Mletá roláda s kuřecím masem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso míchané
    • 2
      ks houska
    • 1
      šálek mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek (I víc)
    • 0,5
      lžička mletý kmín
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 250
      g kuřecí maso řízek
    • 100
      g šunka
    • 100
      g žampiony
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, česnekem, přidáme pokrájenou cibuli, housky rozmočené v mléce, vejce, mouku a dobře promícháme. Pomocí folie si rozválíme plát, který poklademe plátky šunky a na ně smaženici z žampionů pokrájených na plátky, lehce osolených a opečených na másle a zahuštěných vejci. Kuřecí řízky si pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na smaženici. Pomocí folie sekanou svineme, trochu pomačkáme, vložíme na pekáč. Pečeme na rozehřátém oleji, sádle nebo jen podléváme.
2
Pečeme zvolna, aby se maso propeklo i uvnitř, později teplotu přidáme a dopečeme dozlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna Rykalová
    Anna Rykalová |

    13. 11. 2015 17:15

    Děkuji za výborný recept. Jsem ráda, že jsem sekanou vyzkoušela a určitě jí ještě někdy upeču.

  • Blanka
    Blanka |

    4. 8. 2015 12:52

    Nepoužila jsem folii ale alobal a asi tak v půlce pečení ho sundala. Byl to excelentní oběd a moc za recept děkuji. Hezký den!

  • Vargová
    Vargová |

    11. 9. 2013 17:48

    Tento recept rozhodně stojí za námahu, je výborný. :-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    18. 2. 2013 12:24

    Byla výborná, do části jsem přidala kousek nivy, to kvůli manželovi, který jí miluje. Péct roládu ve formě je skvělý nápad u kterého zůstanu.

  • Míla Koutná
    Míla Koutná |

    7. 9. 2012 20:08

    Můžu jí jen doporučit, je výborná a mletého masa může být určitě víc. Já jsem k ní ušlehala bramborovou kaši, byla to mňamka! :-P :-*

  • Helena Kutačová
    Helena Kutačová |

    18. 1. 2012 10:18

    Náplně je docela dost tak jsem roládu pro jistotu pekla v alobalu. Někdy mi praskne i nenaplněná sekaná a pak mám vztek ;-)

  • Fousek Jan
    Fousek Jan |

    19. 10. 2011 09:54

    Připravoval jsem jí v trochu jiném stylu. Do skleněné mísy jsem dal půlku mleté, pak náplň a navrch uplácal zbytek mleté, zaklopil jsem vše víkem a upekl. Zbyly jen prázdné talíře, takže dobrý.

  • Jitka
    Jitka |

    30. 9. 2011 12:59

    Pekla jsem jí taky ve formě, odpadla starost jestli praskne nebo ne a musím říst, že je vynikajicí. Kuřecí nudličky jsem navíc posypala pálivou papriku a tak byla nápln i trochu pikantní. Pekla jsem přikrytou tak třičtvrtě hodiny a pak ještě dopékala bez alobalu.

  • Němcová Simona
    Němcová Simona |

    23. 7. 2011 22:14

    Roláda byla vynikající, vřele doporučuji, mleté jsem měla taky o trochu víc, v řeznictví nám dopřávají úmyslně ;-) :-D !

  • Anička
    Anička |

    11. 6. 2011 19:02

    Manžel dojídá zbytek od oběda a mlaská, jako kdybych mu týden nedala najíst...,byla vážně výborná!

  • A.Nováková
    A.Nováková |

    29. 5. 2011 10:46

    Právě se peče a náramně voní. Položila jsem jí do srnčího hřbetu vystlaného alobalem, který jsem potřela sádlem. Chodíme kolem trouby a jsme natěšený na oběd :-)) !

  • čudla
    čudla |

    6. 5. 2011 15:03

    Dělala jsem z 1 kila masa, aby bylo masa víc a roláda nechtěla prasknout. Byla moc dobrá a studená s kyselou okurkou taky

  • Tynka
    Tynka |

    18. 4. 2011 07:06

    Šišku jsem pekla v alobalu, protože mi plněné většinou prasknou, ten jsem na konec sundala a dopekla. Byla moooc dobrá :-P :-) .

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 11. 2010 20:26

    ...a další dobrá víla poslala foto ;-)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    19. 5. 2010 14:22

    Jo, jo, jak už na fóru Jirka nadnesl - maso plněné masem, to je moje... Doufám, že se autor nebude zlobit, že jsem nedělala velkou roládu ale menší roládičky. A jak je vidět z fotografie, jídlo bylo doplněno i třetím masem (zbývalo mi pár plátků anglické...). Jirko, je to lahůdka!!!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    29. 3. 2010 19:51

    Jirko, i bez toho "s" to je prostě k papání :-)))

  • recepty 73
    recepty 73 |

    29. 3. 2010 19:16

    Z názvu mi vypadlo ,,s,, - prosím opravit :-)