• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Broskvový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Broskvový koláč

    autor: lenzaj
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 29
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    Broskvový koláč
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 350
        g hladká mouka
      • 180
        g moučkový cukr
      • 220
        g tuk máslo nebo hera
      • 2
        ks vejce
    • Krém
      • 1
        plechovka broskvový kompot nebo meruňky - se šťávou, lze přidat i mandarinky
      • 2
        balíček vanilkový pudink
      • 4
        ks vejce
      • 130
        g cukr
      • 1
        kelímek zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň) a uvaříme z ní vanilkový pudink. Horkou hmotu rozetřeme na ovoce. Pečeme asi 35 minut při 175 °C.
    2
    Poleva: žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kysanou smetanu. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do pěny. Rozetřeme na rozpečený koláč a pečeme ještě asi 15 minut, až povrch zrůžoví.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Broskvový koláč II.

    Broskvový koláč II.

    Broskvový koláč z listového těsta

    Broskvový koláč z listového těsta

    Broskvový dort

    Broskvový dort

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Veronika
      Veronika | 15. 5. 2014 22:26

      Recept je fajnový, koláč se povedl, jen se mi malinko připekl spodek, ale to nevadí to se příště doladí :). Jinak sem použila broskvový a jahodový kompot a je to báječný. Můžu doporučit! <3

    • PájaTouf | 19. 1. 2013 12:39

      Velmi zajímavá buchta. Zkusila jsem zatím jen jednou, ale podařila se naprosto báječně.Naprosto stejná jako na obrázku. To první těsto je skutečně dobré, jak poukazuje Amy, zadělat nejprve sypké ingredience s máslem na jemnou drobenku pak dozaděláme s vejci. Těsto bylo tuhé ,ale dalo se v pohodě zpracovat. Přidala jsem také asi půl kypřícího prášku. Horší bylo pokládání na plech! Nevím zda-li by nebylo lepší plech vymazat a vysypat...Já dala pečící papír a byl to nadlidský výkon "rozetřít" těsto na papírem vyložený plech =-O , to nevím jak to děláte vy osatní ,ale asi jen kvůli této"komplikaci" se do opětovného pečení pouštět nebudu!..Jinak pudink jsem dala jeden vanilkový a jeden jahodový, bylo to super + broskve a jedna plechovka mandarinek.Ve finále to bylo super :-* . Měla jsem obavu z té doby pečení 35min+15min mi přišlo docela dlouho na to spodní těsto, ale bylo to přesně akorát, těsto bylo zespodu i z vrchu růžovoučké .....Myslím,že až se z posledního pečeční vzpamatuji, pustím se do tohoto moučníku zas :-P

    • Perpetua87
      Perpetua87 | 8. 1. 2012 17:34

      Chyba by nejspíš na mé starně..pudink se mi nějak nezapekl a zatím v teplé formě je tak na lžičku.. :-D

    • barus.v | 5. 1. 2012 09:35

      Skvělý, výborný :-)

    • zabine
      zabine | 4. 9. 2011 23:20

      Výborný... Dělala jsem ho 2x... poprvé z čerstvých broskví a dnes z jahod... Akorát vždy přidám kousek kypřícího prášku...

    • T U
      T U | 11. 4. 2010 10:06

      Chutˇově dobrý ale to těsto, já u toho nadával.

    • Amy -
      Amy - | 4. 2. 2009 20:38

      Těsto bylo patrně tuhé díky technologii zpracování. Je dobré napřed smíchat mouku s cukrem a máslem na jemnou drobenku, kterou potom zaděláme vejci. Dávám poměr: 200 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, špetka soli, 100 g másla, 1 malé vejce, rozšlehané - těsto jde velmi dobře vyválet - rovnou na papíru, na němž se peče

    • Anonym
      Anonym | 16. 2. 2008 20:34

      neni toho tuku prilis? 220 g se mi zda na jednu buchtu hodne, musi to byt dost mastne.. nebo nebylo:)?

    • Vít Pejčoch DR COOK
      Vít Pejčoch DR COOK | 15. 1. 2008 19:52

      Po chuťové stránce se koláči nedá nic vytknout, ale postupoval jsem podle návodu a jak už tu někdo poznamenal těsto bylo tuhé před pečením a tvrdé po upečení. Napadá mě jestli v návodu něco nechybí...

    • Alena Matějková
      Alena Matějková | 15. 1. 2008 13:18

      Měla jsem problémy s těstem. Podle návodu bylo hrozně tuhé a jeho vypracování připomínalo posilovnu. S tím souvisí i problém s jeho rozprostřením na pekáč. Měl jste někdo podobný problém nebo máte řešení?

    • Silvie Svobodová
      Silvie Svobodová | 8. 9. 2007 16:03

      Trošku jsem pozměnila recept, přidala jsem 1/4 kypřícího prášku, puding jsem udělala jeden jahodový z 1/4L mléka a druhý vanilkový také ze 1/4L mléka.Nejdřívě jsem použila jahodový puding na těsto, na něj vložila ovoce a pak zalila vanilkovým pudingem.Použila jsem jahody a broskve z konzervy, které jsem posypala vanilkovým cukrem.Výsledek??- VÝBORNÝ VÝBORNÝ VÝBORNÝ :-) všem jen doporučuji

    • Dita Šatná
      Dita Šatná | 3. 9. 2007 14:05

      Včera jsem pekla tento koláč s čerstvými broskvemi, ostružinami a kompotovanými mandarinkami.Chuťově je výborný, málo sladký,pudink jsem uvařila na půl s mlékem a na půl s vodou.Do těsta jsem dala hnědý třtinový cukr-trochu méně než je uvedeno v receptu a špaldovou mouku (používám místo hladké).Těsto je tvrdé,příště možná zkusím přidat trochu prášku do pečiva, uvidíme...díky za tip.

    • míša D.
      míša D. | 2. 7. 2007 21:27

      Koláč jsem zkusila s broskvemi a mandarinkami a všem moc chutnal.

    • Lenka Zajícová
      Lenka Zajícová | 21. 6. 2007 06:06

      ano, peče se i s "rosolem" tak jak je uvedeno v receptu, po cca 30 min. se na moučník přidá poleva a znovu se peče až povrch zrůžoví.

    • HEDA
      HEDA | 16. 6. 2007 17:00

      PROSIM TO SE PECE I TIM ROSOLEM DIKY!!

    • Jana Kretkova
      Jana Kretkova | 26. 4. 2007 11:08

      Zkusila jsem tento koláč a je fakt dobrý. Jen bych dala barevnější ovoce,ale u nás se po něm jen zaprášilo. Díky za recept. :)

    • Blanka grossmannová
      Blanka grossmannová | 11. 11. 2006 15:19

      Dnes jsem tuto buchtu pekla a musím říct, že je výborná. Do těsta jsem dala trošku prášku do pčiva a je křehoučké. Dělala jsem ji s meruňkama a použila jsem borůvkový pudink. Ještě jednou výborná.

    • sechmet
      sechmet | 10. 11. 2006 17:01

      Zkusila jsem upéci tento koláč, protože vypadá zajímavě a je na něj celkem kladný ohlas. Avšak doma jsem s ním nepochodila. Těsto bylo příliš tvrdé, tuhé a chuťově nevýrazné, stejně tak broskve s pudinkem. U mě v rodině moc nemusíme sladké a přesto bylo koláči vytknuto málo cukru! Přesto myslím, že někomu může přijít i tak k chuti...

    • blanka
      blanka | 13. 8. 2006 17:09

      Koláč jsem skusila s meruňkama a byl moc dobry(pochválili ho že je dobře klouzavej:))

    • Redka
      Redka | 21. 3. 2006 15:42

      Udělala sem ho s třešněma a byl fakt dobrej!Skuste!

    • Lenka Zavřelová
      Lenka Zavřelová | 6. 2. 2006 11:19

      Koláč byl docela dobrý,ale příště bych dala jiné ovoce,asi jahody.Chuť bude výraznější.Možná zkusím uvařit pudinky přímo v mléce.Jinak se mi povedl jako na fotce,ale myslím,že na fotce broskve nejsou,barva by byla spíš oranžová.

    • Kuba J.
      Kuba J. | 2. 1. 2006 14:49

      Také mi těsto sedlo, zbytečně složitý recept, ale na chuť nebyl špatný.

    • Vladimír Cihlář
      Vladimír Cihlář | 31. 12. 2005 16:42

      Přemýšlel jsem, že bych tento recept zkusil místo ovoce z kompotu dát nějaký velký jogurt. Dají se sehnat ty 0,5 kg jogurty za cca 14 kč. Nebo myslíte, že by to mohl být špatný nápad?

    • marti
      marti | 15. 11. 2005 10:13

      Koláč jsem vyzkoušela znovu a tentokrát jsem místo broskvý dala kompotované jahody a mandarinky. Obě šťávy z kompotů jsem smíchala, doplnila vodou a uvařila s jahodovým pudinkem. A koláč zmizel neuvěřitelnou rychlostí, opravdu vynikající! Nejlepší byl ještě trochu vlažný :-) (Do lednice ho nedávám, ale spodní vrstva neni ani tak tvrdá)

    • Pájka a Raduna
      Pájka a Raduna | 12. 11. 2005 18:27

      Ňamina hamina

    • Romana Nováková
      Romana Nováková | 26. 10. 2005 20:07

      Recept mě zaujal a proto jsem koláč hned vyzkoušela. Spodní těsto mi přišlo maličko sedlé, nevíte čím by to mohlo být? Ne třeba tím horkým pudingem? Ještě bych se chtěla zeptat jestli na to děláte ještě nějakou polevu a jestli koláč dáváte do lednice, aby nebyla ta spodní vrstva tak tvrdá? Děkuji

    • marti
      marti | 26. 10. 2005 09:10

      Vyzkoušela jsem koláč jenom s broskvema a byl výborný. Není přeslazený, prostě dobrůtka. Ségra broskve v koláči moc nemusí, tak jí přišel takový nevýrazný, příště ho zkusím i s jiným ovocem, aby si taky pochutnala :-)

    • Marcela
      Marcela | 29. 9. 2005 11:37

      Tento koláč je opravdu výborný. Dělala jsem kombinaci broskve, borůvky... Všichni se oblizovali az za usima. Děkuji paní Lence za skvělý tip. Dávám jedničku s hvězdičkou.

    • Lenka Zajícová
      Lenka Zajícová | 31. 8. 2005 16:23

      Máte pravdu,toto těsto je něco jako linecké, takže zdcnutí nehrozí. U piškotového těsta bych to neriskovala.Ani bych jej v tomto případě nezkoušela použít-výsledek by nestál za to. Jinak tento moučník v naší rodině docela jede.

    • Klára Malá
      Klára Malá | 31. 8. 2005 07:30

      Tenhle koláč je u nás docela oblíbený, děláme ho v zimě ze směsy kompotů - doporučuji alespoň trochu višní (dodájí barvu a nakyslou chuť). Na puding dáváme před podáváním už jen našlehanou šlehačku.

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:20

      Tohle musi byt "super" !!!

    • Jana z VM
      Jana z VM | 30. 8. 2005 12:22

      Tento moučník je velice zajímavý, ještě jsem takový - nebo podobný - tady na těchto stránkáchneviděla. Opět - vyzkoušíme.

    • Ivana
      Ivana | 30. 8. 2005 11:04

      Prosím o radu: když vytáhnu z trouby rozpečené těsto, abych jej na závěr pokladla sněhem nebo nějakým krémem, tak mi to nedopečené těsto nekecne? Nesrazí se? Těsto v tomto receptu je něco jako linecké, takže pohoda, ale co v případě třeného nebo piškotového těsta? Děkuji

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zelená rajčata

    Zelená rajčata

    Mouřeníny

    Mouřeníny

    Brokolicové těstoviny

    Brokolicové těstoviny

    Jablkový koláč se zakysanou smetanou

    Jablkový koláč se zakysanou smetanou

    Čokoládový dort IV.

    Čokoládový dort IV.

    Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

    Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

    Papriky plněné sýrovou nádivkou

    Papriky plněné sýrovou nádivkou

    Šneci s anglickou slaninou a kořením

    Šneci s anglickou slaninou a kořením

    Halloumi z grilu na salátu

    Halloumi z grilu na salátu

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    30
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    29
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    26
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz VyVolení Vladko, Regina, Emil: Co dělají finalisté první řady slavné reality show

    VyVolení Vladko, Regina, Emil: Co dělají finalisté první řady slavné reality show

    Dáma.cz 11 nejlepších filmů s vánoční atmosférou!

    11 nejlepších filmů s vánoční atmosférou!

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Snížení spotřební daně na naftu je ve skutečnosti covidovou podporou pro čerpací stanice

    Snížení spotřební daně na naftu je ve skutečnosti covidovou podporou pro čerpací stanice

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Broskvový / Meruňkový sirup
    Broskvový / Meruňkový sirup
    Broskvový dort
    Broskvový dort
    Broskvový džem (marmeláda)
    Broskvový džem (marmeláda)
    Broskvový koláč II.
    Broskvový koláč II.
    Broskvový koláč z listového těsta
    Broskvový koláč z listového těsta
    Broskvový moučník
    Broskvový moučník
    • Recepty.cz
    • Broskvový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí