Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kuře
    • 1
      ks kuře
    • sůl
    • 4
      ks slanina
    • pepř mletý
  • Kroupové rizoto
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • pepř mletý
    • 100
      g anglická slanina
    • 150
      g houby
    • 150
      g kroupy
    • 150
      ml smetana 12%
    • polníček na ozdobu
  • Nádivka
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrst petržel nasekaná
    • pepř mletý
    • 4
      ks toastový chléb
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 150
      g kaštany loupané vařené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kuřete vetřete sůl a pepř.
2
Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v troubě.
3
Přesuňte je do mísy a zalijte smetanou. Osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek, najemno nasekané kaštany, zelenou petrželku a promíchejte.
4
Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte do mísy a vše promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a postupně ho do směsi vmíchejte.
5
Nádivkou naplňte kuře a párátky uzavřete otvor. Kuře přendejte do zapékací misky a rozložte na něj plátky slaniny.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejenom při pečení sladkého!

6
Pečte při 180 °C asi hodinu a půl.
7
Na rizoto uvařte kroupy doměkka. Sceďte je a propláchněte. Na slanině orestujte nasekanou cibuli a mrkev. Přidejte houby a krátce orestujte. Přimíchejte kroupy a zalijte smetanou. Ochuťte solí a pepřem, promíchejte. Podávejte s kuřete a salátem.

RADA: Jak se piřpravuje houbový kuba?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: