Kyprý jablkový koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g bílý jogurt nebo vanilkový
    • 4
      ks vejce
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • mléko podle potřeby - trochu
    • 800
      g jablka
    • 100
      g perník na strouhání
    • 50
      g máslo
    • tuk
    • zakysaná smetana na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jogurt rozmícháme s vejci, cukrem, olejem, citr. kůrou a smícháme s moukou s kypřícím práškem (popřípadě s trochou mléka). Hladké těsto vylijeme na vyšší plech, který jsme vymazali a vysypali.
2
Oloupaná jablka si pokrájíme na plátky, poklademe jimi těsto a posypeme drobenkou připravenou z másla a perníku.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.
4
Podáváme pokrájený s kopečkem zakysané smetany navrch.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • myška
    myška |

    28. 11. 2016 11:11

    mlíka jsem přidávala víc ale to je detail, koláč je ňam