, drobně pokrájené maso, hrubě nastrouhanou cuketu a nasekaný česnek, drobně pokrájenou papriku a cibulky i s částí zelené natě, osolíme, ochutíme kořením dle chuti a promícháme.
4
Kachnu před plněním vyndáme z chladna alespoň o hodinu až dvě dříve z chladničky. Připravenou nádivkou kachnu naplníme, otvor kachny zpevníme nití nebo jehlicemi a položíme do pekáče na silnější plátky pokrájené větší cibule, která nám zabrání přilepení kůže ke dnu. Je také možné dát kachnu na mřížku vytvořenou ze špejlí.
5
Kachnu podlijeme troškou vody, pokmínujeme dle chuti a zaklopíme. Vložíme do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny. Poté odklopíme, kachnu obrátíme a za občasného podlití dál pečeme zakrytou zhruba další hodinu. Po hodince odklopíme a za občasného podlití a přelití výpekem dopékáme dozlatova, dle potřeby můžeme kachnu ještě otočit.
6
Hotovou kachnu vyndáme a necháme na kamnech cca 5 minut odpočinout, pak porcujeme a podáváme.
7
Podáváme s knedlíkem dle chuti, s červeným nebo bílým dušeným zelím, případně s dušenou sladkokyselou červenou řepou, to už záleží na chuti každého.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: