Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře nebo kachna
    • sůl
    • 2
      ks cibule
    • kmín
    • máslo
  • Nádivka
    • 2
      ks rohlík starší
    • 50
      g rozpuštěné máslo cca
    • 2
      ks vejce
    • mléko na zvlhčení rohlíků
    • muškátový květ dle chuti
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g kaštany oloupané, nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Větší kuře nebo kachnu si očistíme a nasolíme, nejlépe den předem.
2
Nádivka:
3
Na kostičky pokrájené starší rohlíky osmažíme na másle, pak je dáme do mísy a zvlhčíme mlékem dle potřeby. Přidáme žloutky, nastrouhaný česnek, nasekané na sucho opražené kaštany, muškátový květ, sůl a pepř. Pokud jsme dali mléka víc, směs můžeme zahustit strouhankou. Do směsi nakonec vmícháme sníh z bílků.
4
Nádivkou naplníme nasolené kuře (kachnu), otvor zavřeme jehlicemi nebo zašijeme a položíme do pekáče. Kuře pečeme na másle (40 g) a pokrájené cibuli, kachnu bez másla a pokmínovanou, cibuli i kmín můžeme použít v obou případech.
5
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů nejprve zakryté. Kuře cca 35 minut, kachnu 2-3 hodiny (dle velikosti a na 160°C) za obcasného podlití. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova a doměkka dle potřeby otočíme, podlijeme, přelijeme výpekem.
6
Podáváme s bramborem, knedlíkem, kysaným nebo dušeným bílím či červeným zelím. Tak jak kdo má nejraději.

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    24. 1. 2017 20:55

    Panečku!to bylo famozní kuřátko <3 <3 <3 <3 <3