Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: sykitka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hlíva ústřičná
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • gulášové koření
    • tmavá jíška
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlívu očistíme, pokrájíme a propláchneme. Nakrájíme cibuli, na oleji zpěníme, přidáme gulášové koření, osolíme, promícháme, přidáme houby, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas promícháme, aby se houby nepřichytly ke kastrolu. Zahustíme jíškou.
2
Guláš je výborný s bramboráčky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tom007
    Tom007 |

    2. 5. 2014 12:23

    Naprosto souhlasím, je to prostě recept na "jiný" guláš, který má jinou chuť - zde po hlívě. Tak proč ji kazit rajským protlakem. Např. zabijačkový guláš také nekazíme protlakem a někdo do něj nedává ani majoránku. O:-) O:-)

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    24. 4. 2014 17:17

    Nejedná se o klasický masový guláš, ale směs na způsob guláše z hlívy ústřičné - vzhledem k použitým ingrediencím je samozřejmě postup odlišný :-) Těžko byste mohla hlívu dusit hodinu i více, za zachování chuťových aj. vlastností. Rajský protlak v takovém jídle chybět nemusí. S bramboráčky věřím, že to může být výborné. Já sama dělám hlívovou omáčku (trochu podobné) s rýží basmati, je to vynikající ;-)

  • risi007
    risi007 |

    23. 4. 2014 14:13

    a kde je rajský protlak? česnek? pravidelné podlévání?

  • planeta
    planeta |

    24. 2. 2013 08:23

    recept se mi líbí, jistě vyzkouším, dobrý nápad s těmi bramboráčky :-)