• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • "Bramborák" se švestkami
    Napište svůj komentář k receptu

    "Bramborák" se švestkami

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.3
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    "Bramborák" se švestkami
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 6
        ks brambory
      • mléko
      • 2
        ks vejce
      • 1
        lžíce cukr
      • 5
        lžíce hladká mouka
      • sůl
      • sušené švestky

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto rozetřeme na hodně vymaštěný pekáč, poklademe švestkami a pečeme asi 15 minut při 220 °C dozlatova.
    2
    Nakrájíme na větší kusy a můžem posypat moučkovým cukrem. Tyto bramboráky dělala moje prababička, a táta se po nich mohl utlouct :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zemlbába se švestkami

    Zemlbába se švestkami

    Jáhelník se švestkami

    Jáhelník se švestkami

    Ohnivé fazole se švestkami

    Ohnivé fazole se švestkami

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • KaRa | 19. 1. 2015 09:03

      Švestky předem nenamáčím? :-[

    • penzionalenka
      penzionalenka | 23. 9. 2014 09:37

      Zajímavá kombinace, s bramborákem je ale dobré asi cokoliv :-|

    • Jana T. | 10. 5. 2014 20:53

      U nás se dělával s kousky jablek místo švestek, měla ho ráda maminka, mám dětem to moc nechutnalo. Cukr se do těsta nedával. Někde také navrch dali vejce - jenom lehce rozmíchané.

    • Nodin
      Nodin | 4. 4. 2014 09:42

      Tento recept mě překvapil. Znám ho jen z vyprávění, že ho dělala babička, ale nepamatuji si, že bych ho jedla. Rozhodně vyzkouším a děkuji za vzpomínku na babičku :-)

    • Maxovka | 29. 10. 2012 13:01

      U nás se tento recept dědí s pokolení na pokolení,pod názvem bartes.U nás se ale dělá s nastrouhanými jablky.Moje rodina ho moc v oblibě nemá,ale pro mne je to nejoblíbenější jídlo. :-) Pocházím také z Orlických hor,toto jídlo tam bylo asi hodně v oblibě-v místě kde nyní bydlím ,je neznámé.

    • jengela | 29. 9. 2012 18:23

      Dělávala to i moje babička, říkala tomu Barkus, jako dítěti mi moc nejel, ale teď bych si ho s chutí dala- asi ho upeču- a můj taťka ho miloval :-)

    • miky
      miky | 14. 9. 2012 12:31

      Dělám podobně, vlastně jakoby bramborákové těsto klasické, jen bez česneku a majoránky maličko. Po upečení také sypeme moučkovým cukrem a ještě jako bonus se polije sladkou smetanou nebo smetanou ke šlehání. Pekla to moje babička i maminka a moc nám to všem vždy chutnalo. 8-)

    • brzdka | 20. 8. 2012 12:01

      Bez cukru za jedna mňáááááámká :-))

    • honza m rokytnice
      honza m rokytnice | 19. 2. 2012 09:47

      Moje babička v Orlických horách dělávala šlitabon s jablky .Upečeny se lehce pocukroval moučkou a pila se k tomu bílá káva z cikorky. :-)

    • eva
      eva | 11. 3. 2011 09:34

      Znám podobný recept. Syrové brambory nastrouhat,přebytečnou vodu slít,přidat šálek horkého mléka,sůl,vejce,malou hrstku krupice.Žádný cukr!!Směs vlít na pekáč do rozpáleného oleje.Na povrch hustě položit vypeckované švestky.Péct ,až budou kůrky zlaté.Ty jsou pak nejlepší.

    • Atrejd
      Atrejd | 22. 2. 2011 11:19

      Vtipný. Neumíš to jídlo udělat tak ohodnotíš recept 5tkou :-D :-$

    • Miwia | 15. 1. 2011 11:09

      tohle můžu jen vřele doporučit.. nikdy jsem nejedla lepší ''bramborák'' než je tohle....1

    • ferda mravenec
      ferda mravenec | 30. 12. 2010 05:54

      tak tedy bohuzel, nepovedlo se - opravdu nevim, kde jsem chybil.....davam za 5

    • jan čonka
      jan čonka | 22. 10. 2010 13:22

      Dobrí den paní můžete mi poslát recepty buchty takmoučkový úsp zbůch plzeNˇ 33022 Adresa 190 ;-) :-$ <3 <:-) :-[ :-D :-( ;-) :-P :-[ 8-)

    • maru hlinková
      maru hlinková | 28. 5. 2010 12:16

      Výborné jídlo, my dáváme horké mléko, smíchané se sádlem, pak nemusíte mazat plech. Je to "žrádlo"

    • Kateřina Vlachová
      Kateřina Vlachová | 14. 3. 2010 14:54

      Úplně náhodou jsem tady narazila na tento recept a musím všem doporučit. Jedli jsme u babičky i doma a teď ho dělávám i já. Ještě se mi nestalo, že by někomu nechutnal.Brambory strouhám jemně, mléko nedávám a těsto dávám až na rozpálený olej. Pak honem pokladu švestky, posypu krystalem a peču.Těsně před dopečením pokladu plátky másla. Je to fakt MŇAMKA

    • jana b
      jana b | 23. 1. 2010 12:29

      já se tento recept naučila v Orlických horách, kde tomu říkají šlitabon a nutno říci, že celá moje rodina ho miluje

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 26. 12. 2009 16:48

      Pane Marek - tohle jídlo patří k tradiční krkonošsko-jizerské kuchyni a to, že Vám nechutná, nemusíte takto komentovat. Navíc víte vůbec, co slovo humus znamená? Bez něj byste z půdy nevypěstoval ani to, co vy přímo milujete.:-))Takže je to vlastně obrácená pochvala :-))

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 24. 12. 2009 02:37

      Pán Marek, môžete sa tisíckrát ospravedlniť - takéto vyjadrenia na jedlo sú nevhodné. Ak Vám to nechutí, to neznamená, že to nie je dobré, ale kritizovať sa dá aj slušne. Mimochodom, zemiaky (brambory) sa bežne používajú aj na sladké jedlá, takže na tomto recepte nie je nič nevhodné. Pekné Vianoce všetkým ľuďom dobrej vôle. Zora

    • ivan marek
      ivan marek | 22. 12. 2009 12:26

      omlouvám se vaší babičce ale je to humus.

    • Pipi Puncochata
      Pipi Puncochata | 10. 10. 2009 20:48

      Je to vyborne. Moje babicka to delavala s ostruzinama, polevalo se uz upecene rozpustenym maslem a muselo se hodne cukrovat.

    • Jana Masopustová
      Jana Masopustová | 25. 9. 2009 19:46

      Tak po našich babičkách nám zůstávají opravdu dobré recepty...a tento je jeden z nich...

    • Kateřina Rudincová
      Kateřina Rudincová | 28. 8. 2009 22:36

      Tyto bramboráky dělala moje babička a musím potvrdit, že jsou opravdu výborné

    • Jitřenka Němcová
      Jitřenka Němcová | 30. 9. 2008 13:58

      Znám,ale dělám na pánvi, jako normální bramborák. Strouhám na jemno,mléko nedávám. Nejdříve usmažím po jedné straně, obrátím a pokladu rozpůlenými vypeckovanými švestkami a smažím chvilku pod pokličkou, aby švestky změkly. Dosmažím odkryté, aby bramborák zůstal křupavý. Hodně pocukrovat a baštit - je to moc dobrá valašská mňamka. Doporučuju,nám se letos švestky neurodily.

    • Jana Řezníčková
      Jana Řezníčková | 30. 9. 2008 13:05

      Vyzkoušel jste někdo?? Je tolik švestek a chtěla bych vyzkoušet něco nového ...

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Hladká mouka Mléko Sůl Sušené švestky Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krevety v těstíčku

    Krevety v těstíčku

    Švestkový koláč

    Švestkový koláč

    Pórková polévka se slaninou

    Pórková polévka se slaninou

    Pizza chléb po našem

    Pizza chléb po našem

    Vepřové nudličky zase jinak

    Vepřové nudličky zase jinak

    Kořeněná rajská omáčka

    Kořeněná rajská omáčka

    Medové řezy s Lučinou a mrkví

    Medové řezy s Lučinou a mrkví

    Thajská kuřecí polévka

    Thajská kuřecí polévka

    Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

    Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    36
    Domácí chléb bez hnětení
    Domácí chléb bez hnětení
    24
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    23
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    22
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Dáma.cz Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Ženy.cz 3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    Maminka.cz Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?

    Reflex.cz To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    "Braunýs"
    "Braunýs"
    "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
    "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
    "Červené" kuře
    "Červené" kuře
    • Recepty.cz
    • "Bramborák" se švestkami
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí