Broskvový dort

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g moučkový cukr 75g
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 40
      g hladká mouka
    • 25
      g maizena
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček želatina čirá
    • 500
      g broskvový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předhřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme žloutky, mouku, maizenu a prášek do pečiva. Zlehka promícháme, do vymazané a vysypané dortové formy nalejeme těsto, zarovnáme a pečeme asi 15 min. Necháme vychladnout. 1/3 brosví nadrobno nakrájíme.
2
Tvaroh do pěny vymícháme s 75 g práškového cukru a přimícháme nakrájené broskve. Šlehačku vyšleháme a postupně přimícháme k tvarohu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozdělíme na piškotové těsto, poskládáme na ni polovinu brosví a zalejeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
3
Odložíme ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, plátky mandlí nebo ořechů (mandlemi můžeme oblepit bok dortu).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Olinka995
    Olinka995 |

    29. 8. 2014 18:16

    <3 výborné, jen bych příště volila menší vrstvu tvarohu se šlehačkou ... jo a nezapomeňte na ztužovač, jinak to nebude držet. Děkuji za nový recept do mé kuchařky :-) mám radost :-)

  • Terka
    Terka |

    20. 1. 2013 16:42

    Tento dort byl výborný,,, akorát bych příště dala jen polovinu pytlíku želatiny. ;-)

  • Denisa Nováková
    Denisa Nováková |

    23. 9. 2012 15:50

    Do jak velké formy jste dort dělaly? :-)

  • alča
    alča |

    5. 8. 2012 12:51

    maizenu taky nechápu. :-)

  • N.
    N. |

    13. 7. 2012 14:11

    Kukuřičná škrobová moučka, dá se koupit normálně v potravinových řetězcích (např. pod názvem Gustin od Dr. Oetkera) asi za 40 Kč/ 200 g ;)

  • Janča
    Janča |

    2. 7. 2012 19:25

    Co je ta maizena?

  • Delfinna
    Delfinna |

    23. 5. 2012 16:50

    Teď jsem ho dodělala a zdá se fakt dobrý ale jen poradím: Dávejte pozor abyste ušlehali šlehačku správně a vůbec aby tvarohová směs pevně držela, já jsem to trochu zvorala :) ale jinak výborný.

  • legolend
    legolend |

    11. 5. 2012 15:26

    výborný, už je po něm. :-)

  • Nina
    Nina |

    8. 5. 2012 15:19

    Je výborný :) Byl to můj úplně první dortový pokus a ještě k tomu k narozeninám mamce a vyšel nad má očekávání :) Ke smetaně jsem ještě přidala ztužovač šlehačky, aby vše ve finále lépe drželo a želé vytvořila ze zbylé šťávy z broskvového kompotu a nepřidávala k němu cukr.

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    11. 4. 2012 15:27

    Dělala jsem trošku jiný korpus z více mouky a vajec, zbytek byl stejný. Do krému se dá přidat želatinový ztužovač, aby se lépe krájel. Výborný!

  • Aduška
    Aduška |

    27. 3. 2012 13:28

    kukuřičná mouka, taky sem to nevěděla ;-)

  • kikinka251
    kikinka251 |

    15. 4. 2011 20:45

    Dobré velice

  • hop
    hop |

    13. 1. 2011 10:19

    maizena je kukuricny skrob

  • kiki
    kiki |

    4. 1. 2011 14:33

    co je to maizena ?? :-\

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    10. 9. 2010 16:55

    Ladienko, hezky se Ti povedl ;-)

  • Ladia -
    Ladia - |

    10. 9. 2010 16:36

    Velmi chutný, rychlý na přípravu, prostě podle našeho gusta.Zaslouží si velikou jedničku!A pro Hanu: ano mouky stačí 40 g + 25 g maizeny. Korpus vyšel báječně.

  • Hana Lambertová
    Hana Lambertová |

    11. 8. 2008 16:52

    Doopravdy se do těsta dává pouze 40g hladké mouky?? Zdá se mi to podezřele málo..:-(

  • Anonym
    Anonym |

    12. 3. 2007 12:18

    Tak zbytek sníte a je to :0)

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    12. 3. 2007 08:53

    Neberte to jako rejpani, spis jako deformaci z prace (jsem matikarka) ;-) ...kdyz 1/3 broskvi nakrajime do tvarohu a 1/2 poklademe na ne, co udelam se zbylou 1/6? :-D

  • Zuzana
    Zuzana |

    25. 10. 2006 09:34

    bol velmi dobrý, s priatelom sa nám zapáčil recept a tak sme sa do toho pustili, nie je to náročné a chutí skvelo.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 8. 2006 17:16

    Môžete, oboje je škrob. Voľakedy bol pod názvom maizena, preto to často používame zo zvyku, teraz má škrob rôzne názvy aj podľa toho, z čoho je vyrobený.

  • Soňa N
    Soňa N |

    9. 8. 2006 06:27

    Mohu místo maizeny použít solamyl?

  • Miluška
    Miluška |

    31. 7. 2006 13:03

    Dort byl vynikající, použila jsem broskve, ale věřím, že i s jiným ovocem je skvělý. Je rychlý, nenáročný a skvěle chutná.

  • Gábina
    Gábina |

    12. 6. 2006 14:51

    Maizena je kukuřičný škrob

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2006 14:37

    Bohuzel nevim,co je to maizena. Muzete mi poradit?

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    30. 1. 2006 22:23

    Ten krem bol na mna moc slahackovy,takze kto ma rad slahacku si pochutna...

  • eva nováková
    eva nováková |

    29. 1. 2006 17:22

    mohu jenom chválit,syn měl narozeniny a chtěla jsem upéct něco nového a dopadlo to báječně. všem moc chutnalo.Až budou jahody tak to tedy bude bašta.