Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g rybí maso - filety bez kůže, odkoštěné
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • 1
      lžička olej
    • koření na ryby dle chuti
    • sůl dle chuti
    • rostlinný olej na smažení
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky).
2
Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké kašičky, do které dáme pokrájené rybí maso a vše dobře promícháme, aby se každý kousek obalil. Necháme alespoň hodinu odležet a pak vkládáme do rozpáleného oleje jednu nudličku po druhé a smažíme ze všech stran dozlatova. Hotové pokládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem a čerstvou zeleninou.
4
Místo koření na ryby můžeme těstíčko ochutit česnekem, paprikou, pepřem...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jája
    Jája |

    8. 10. 2015 17:59

    Byla to dobrota :-*

  • pipipuncocha
    pipipuncocha |

    9. 1. 2015 18:53

    souhlasim, je to nenarocne a velmi dobré :)

  • Nedbálková
    Nedbálková |

    2. 9. 2013 13:46

    Rychle a dobře uvařeno. S bramborovou kaší bez chybičky. 1*