Rybí hranolky z tresky

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g treska - filety bez kůže, cca
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra dle chuti, není nutná
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce olej + na smažení
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob) , plnější lžíce
    • 30
      g polohrubá mouka , plnější lžíce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru, česneku, citronové šťávy a oleje alespoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc. Během marinování občas promícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Po odležení hranolky osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a obalíme ve směsi polohrubé mouky a solamylu.
3
Smažíme v rozpáleném oleji nebo na másle s olejem dozlatova a odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk.
4
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem, ledovým salátem ochuceným zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s troškou jemně strouhaného zázvoru, česneku a solí. Kdo chce, může hranolky před konzumací mírně pokapat citronovou šťávou.

RADA: 7 vynikajících dipů nejen k hranolkám

5
Jestliže máme rádi chuť citronu, můžeme do olejové kašičky ze zázvoru a česneku, přidat trošku čerstvé, jemně nastrouhané kůry z očištěného citronu, která pikantní chuť ještě osvěží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: