Pečené kuře s čočkou beluga

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      g kuře
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 4
      plátek slanina
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 250
      g čočka beluga
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      hrst petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjte, osušte, potřete olejem, osolte a opepřete (zvenčí a uvnitř). Do břišní dutiny vložte pár snítek tymiánu a rozmarýnu. Vložte na 40 minut do trouby vyhřáté na 200°C.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení slaného!

2
Šalotky nasekejte, řapíky celeru pokrájejte na plátky a vše orestujte na olivovém oleji. Přisypte čočku, zalijte vodou, přidejte tymián,bobkový list a přiveďte k varu. Čočku uvařte na skus, sceďte, osolte a opepřete. Promíchejte s nasekanou petrželí, zalijte trochou olivového oleje a podávejte s kuřetem.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: