• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Broskvový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Broskvový koláč

    autor: lenzaj
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 32
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 350
        g hladká mouka
      • 180
        g moučkový cukr
      • 220
        g tuk máslo nebo hera
      • 2
        ks vejce
    • Krém
      • 1
        plechovka broskvový kompot nebo meruňky - se šťávou, lze přidat i mandarinky
      • 2
        balíček vanilkový pudink
      • 4
        ks vejce
      • 130
        g cukr
      • 1
        kelímek zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň) a uvaříme z ní vanilkový pudink. Horkou hmotu rozetřeme na ovoce. Pečeme asi 35 minut při 175 °C.
    2
    Poleva: žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kysanou smetanu. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do pěny. Rozetřeme na rozpečený koláč a pečeme ještě asi 15 minut, až povrch zrůžoví.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Broskvový koláč II.

    Broskvový koláč II.

    Broskvový koláč z listového těsta

    Broskvový koláč z listového těsta

    Broskvový dort

    Broskvový dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Veronika
      Veronika | 15. 5. 2014 22:26

      Recept je fajnový, koláč se povedl, jen se mi malinko připekl spodek, ale to nevadí to se příště doladí :). Jinak sem použila broskvový a jahodový kompot a je to báječný. Můžu doporučit! <3

    • PájaTouf | 19. 1. 2013 12:39

      Velmi zajímavá buchta. Zkusila jsem zatím jen jednou, ale podařila se naprosto báječně.Naprosto stejná jako na obrázku. To první těsto je skutečně dobré, jak poukazuje Amy, zadělat nejprve sypké ingredience s máslem na jemnou drobenku pak dozaděláme s vejci. Těsto bylo tuhé ,ale dalo se v pohodě zpracovat. Přidala jsem také asi půl kypřícího prášku. Horší bylo pokládání na plech! Nevím zda-li by nebylo lepší plech vymazat a vysypat...Já dala pečící papír a byl to nadlidský výkon "rozetřít" těsto na papírem vyložený plech =-O , to nevím jak to děláte vy osatní ,ale asi jen kvůli této"komplikaci" se do opětovného pečení pouštět nebudu!..Jinak pudink jsem dala jeden vanilkový a jeden jahodový, bylo to super + broskve a jedna plechovka mandarinek.Ve finále to bylo super :-* . Měla jsem obavu z té doby pečení 35min+15min mi přišlo docela dlouho na to spodní těsto, ale bylo to přesně akorát, těsto bylo zespodu i z vrchu růžovoučké .....Myslím,že až se z posledního pečeční vzpamatuji, pustím se do tohoto moučníku zas :-P

    • Perpetua87
      Perpetua87 | 8. 1. 2012 17:34

      Chyba by nejspíš na mé starně..pudink se mi nějak nezapekl a zatím v teplé formě je tak na lžičku.. :-D

    • barus.v | 5. 1. 2012 09:35

      Skvělý, výborný :-)

    • zabine
      zabine | 4. 9. 2011 23:20

      Výborný... Dělala jsem ho 2x... poprvé z čerstvých broskví a dnes z jahod... Akorát vždy přidám kousek kypřícího prášku...

    • T U
      T U | 11. 4. 2010 10:06

      Chutˇově dobrý ale to těsto, já u toho nadával.

    • Amy -
      Amy - | 4. 2. 2009 20:38

      Těsto bylo patrně tuhé díky technologii zpracování. Je dobré napřed smíchat mouku s cukrem a máslem na jemnou drobenku, kterou potom zaděláme vejci. Dávám poměr: 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, špetka soli, 100 g másla, 1 malé vejce, rozšlehané - těsto jde velmi dobře vyválet - rovnou na papíru, na němž se peče

    • Anonym
      Anonym | 16. 2. 2008 20:34

      neni toho tuku prilis? 220 g se mi zda na jednu buchtu hodne, musi to byt dost mastne.. nebo nebylo:)?

    • Vít Pejčoch DR COOK
      Vít Pejčoch DR COOK | 15. 1. 2008 19:52

      Po chuťové stránce se koláči nedá nic vytknout, ale postupoval jsem podle návodu a jak už tu někdo poznamenal těsto bylo tuhé před pečením a tvrdé po upečení. Napadá mě jestli v návodu něco nechybí...

    • Alena Matějková
      Alena Matějková | 15. 1. 2008 13:18

      Měla jsem problémy s těstem. Podle návodu bylo hrozně tuhé a jeho vypracování připomínalo posilovnu. S tím souvisí i problém s jeho rozprostřením na pekáč. Měl jste někdo podobný problém nebo máte řešení?

    • Silvie Svobodová
      Silvie Svobodová | 8. 9. 2007 16:03

      Trošku jsem pozměnila recept, přidala jsem 1/4 kypřícího prášku, puding jsem udělala jeden jahodový z 1/4L mléka a druhý vanilkový také ze 1/4L mléka.Nejdřívě jsem použila jahodový puding na těsto, na něj vložila ovoce a pak zalila vanilkovým pudingem.Použila jsem jahody a broskve z konzervy, které jsem posypala vanilkovým cukrem.Výsledek??- VÝBORNÝ VÝBORNÝ VÝBORNÝ :-) všem jen doporučuji

    • Dita Šatná
      Dita Šatná | 3. 9. 2007 14:05

      Včera jsem pekla tento koláč s čerstvými broskvemi, ostružinami a kompotovanými mandarinkami.Chuťově je výborný, málo sladký,pudink jsem uvařila na půl s mlékem a na půl s vodou.Do těsta jsem dala hnědý třtinový cukr-trochu méně než je uvedeno v receptu a špaldovou mouku (používám místo hladké).Těsto je tvrdé,příště možná zkusím přidat trochu prášku do pečiva, uvidíme...díky za tip.

    • míša D.
      míša D. | 2. 7. 2007 21:27

      Koláč jsem zkusila s broskvemi a mandarinkami a všem moc chutnal.

    • Lenka Zajícová
      Lenka Zajícová | 21. 6. 2007 06:06

      ano, peče se i s "rosolem" tak jak je uvedeno v receptu, po cca 30 min. se na moučník přidá poleva a znovu se peče až povrch zrůžoví.

    • HEDA
      HEDA | 16. 6. 2007 17:00

      PROSIM TO SE PECE I TIM ROSOLEM DIKY!!

    • Jana Kretkova
      Jana Kretkova | 26. 4. 2007 11:08

      Zkusila jsem tento koláč a je fakt dobrý. Jen bych dala barevnější ovoce,ale u nás se po něm jen zaprášilo. Díky za recept. :)

    • Blanka grossmannová
      Blanka grossmannová | 11. 11. 2006 15:19

      Dnes jsem tuto buchtu pekla a musím říct, že je výborná. Do těsta jsem dala trošku prášku do pčiva a je křehoučké. Dělala jsem ji s meruňkama a použila jsem borůvkový pudink. Ještě jednou výborná.

    • sechmet
      sechmet | 10. 11. 2006 17:01

      Zkusila jsem upéci tento koláč, protože vypadá zajímavě a je na něj celkem kladný ohlas. Avšak doma jsem s ním nepochodila. Těsto bylo příliš tvrdé, tuhé a chuťově nevýrazné, stejně tak broskve s pudinkem. U mě v rodině moc nemusíme sladké a přesto bylo koláči vytknuto málo cukru! Přesto myslím, že někomu může přijít i tak k chuti...

    • blanka
      blanka | 13. 8. 2006 17:09

      Koláč jsem skusila s meruňkama a byl moc dobry(pochválili ho že je dobře klouzavej:))

    • Redka
      Redka | 21. 3. 2006 15:42

      Udělala sem ho s třešněma a byl fakt dobrej!Skuste!

    • Lenka Zavřelová
      Lenka Zavřelová | 6. 2. 2006 11:19

      Koláč byl docela dobrý,ale příště bych dala jiné ovoce,asi jahody.Chuť bude výraznější.Možná zkusím uvařit pudinky přímo v mléce.Jinak se mi povedl jako na fotce,ale myslím,že na fotce broskve nejsou,barva by byla spíš oranžová.

    • Kuba J.
      Kuba J. | 2. 1. 2006 14:49

      Také mi těsto sedlo, zbytečně složitý recept, ale na chuť nebyl špatný.

    • Vladimír Cihlář
      Vladimír Cihlář | 31. 12. 2005 16:42

      Přemýšlel jsem, že bych tento recept zkusil místo ovoce z kompotu dát nějaký velký jogurt. Dají se sehnat ty 0,5 kg jogurty za cca 14 kč. Nebo myslíte, že by to mohl být špatný nápad?

    • marti
      marti | 15. 11. 2005 10:13

      Koláč jsem vyzkoušela znovu a tentokrát jsem místo broskvý dala kompotované jahody a mandarinky. Obě šťávy z kompotů jsem smíchala, doplnila vodou a uvařila s jahodovým pudinkem. A koláč zmizel neuvěřitelnou rychlostí, opravdu vynikající! Nejlepší byl ještě trochu vlažný :-) (Do lednice ho nedávám, ale spodní vrstva neni ani tak tvrdá)

    • Pájka a Raduna
      Pájka a Raduna | 12. 11. 2005 18:27

      Ňamina hamina

    • Romana Nováková
      Romana Nováková | 26. 10. 2005 20:07

      Recept mě zaujal a proto jsem koláč hned vyzkoušela. Spodní těsto mi přišlo maličko sedlé, nevíte čím by to mohlo být? Ne třeba tím horkým pudingem? Ještě bych se chtěla zeptat jestli na to děláte ještě nějakou polevu a jestli koláč dáváte do lednice, aby nebyla ta spodní vrstva tak tvrdá? Děkuji

    • marti
      marti | 26. 10. 2005 09:10

      Vyzkoušela jsem koláč jenom s broskvema a byl výborný. Není přeslazený, prostě dobrůtka. Ségra broskve v koláči moc nemusí, tak jí přišel takový nevýrazný, příště ho zkusím i s jiným ovocem, aby si taky pochutnala :-)

    • Marcela
      Marcela | 29. 9. 2005 11:37

      Tento koláč je opravdu výborný. Dělala jsem kombinaci broskve, borůvky... Všichni se oblizovali az za usima. Děkuji paní Lence za skvělý tip. Dávám jedničku s hvězdičkou.

    • Lenka Zajícová
      Lenka Zajícová | 31. 8. 2005 16:23

      Máte pravdu,toto těsto je něco jako linecké, takže zdcnutí nehrozí. U piškotového těsta bych to neriskovala.Ani bych jej v tomto případě nezkoušela použít-výsledek by nestál za to. Jinak tento moučník v naší rodině docela jede.

    • Klára Malá
      Klára Malá | 31. 8. 2005 07:30

      Tenhle koláč je u nás docela oblíbený, děláme ho v zimě ze směsy kompotů - doporučuji alespoň trochu višní (dodájí barvu a nakyslou chuť). Na puding dáváme před podáváním už jen našlehanou šlehačku.

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:20

      Tohle musi byt "super" !!!

    • Jana z VM
      Jana z VM | 30. 8. 2005 12:22

      Tento moučník je velice zajímavý, ještě jsem takový - nebo podobný - tady na těchto stránkáchneviděla. Opět - vyzkoušíme.

    • Ivana
      Ivana | 30. 8. 2005 11:04

      Prosím o radu: když vytáhnu z trouby rozpečené těsto, abych jej na závěr pokladla sněhem nebo nějakým krémem, tak mi to nedopečené těsto nekecne? Nesrazí se? Těsto v tomto receptu je něco jako linecké, takže pohoda, ale co v případě třeného nebo piškotového těsta? Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krůtí rolky se zeleninou

    Krůtí rolky se zeleninou

    Langoše II.

    Langoše II.

    Ořechový chlebíček

    Ořechový chlebíček

    Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

    Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

    Nakládané brusinky

    Nakládané brusinky

    Rohlíčky s nugátovou náplní

    Rohlíčky s nugátovou náplní

    Vykrajované měsíčky

    Vykrajované měsíčky

    Medová kuřecí stehýnka

    Medová kuřecí stehýnka

    Jednoduché ovesné sušenky

    Jednoduché ovesné sušenky

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    36
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Babiččiny halušky
    Babiččiny halušky
    24
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    Každá slušná vláda by požádala o důvěru sněmovny, jenže my slušnou vládu nemáme, říká Miroslav Kalousek

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Broskvový / Meruňkový sirup
    Broskvový / Meruňkový sirup
    Broskvový dort
    Broskvový dort
    Broskvový džem (marmeláda)
    Broskvový džem (marmeláda)
    Broskvový koláč II.
    Broskvový koláč II.
    Broskvový koláč z listového těsta
    Broskvový koláč z listového těsta
    Broskvový moučník
    Broskvový moučník
    • Recepty.cz
    • Broskvový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí