• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Guláš z krůtího masa
    Napište svůj komentář k receptu

    Guláš z krůtího masa

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 45
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Guláš z krůtího masa
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 750
        g krůtí maso na guláš
      • 2
        ks cibule 1-2 větší
      • 4
        ks rajčata 3-4
      • 1
        lžička mletá paprika sladká i pálivá
      • 1
        lžička kmín
      • 1
        lžička pepř mletý
      • 5
        stroužek česnek
      • 1
        lžička majoránka
      • 1
        kostka hovězí vývar
      • 2
        lžíce olej nebo sádlo
      • 3
        lžíce hladká mouka 2-3

    Postup přípravy receptu

    1
    Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit. Pak vydusíme na minimum šťávy, stáhneme z vařiče a když se guláš přestane vařit, poprášíme ho moukou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a povaříme. Ochutíme majoránkou, drceným česnekem, případně dosolíme. Při podání můžeme posypat několika kroužky cibule.
    2
    Podáváme s tím, co máme rádi - ale třeba také s bramboráčky, kroketami nebo výbornými Placičkami z bramborové kaše.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    pomazánka - z krůtího masa

    pomazánka - z krůtího masa

    Karbanátky z krůtího masa se skořicí

    Karbanátky z krůtího masa se skořicí

    Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

    Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Alena
      Alena | 4. 3. 2017 06:47

      To bohužel neni pravda, dnešní pšenice je vyšechtěna tak, aby měla daleko více lepku než měla dříve, díky tomu je pro nás škodlivá. A dříve se určitě nejedlo tolik pokrům z mouky jako dnes, jedla se pohanka, jáhly což jsou bezlepkové obiloviny.

    • Tonda
      Tonda | 16. 11. 2016 15:54

      Zkusil jsem ho uvařit a žádná věda to není ; jen jsem místo normální, běžné a sladké červené papriky, dal sice také červenou, ale uzenou ; výsledek je naprosto senzační ! ! ! Zkuste to a uvidíte sami :-)

    • Di
      Di | 6. 4. 2016 07:01

      Martine, to je jenom taková momentální moderní pověra, že pšeničná mouka a lepek škodí. Naši předkové nejedli po staletí nic jiného, tudíž naše stravovací orgány jsou tomu přizpůsobené. :-)

    • deluxe0 | 23. 2. 2015 20:45

      perfektní nemá chybu mohu doporučit

    • Martin
      Martin | 31. 10. 2014 22:27

      Stále netuším proč všichni kazí guláš moukou ? Stačí dát víc cibule a mouka není potřeba. Ono ta pšeničná mouka není nic moc dobrýho.... Víc cibule a bez mouky chutná líp. Zkuste to a uvidíte :)

    • Danuška
      Danuška | 25. 5. 2013 18:13

      Zrovna ho vařím! ;-) Akorát dva stroužky česneku je strášně málo <:-) aspoň půl paličky :-P ;-)

    • Štěpánka
      Štěpánka | 16. 3. 2013 15:30

      Dnes jsem uvařila k obědu a moc jsme si všichni pochutnali, ještě jsme po obědě chodili s bramboráčky v ruce a máčeli si je do té chutné omáčky :) Oznámkovala bych za jedna, ale nechce se mi přihlašovat :)

    • Rasta
      Rasta | 12. 7. 2012 19:39

      Já jakož to absolutní antitalent v kuchyni jsem to zvládl...Je to snadné, rychlé a moc dobré...Díky za recept...

    • trajeruska | 28. 1. 2012 14:54

      Moc dobré :-) děkujeme za super recept ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 15. 9. 2011 11:50

      ...výborný :-P , cibule jsem dal tři ;-) ...

    • kostatko03 | 20. 7. 2011 09:08

      tak jsem to vyzkoušela a měla jsem s tím obrovský úspěch. Guláš zmizel za pár minut a všichni mě chválili jak si pochutnali. :-D

    • Muf
      Muf | 28. 6. 2011 21:52

      Tak jsem zkusila a zvítězila :-D díky za bezva tip.

    • Fanfan | 14. 11. 2010 13:37

      Od chvíle, kdy jsem poprvé zkusila, je to můj nejoblíbenější guláš. S bramboráčky je prostě skvělý. :-)

    • vvvvvv
      vvvvvv | 10. 10. 2010 09:18

      :-) :-( ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :'( :'( :'( :'( :'( :'(

    • jan
      jan | 10. 10. 2010 09:17

      adfg

    • venyss venyss
      venyss venyss | 30. 1. 2010 12:30

      Di, díky za super nápad podávat s plackami z bramborové kaše, to byla ale velká dobrota :-). Dělala jsem sice z kuřecího, ale opravdu všechny ty kombinace příjemně překvapily. Budu dělat častěji, než klasické guláše-hovězí a u nás spíše vepřové :-D. Takže 1*.

    • Bohumila Pěnčíková
      Bohumila Pěnčíková | 19. 1. 2010 14:00

      moooc dobré :), měli jsme s kroketkami. díky :)

    • Martina Andělová
      Martina Andělová | 21. 10. 2007 10:37

      Právě jsem dovařila a musím říct, že je SUPER!!Potřebovala jsem poradit s přesným postupem a v tomto receptu se to jsem ho dostala na 100%.Jako přílohu jsem dělala bramboráky.

    • Markéta Málková
      Markéta Málková | 22. 8. 2007 23:25

      Dneska jsme měli tenhle guláš k obědu a manžel si ho moc pochvaloval a to je co říct.

    • Pemajana
      Pemajana | 13. 3. 2007 13:41

      Guláš je moc dobrý a rychlý a to je super,ale udělala jsem ho z kuřecího masa, krutí jsem neměla po ruce. Ingredience jsem dala podle oka. Dávám za jedna! Teď se ještě pustím do těch placiček.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Krůtí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí vývar Kmín Krůtí maso Majoránka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rajčata
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

    Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

    Brokolice alá brokolice

    Brokolice alá brokolice

    Pečené tofu s citrónovou marinádou

    Pečené tofu s citrónovou marinádou

    Uzené tofu na kari

    Uzené tofu na kari

    Bramboráky z chleba

    Bramboráky z chleba

    Holandské řízky - smetanové

    Holandské řízky - smetanové

    Řízky v klobásovém zelí

    Řízky v klobásovém zelí

    Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

    Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

    Španělská paella krok za krokem

    Španělská paella krok za krokem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    39
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    35
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    30
    Výborné šunkofleky
    Výborné šunkofleky
    28
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…

    Sledujte nás

    AHA.cz Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    AHA.cz Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Reflex.cz Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Další doporučené recepty:

    Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
    Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
    Guláš z hovězího (vepřového) srdce
    Guláš z hovězího (vepřového) srdce
    Guláš z hub
    Guláš z hub
    Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
    Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky
    Gulášová krkovička
    Gulášová krkovička
    Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
    Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
    • Recepty.cz
    • Guláš z krůtího masa
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí