Vepřový plátek s listovým špenátem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek vepřové maso : krkovice, kotleta, kýta, plec
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule větší
    • 180
      g listový špenát čerstvý nebo mražený, cca
    • 80
      g uzená slanina farmážská, Váhalova...
    • 3
      stroužek česnek nasekaný, 2 -
    • vývar nebo voda dle potřeby
    • olej
  • Dále dle chuti, není nutné
    • šlehačka
    • sýr niva
    • muškátový květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme z obou stran.
2
Přidáme rozvonět polovinu nasekaného česneku, který zasypeme pokrájenou slaninou, krátce osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme téměř do změknutí masa.
3
K masu přisypeme čerstvý nebo lehce rozmrazený špenát, který dochutíme dle potřeby česnekem, solí, pepřem a dodusíme doměkka.
4
Pokud chceme více sosu (omáčky) k příloze, podlijeme trochou vývaru a zahustíme jíškou nebo troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody a necháme krátce provařit.
5
Kdo chce, může kromě jíšky či solamylu na zahustění špenátu použít Nivu, Gorgonzolu nebo smetanu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: