Broskvový moučník

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      dl polohrubá mouka
    • 2,5
      dl cukr
    • 2,5
      dl mléko
    • 1,3
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      plechovka broskvový kompot velký
  • Krém
    • 800
      ml šťáva z kompotu doplněná vodou
    • 2,5
      dl cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček želatina stačí malý - 10g
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marsy
    marsy |

    1. 10. 2014 20:17

    to dáváte tvaroh a smetanu do horkého pudinku? dejte info a určitě vyzkouším

  • Katka
    Katka |

    17. 7. 2014 14:03

    SOUHLASÍM

  • Penzion Alenka
    Penzion Alenka |

    7. 7. 2014 13:44

    Určitě vyzkoušíme.

  • ivavoj7
    ivavoj7 |

    7. 7. 2014 07:35

    Trochu jsem měla problém s těstem tak jsem udělala svoje ověřený ale krém se mi povedl výborný, Celkově vyšel tento moučník na 1. Moc dobrý :-)

  • míra
    míra |

    16. 4. 2014 19:31

    recepty tu jsou špatné není tu třeba postup jak udělat to těsto

  • Renata
    Renata |

    29. 1. 2014 19:00

    Myslím, že vypadá o dost lépe než chutná :-(

  • RauM
    RauM |

    20. 5. 2013 12:57

    2,5 dl je přece 1 hrnek, tak je to prostě "hrnkový moučník" a ten v určitých obměnách známe všichni, ne? :) a pokud by se nepřidala želatina, nedrželo by to tvar, protože je tam hodně tekutiny.. takže buď ubrat tekutinu na poloviční množství a zachovat 2 pudinky nebo dát želatinu

  • Kerstin
    Kerstin |

    19. 5. 2013 16:06

    Pekla jsem do práce jako pohoštění a všichni jen chválili =)

  • sjuzana
    sjuzana |

    24. 11. 2012 17:03

    moucnik mi chutnal a navsteve take. Priprava je pomerne snadna. Zelatina je k pudinku nutna, aby vsechno zhoustlo.

  • Neta
    Neta |

    19. 9. 2012 12:19

    Omlouvám se za gramatické chyby,hned je opravim:matematického a vyřešené,jinak.Pardon,nejde to opravit zpetně do článku. O:-) <3

  • Neta
    Neta |

    19. 9. 2012 12:12

    Dobrý den,SisiZ,s témy díly chce to trochu matematíckého rozumu:pokud 5 dílů mouky,například budou vážit 300g,tak 2,5-150g,1,25-75g,a jeto vyrešené,Jínak moučník je velice chutt´ové dobrý,nezkláme tě. <3 ;-)

  • SisiZ
    SisiZ |

    5. 9. 2012 12:38

    Tento moučník mě bohužel sklamal.Po přečtení komentářů jsem čekala opravdu něco vyjímečného. :-(

  • myšlenka
    myšlenka |

    12. 8. 2012 15:47

    Moučník vypadá moc pěkně, ale upřímně - odrazuje mně, že ingredience nejsou uvedeny v gramáži (proč cukr a mouku na dl?), další pak na ml. Prostě galimatiáš. . . Také jsem nepochopila, proč se do pudingové hmoty ještě přidává želatina, ten pudink to přeci "ztuží" ne? Divné :-(

  • M.
    M. |

    20. 7. 2012 14:47

    Skvěléé !!! <3

  • mishanecka
    mishanecka |

    20. 7. 2012 10:33

    Broskvový moučník byl na jedničku s hvězdičkou, zítra ho dělám znova <3

  • Hela
    Hela |

    2. 4. 2012 13:14

    Prosím, jak velký plech se má použít? Děkuji.

  • Cudlik
    Cudlik |

    1. 4. 2012 18:34

    Koláč je výborný,ale určitě lepší nechat uležet do druhého dne,po pár hodinách krásně těsto zvláční.Ubrala jsem trochu cukru a navrch postrouhala kvalitní čokoládu.Určitě vyzkoušejte:-)

  • hanka
    hanka |

    13. 3. 2012 16:47

    ještě by mohl být ten recept v gramech aspon =-O

  • hanka
    hanka |

    13. 3. 2012 16:06

    potřebovala bych vědět jestly tu želatinu uvařit nebo sypat jen prašek

  • Radim
    Radim |

    26. 11. 2011 10:49

    A tu Želatinu jsem udelal podle navodu na pytlíku a přimíchal jsem ji k tomu kremu.

  • Radim
    Radim |

    26. 11. 2011 10:46

    Moučník se mi taky povedl. Všem chutnal a je hrozně jednoduchy :-)

  • Lenka
    Lenka |

    23. 10. 2011 16:35

    Prosím o radu,jak je to s tou želatinou?

  • u-s-a-k
    u-s-a-k |

    23. 10. 2011 14:34

    Presne podle receptu opravdu dost sladky, ale synek se jen olizuje a my s maminkou jsme si jen mene osladili kavu. Doporucujeme vsichni.

  • janča 3
    janča 3 |

    29. 9. 2011 18:35

    Moučník se mi povedl byl moc dobrý a všech chutnal.

  • Marketka
    Marketka |

    18. 9. 2011 12:50

    Ta želatina to má být jen prášek a nebo udělaná želatina?

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    25. 7. 2011 17:28

    Výborný moučník, je hodinu od hodiny lepší a lepší. Doporučuji všem.

  • Simča S.
    Simča S. |

    17. 6. 2011 14:56

    Zuzko, to já taky. Do děsta jsem dala tak 1 dl a do krému 1,5 dl. Ale to je u mne taky stabilní.... Navíc muž diabetik, já diabetik a děti se sklonem k obezitě - neměli bychom sladký vůbec... :-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    16. 6. 2011 10:57

    Vynikající moučník, Simča mě navnadila, zrovna jsem měla doma broskvový kompot kostky, tak jsem toho využila. Těsta vypadalo na plech málo, ale nádherně naskočil, vypadá přesně jak na fotce a je moc osvěžující. Cukru jsem samozřejmě ubrala, na to mám úchylku...

  • Simča S.
    Simča S. |

    13. 6. 2011 14:16

    Je to výborné, šťavnaté, svěží, Pekla jsem v sobotu a je to den odedne lepší. Ale už toho moc nazbývá. Asi to zkusím i v jahodové variantě....

  • markapone333
    markapone333 |

    3. 4. 2011 08:35

    mňam.Nám chutnal.

  • Alena Šulíková
    Alena Šulíková |

    2. 3. 2009 21:51

    To musí být ale dobrůtka :-)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    23. 2. 2009 08:26

    Na tyto krémy, kde se vaří pudink ve šťávě se mi osvědčil pudink bez vaření "Olé" a to proto, že je studený a tudíž se dá hned zpracovávat a používat.