Pečené kuře s nádivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kuře
    • 1
      ks kuře celé
    • 1
      snítka tymián
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks sůl
    • 1
      ks sladká paprika uzená
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      snítka šalvěj
    • 1
      ks pepř mletý
  • Nádivka
    • 9
      ks rohlík
    • 125
      ml mléko
    • 125
      ml kuřecí vývar
    • 7
      ks vejce
    • 1
      svazek petrželka čerstvá
    • 420
      g uzené maso
    • 1
      ks sůl
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 60
      g hrášek mražený
    • 1
      ks pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte. Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou. Pod kůži na prsa zatlačte 50 g másla. Zbylé máslo rozetřete po kůži. Dovnitř vložte oloupané rozbité stroužky česneku, šalvěj a tymián. Poté svažte nohy tak, aby z kuřete bylinky nevypadly. Kuře položte na pekáč prsy dolů, podlijte asi 1 cm vody a pečte asi hodinu přiklopené. Pokud je potřeba, během pečení podlévejte vodou. Po hodině otočte kuře prsy nahoru, odklopte a nechte ještě 20–30 min dopéct. Vyzkoušejte, že je kuře hotové (lehce řízněte do stehna), a poté jej vyndejte z trouby. Před porcováním nechte kuře 10 min odstát. Z pekáče slijte šťávu, a pokud je třeba, zredukujte ji na sporáku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: