Roláda na bílém víně s tuňákem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek
    • 600
      g kuřecí maso Na roládu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kapary
    • 150
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho kapary. Navrch rozložíme listy pórku a rozprostřeme okapaného tuňáka. Plát svineme, roládu převážeme provázkem, v pekáčku rozehřejeme olej, na kterém roládu ze všech stran pečeme.
2
Podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a při teplotě 190 stupňů necháme péct dozlatova. Během pečení jí přeléváme výpekem, případně podlijeme další tekutinou.
3
Po upečení necháme roládu krátce odstát (zatáhnout) a pokrájíme jí na plátky. Podáváme s vařeným bramborem, kaší, zeleninovým pyré nebo šťouchanými brambory s bylinkami. Vynikající jsou i studené, slabě pokrájené, jako součást studených mís.
4
Kdo kapary nemusí, může je nahradit sušenými rajčaty a nebo dát obojí, jako jsem dával já.
5
Použít se dá na roládu také krůtí maso. Případně místo většího plátu kuřecího (vykostěné kuře) můžeme použít kuřecí prsa a to nejlépe s kůží.

Komentáře k receptu

  • Markéta 83
    Markéta 83 |

    20. 10. 2016 22:36

    S jakou přílohou to podáváte? Zni to moc zajimave, zkusím to.

  • Lucie Berková
    Lucie Berková |

    8. 9. 2013 19:27

    Fenomenální recept. Vřele doporučuji zkusit a vychutnat si tento kulinářský skvost.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: