Husí roláda s kaštanovou nádivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks husa
    • 10
      plátek toastový chléb
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 100
      ml mléko plnotučné
    • 100
      g kaštanové pyré
    • sůl
    • pepř drcený
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • 100
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Husu vykostěte.
2
Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout.
3
Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré, sůl, pepř a nechte asi 30 minut provlhnout. Nakonec vmíchejte sníh z bílků.
4
Maso rozložte kůží dolů na alobal pomaštěný sádlem, poklaďte ho slaninou a na ni dejte připravenou kaštanovou nádivku. Roládu zaviňte pomocí alobalu, pevně ji zabalte, převažte provázkem, vložte do pekáče a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200°C. Pak teplotu snižte na 160°C a pečte doměkka asi 2 hodiny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.