Karbanátky z krůtího masa se skořicí

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brambory sladké
    • 1
      lžička máslo
    • sůl
    • 1
      lžička olivový olej
    • 3
      lžička rostlinný olej
    • 1
      ks skořice
    • pepř mletý
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 4
      snítka kerblík
    • 200
      g vepřové maso
    • 500
      g krůtí maso
    • 1
      lžička hnědý cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 2
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné kostičky a pokapejte citronovou šťávou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

2
Masovou směs ochuťte mletou skořicí, solí, pepřem a pečlivě prohněťte, aby dobře držela pohromadě. Pak z ní vytvarujte karbanátky.

RADA: Vyzkoušejte i další chutné recepty z vepřového masa

3
Na přílohu omyjte sladké brambory, neloupejte. Nakrájejte je na hranolky. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Pak je rozložte na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 °C.
4
V pánvi zahřejte 3 lžíce rostlinného oleje a z obou stran za mírnější teploty usmažte karbanátky. Ve druhé pánvi rozpusťte máslo. Vsypte jablko nakrájené na kostičky s tyčinkou skořice a cukrem a duste asi 4 minuty. Skořici vyjměte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

5
Karbanátky servírujte s hranolkami a podušeným jablkem a ozdobte jemně nasekaným kerblíkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.